Pa imam komp star dve i pol godine.Konfa je sljedeća: Intel Pentium Dual CPU E220,2.20GHz, 1,98(2)GB rama.Grafička je ATI Radeon HD 3600 series.Prije godinu dana se također pregrijavao ali sam ga očistio i ugradio još 2 ventilatora i problem je bio riješen.Nedavno se opet počeo pregrijavat,opet sam ga očistio,al se i dalje pregrijava :S.Komp je na podu pa svu prašinu pobere,možda je to problem.Neznam šta da radim,da probam bolje očistit onaj glavni ventilator kod procesora fkt nezz,pa ak ko ima neki savjet koj bi mi mogo pomoć,unaprijed hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi li mijenjao pastu ili samo cisito ventilatore?
ma samo prašinu očistio,sve je bilo puno prašine
promijeni pastu na procu
probat ću,al to nikad nisam radio,budem se informiro,tnx
Da probaj promijeniti pastu...
Veliš da nisi radio još pa pogledaj malo na youtubeu tut-ove...
svakako preporučavam mjenjanje paste na procesoru (ja sebi baš danas na laptopu zamjenio) a po mogućnosti i na čipsete ako se pregrijavaju.
I dobru pastu uzmi, na tome ne treba previše štedjeti.
pogledaj na youtubeu nekoliko videa pa onda to napravi ili pozovi nekog frnda koji to zna :)
imas gumb hvala
ok tnx,malo sam gledo po netu,pa nije to neki kompliciran posao,skineš cooler,pažljivo skineš staru pastu i isto tako pažljivo staviš novu,ne?
nekad se zna proc 'zaljepit' za cooler samo strpljenja nemoj žuriti ako ne može.
da to sam skužio jer se pasta "zapeče" za cooler pa treba fenom,ili ostavit proc da se pregrije,ugasit ga i onda pastu mijenjat dok je topao,a još jedno pitanje imam,kad mjenjam da ištekam komp iz struje kompletno il?
da
tnx svima,fkt nisam uopće znao da to treba radit
ak mi može još ko sam reć koju past kupit i di?
Nije poželjno štedjeti na pasti
Ja sam ovu kupio i stavio, i sada radi savršeno :)
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1011896
Imao prijetelj na procu i divno se skorila i zaljepila proc ... ja nebi uzeo na tvom .... ničjem mijestu
Imao prijetelj na procu i divno se skorila i zaljepila proc ... ja nebi uzeo na tvom .... ničjem mijestu
Prije nego što sam stavljao tu pastu, pasta koja je bila prije te, isto se skorila i zaljepila proc i ventilator, a bila je odkad sam uzeo računalo. Pa kad sam zagrijao, odmah se odljepila, tako da!
di mogu kupit artic silver,u hgspotu ,di,mi može neko reć
di se prodaju računala, moze hg spot .
di mogu kupit artic silver,u hgspotu ,di,mi može neko reć
links
Imao sam isti problem sa pregrijavanjem CPU-a. Zamijenio sam pastu i opet je radio na normalnim temperaturama. Što se tiče skidanja hladnjaka sa CPU-a, nemoraš zagrijavati CPU da bi hladnjak lako skinuo. Samo hladnjak odspoji i lagano ga zakreči lijevo, desno te ga lagano vuci prema van dok to radiš. Skini staru pastu sa CPU-a. Najbolje da ga izvadiš van i obrišeš staru pastu sa papirnatom maramicom namočenom sa malo alkohola. Ne diraj pinove na CPU-u i dotakni nešto metalno prije svega da se isprazniš od statičkog elektriciteta.
Imao sam isti problem sa pregrijavanjem CPU-a. Zamijenio sam pastu i opet je radio na normalnim temperaturama. Što se tiče skidanja hladnjaka sa CPU-a, nemoraš zagrijavati CPU da bi hladnjak lako skinuo. Samo hladnjak odspoji i lagano ga zakreči lijevo, desno te ga lagano vuci prema van dok to radiš. Skini staru pastu sa CPU-a. Najbolje da ga izvadiš van i obrišeš staru pastu sa papirnatom maramicom namočenom sa malo alkohola. Ne diraj pinove na CPU-u i dotakni nešto metalno prije svega da se isprazniš od statičkog elektriciteta.
lakše ga je skinut kad je zagrijan pogotovo ako je pasta jako stara...
boldano: ne nešto metalno nego uzemljenje na utičnici!
lakše ga je skinut kad je zagrijan pogotovo ako je pasta jako stara...
boldano: ne nešto metalno nego uzemljenje na utičnici!
Ili jednostavno Uzemljeno napajanje koje imaš u kučištu.