Pomoc - HDD

poruka: 8
|
čitano: 1.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc - HDD

zz, zanima me ako bi ovaj svoj HDD stavio stavio u drugi comp jel bi ostali ovi windowsi koje imam, svi programi i igre? 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc - HDD

još sam ti sinoć rekao da bi, što ti nije jasno?

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

još sam ti sinoć rekao da bi, što ti nije jasno?

pa nije mi jasno jedni kazu da ne drugi kazu da da??????

16 godina
neaktivan

a tko kaže da ne? osobno sam iz jednog pc ja prebacio hdd u drugi pc, jednostavno sam ga "preštekao" i sve je radilo. zašto ne bi radilo..

ako prebacuješ samo jedan hdd na novu matičnu to bi trebalo radiit, pokreneš bios i stavš da se boota s hdd-a. moraju se instalirati novi driveri za tu ploču naravno.

a ako sve prebacuješ u novo kučište, dakle i matičnu i taj tvoj hdd tu nema nikakvih problema.

ako npr u novom pc-ju imaš više hdd-a, onda taj koji ubacuješ, na kojemu su windowsi, moraš staviti da ti bude master, a ostali slave diskovi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 12:13 (robisierra92).
16 godina
odjavljen
Pomoc - HDD

Zato što je i jedno i drugo istina. Ukoliko su konfiguracije zasnovane na istom chipsetu ili barem istoj seriji chipseta, u pravilu će raditi bez problema. Ako su grafičke od različitih proizvođača, preporučivo je ukloniti drivere prije prebacivanja diska. Neke drivere ćeš morati instalirati, a u nekim slučajevima će repair windowsa biti nužan. Još ostaje upitno koliko je pametno raditi repair kod takvog prebacivanja, bolji je clean install.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Zato što je i jedno i drugo istina. Ukoliko su konfiguracije zasnovane na istom chipsetu ili barem istoj seriji chipseta, u pravilu će raditi bez problema. Ako su grafičke od različitih proizvođača, preporučivo je ukloniti drivere prije prebacivanja diska. Neke drivere ćeš morati instalirati, a u nekim slučajevima će repair windowsa biti nužan. Još ostaje upitno koliko je pametno raditi repair kod takvog prebacivanja, bolji je clean install.

@mr blic, ovo je prvobitna tema koju je pokrenuo.

15 godina
odjavljen
Pomoc - HDD

Probao nedavno dok sam kupio nove komponente - radilo je. Ipak, prije nego sam krenuo stavljati nove komponente u komp (mbo, proc, grafa, ram) deinstalirao sam sve stare drivere (grafa, matična). Sve radilo par dana bez problema, a onda sam odlučio sa XP prijeći na W7.

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

a tko kaže da ne? osobno sam iz jednog pc ja prebacio hdd u drugi pc, jednostavno sam ga "preštekao" i sve je radilo. zašto ne bi radilo..

ako prebacuješ samo jedan hdd na novu matičnu to bi trebalo radiit, pokreneš bios i stavš da se boota s hdd-a. moraju se instalirati novi driveri za tu ploču naravno.

a ako sve prebacuješ u novo kučište, dakle i matičnu i taj tvoj hdd tu nema nikakvih problema.

ako npr u novom pc-ju imaš više hdd-a, onda taj koji ubacuješ, na kojemu su windowsi, moraš staviti da ti bude master, a ostali slave diskovi.

ne prebacujem sve nego samo HDD i mozda RAM ako bude odgovarao maticnoj

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice