PC se resetira u nedogled

poruka: 19
|
čitano: 2.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Cistio sam komp iznutra i bio sam izvadio graficku i ram i kad sam vracao sam ram bio nabio u krivu stranu pa se malo ogrebao i komp se sada nemoze upaliti tj kad ga upalim stalno se gasi pa opet pali. Dali je problem samo do rama ili sam mozda i maticnu unistio?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ram je vidljivo oštećen i ne treba ga dalje stavljati u utor, probati s drugim ispravnim ram-om, pa vidjeti , je li sve u redu.

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 20:46 (ivo454).
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: PC se resetira u nedogled

oštećenje na ram pločici se čini zanemarivo, vjerovatno je ram slot otišo, probaj pločicu piknit u neki drugi slot, pa vidi dal je to to, ako ne daj koju sliku matične i ram slotova

9 godina
neaktivan
Probao sam vec u drugim utorima ne radi a nemogu stavit aliku sad pise da je prevelika nece se uploadat

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo slika slotova

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ni tu se ne vide neka teska fizicka ostecenja... El imas od kog za posudit ram keksic neki potvrdeno ispravni pa probaj po slotovima... I daj reci jos dok si to krivo nabio jesi upalio tak pc ili si skuzio prije paljenja sta si napravio?
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Patrik5 kaže...
Cistio sam komp iznutra i bio sam izvadio graficku i ram i kad sam vracao sam ram bio nabio u krivu stranu pa se malo ogrebao i komp se sada nemoze upaliti tj kad ga upalim stalno se gasi pa opet pali. Dali je problem samo do rama ili sam mozda i maticnu unistio?

Da li ti matična daje beep kod?

9 godina
neaktivan
Donjet ce mi frend sutra keksic pa cu isprobat al jesam upalio sam i kad se ugasio sam skuzio kaj sam na pravio ali sam provjeravo maticnu i sve izgleda u redu mislim da nije nista izgorilo i to
9 godina
neaktivan
Nema nikakvog zvuka
15 godina
Patrik5 kaže...
ram bio nabio u krivu stranu pa se malo ogrebao

Pravo dobro si to napravio.

Kupi drugi RAM, odmah ga stavi u drugi utor i problem riješen.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 17:48 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Ako si ga palio tak ram je definitivno otiso jer je pustilo napon na krive pinove, a nemoj iskljucit mogucnost i da ti je maticna dusu ispustila... Uglavnom kad ti frend donese vidit ces na cemu si, drzim ti fige da je samo ram :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Hvala :/ :)
16 godina
Patrik5 kaže...
Nema nikakvog zvuka

-imaš li spojen pc-zvučnik (mali, na kućištu ili direktno na MBO..) tek tad se može čuti zvuk.

-ako nema nikakvog beepa-- ne kupuj komponente (velika šansa da je crkla mbo).

ispravna MBO bez ičega (sam cpu+napajanje) mora beepati, barem error u slučaju kad nema rama.. poželjno da je npr crklo napajanje mada se u ovakvom slučaju to ne dešava. Ako je crkla mbo, tad je pitanje što se isplati kupovati.. i što je još možda neispravno. Tad je jeftinije nositi u servis barem na diagnostiku (50-150kn..) dok neki ne naplaćuju ukoliko se pristane na popravak kad ponude..

- provjeri beep (pc speaker), raspitaj se za servis..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Još nikada nisam imao slučaj da se komp resetira zbog rama, tj kad nema rama. Komp bi trebao nastaviti raditi iako ne daje nikakve znakove, pa mi taj reset vuče na nešto ozbiljnije...

Pitanje je jesi li oštetio još išta a da nisi ni primjetio, jesi li sve ponovo spojio kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Odspajao sam samo ram i graficku nisam nista drugo dirao tako da nemoze nista drugo biti
9 godina
neaktivan
Nisam siguran dali ima speaker na maticnoj
16 godina
Patrik5 kaže...
Nisam siguran dali ima speaker na maticnoj

Ovo ti je primjer konektora za spajanje PSW-RSW, HDD led, SPEAKER, PW led

I ovo ti je zaseban speaker koji je inače dolazio sa samim kučištem (ne znam da li dolaze i danas)

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 9:27 (Flying Dutchman).
9 godina
neaktivan
Speakera nema trazio sam a nije ni do rama isprobao sam sa drugom ramom isto ne radi mislim da je maticna otisla

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ili si ostetio fizicki ili ti je dok si cisto usla prasina medju kontakte sto zna biti poprilicno gadan problem, ako nemas sa  cime ispuhati to sve...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice