Ploča ne prepoznaje ni jedan ram

poruka: 11
|
čitano: 3.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

pozdrav.nasao sam nekoliko tema ali nisu bas od pomoci.prijatelj mi je dao komp koji ne radi.sve sam lijepo ocistio zamijenio pastu,itd itd.kad upalim komp cuje se samo jedan dugi beep i dva kratka.znaci da nije nesto u redu sa ram memorijom. testirao ram na drugom kompu i sve radi.isprobao sve slotove sa drugim ramima i opet isti beep.pa bih molio za pomoc.ovako imam M2N-SLI plocu,amd athlon x64.....unaprijed hvala

beba

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ploča ne prepoznaje ni jedan ram

Jesi li siguran da je ploča ispravna?

17 godina
odjavljen
bebafreak kaže...

pozdrav.nasao sam nekoliko tema ali nisu bas od pomoci.prijatelj mi je dao komp koji ne radi.sve sam lijepo ocistio zamijenio pastu,itd itd.kad upalim komp cuje se samo jedan dugi beep i dva kratka.znaci da nije nesto u redu sa ram memorijom. testirao ram na drugom kompu i sve radi.isprobao sve slotove sa drugim ramima i opet isti beep.pa bih molio za pomoc.ovako imam M2N-SLI plocu,amd athlon x64.....unaprijed hvala

Probaj upaliti bez rama - ako daje iste beepove, onda je sigurno u pitanju problem s prepoznavanjem rama. Ako drugačije, onda je vjerojatno problem u prepoznavanju grafičke.

Ako sve komponente rade na drugoj ploči, onda je sigurno do ploče. Pokušaj resetirati BIOS.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

može li se kako testirati matična ploča??????

beba
14 godina
neaktivan
Jedino da ju dobro pogledas da nema koje fizicko ostecenje(nabubreni/procureni kondenzatori itd).
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

ma cijela je ko "nova",kad ga upalim svijetli dioda na ploci i vrte svi ventilatori.probao sam resetirati i bios ali nista opet isto.najvjeroatnije otisla ploca.hvala vam na odgovorima

beba
13 godina
neaktivan
bebafreak kaže...

ma cijela je ko "nova",kad ga upalim svijetli dioda na ploci i vrte svi ventilatori.probao sam resetirati i bios ali nista opet isto.najvjeroatnije otisla ploca.hvala vam na odgovorima

A probaj u biosu timingse u auto stavit pa onda probaj rebootat samo reci koji ti je ram možda ti je compability issue.Koliko se sjećam to je DDR2 ploča i podržava ram 667,533,800 mhz nadam se da nisi pokušao gskill i vengeance na to staviti.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 11:08 (Ikarus01).
16 godina
Ikarus01 kaže...
bebafreak kaže...

A probaj u biosu timingse u auto stavit pa onda probaj rebootat samo reci koji ti je ram možda ti je compability issue.Koliko se sjećam to je DDR2 ploča i podržava ram 667,533,800 mhz nadam se da nisi pokušao gskill i vengeance na to staviti.

@ babefreak: da bi mogao bilo što napraviti-testirati moraš imati ispravnu MBO+CPU+RAM+Power  .. i VGA integriranu ili dodatnu za prikaz na ekranu, ali nije obavezno za sam rad). Po opisu je crknuta MBO i ništa dalje ne možeš, osim testirati komponente na drugoj MBO i potvrditi da su sve ostale bitne komponnete ispravne ili druge 100% ispravne priključiti na tu MBO i vidjeti dali radi (ali je to i rizik, jer može npr crknuti CPU...)

- beep kodovi služe uporavo detekciji tih osnovnih elemenata, npr error za RAM, CPU.. ali za svaki problem može biti greška u MBO ili toj komponenti (npr neispravan RAM ili utor-ploča-napajanje..).

-za test, odspoji sve (baš sve, USB, Audio.. sve što je spojeno na MBO), ostanu samo CPU (+hladnjak) i napajanje. Ništa drugo. Reset CMOSa, uključi struju, upali, slušaj beep-code. Isključi struju. Dodaj RAM, ponovi.. itd.

@ Ikarus01, ostavi se pomaganja, brandovi nemaju veze s vezom, beskorisan odgovor. Kako da uđe u BIOS i postavi CASove ako ne može upaliti?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Ikarus01 kaže...
bebafreak kaže...

@ babefreak: da bi mogao bilo što napraviti-testirati moraš imati ispravnu MBO+CPU+RAM+Power  .. i VGA integriranu ili dodatnu za prikaz na ekranu, ali nije obavezno za sam rad). Po opisu je crknuta MBO i ništa dalje ne možeš, osim testirati komponente na drugoj MBO i potvrditi da su sve ostale bitne komponnete ispravne ili druge 100% ispravne priključiti na tu MBO i vidjeti dali radi (ali je to i rizik, jer može npr crknuti CPU...)

- beep kodovi služe uporavo detekciji tih osnovnih elemenata, npr error za RAM, CPU.. ali za svaki problem može biti greška u MBO ili toj komponenti (npr neispravan RAM ili utor-ploča-napajanje..).

-za test, odspoji sve (baš sve, USB, Audio.. sve što je spojeno na MBO), ostanu samo CPU (+hladnjak) i napajanje. Ništa drugo. Reset CMOSa, uključi struju, upali, slušaj beep-code. Isključi struju. Dodaj RAM, ponovi.. itd.

@ Ikarus01, ostavi se pomaganja, brandovi nemaju veze s vezom, beskorisan odgovor. Kako da uđe u BIOS i postavi CASove ako ne može upaliti?

A sad sam pročitao dokraja nisam vidio da ne može upaliti.Ali nije rekao koji je ram nabavio.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 12:01 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ihush kaže...
Ikarus01 kaže...
bebafreak kaže...

A sad sam pročitao dokraja nisam vidio da ne može upaliti(trebam početi čitati dokraja).Ali nije rekao koji je ram nabavio.Jedino što možeš probati da je najmanje muke je da izvadiš CMOS bateriju i pričekaš 30 sekundi pa je vratiš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 12:23 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

hvala vam svima.otkrio prijatelj sta je bilo.ispod maticne je bio jedan saraf i doslo je do spoja.pregorio naponski cip

beba

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice