PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)

poruka: 74
|
čitano: 24.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)
1.Lovac kaže...

nisam radio nikakav oc nit ništa a komp neću otvarat jer ne želim sve razbit :)

I da gdje se onda te temperature gledaju u everestu?

pa nemaš  što razbiti. skineš stranicu od kučišta, uzmeš usisavač i lijepo usisaš prašinu s svih ventilatora, "skineš paučinu" itd. usisavačem nježno prijeđeš sa visine od par centimetara (nemoj s usisavačem strugati po komponentama). skineš hladnjak, njega obično drži par vijeka, iskopčaš ga, lijepo ispušeš s usisavačem a ako ima velikih nakupina prašine posluži se i vatiranim štapićem.

ovdje sam ti posato sliku iz everesta, dakle kada pokreneš everest, klikneš na "računalo" pa na "senzor", napraviš print scrren i postaš tu sliku ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:36 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

Jao mene ja skinio driver fetch program hahaha

inaće imao sam everest no nešto je isteklo (bar tako piše)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo uplouda sam stanje pa vidite jel ok ili ne ;)

http://img31.imageshack.us/img31/8134/every.png

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

cpu ti je jako vruć, temp bi trebale biti barem 15-ak stupnjeva niže (ako u tom trenutku ne radiš nikakve složene operacije na pc-ju). može biti da se ne hladi dobro, zbog prljavog ventilatora i prljavih komponenti pa ti zato i zuji(kao što sam rekao ako nešto zuji znači da su tu neki problemi). predlažem ti da što prije očistiš pc. a kao što sam već rekao, postoji ovdje puno tema o čišćenju računala, pa si malo potraži. pregirjavanje procesora (a i ostalih komponenti) može dovesti do njegovog oštećenja.

ako ti hladnjak cpu-a ne radi kako treba, možda bi trebalo uzeti drugi hladnjak, ne vjeruijem da bi te to koštalo više od cca stotinjakak kuna, ovisno o modelu (ne znam sada napamet cijene). ako niti to ne pomogne, onda bi se trbalo ići na zamjenu termopaste na procesoru. dakle skidanje procesora i stavljanje nove paste.

u svako slučaju, sve što sam naveo je jeftinije i jednostavnije od kupovine novog procesora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:52 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

;) aj ako možeš daj mi neki link za čišćenje i da jel se može čistit dok je upaljen ili ga moram predhodno ugasit (ovisnik)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

;) aj ako možeš daj mi neki link za čišćenje i da jel se može čistit dok je upaljen ili ga moram predhodno ugasit (ovisnik)

Čistit ventilator dok je upaljen?  Može ili češ polomit prste ili ćeš pokvarit ventilator

http://gtabalkan.com
16 godina
neaktivan
joze kaže...
1.Lovac kaže...

Čistit ventilator dok je upaljen?  Može ili češ polomit prste ili ćeš pokvarit ventilator

Znači moŽe ;)

A daaaaj koja glupost. Dobro onda neću danas neda mi se gasit komp hahaha

P.S. jel može bit razlog ovolikoj temperaturi to što je upaljen svaki dan od 7-23 minimalno

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 16:41 (1.Lovac).
17 godina
neaktivan

obavezno iskluči računalo. evo ovdje jedna dobra tema o tome, evo i još jedna tema, i jošjedna, pa si malo pogledaj. uglavnom, nemaš ti tu što pokidati ili pokvariti. nemoj čupati komponente van, nemoj udarati po pc-ju s usisavačem..

16 godina
neaktivan

Hvala svima ;) dobro će mi doć malo sreće jer nemam nježne ruke što bi se reklo hahahaha

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

P.S. jel može bit razlog ovolikoj temperaturi to što je upaljen svaki dan od 7-23 minimalno

čuj, moj pc je uključen 18 sati dnevno, svaki dan, pa mi nisu takve temperature. gle, još gore ti je to što toliko radi a grije se. riješi si to što prije.

16 godina
neaktivan

aj valjda sutra ;)

i da kad otvorim prozor od auta ni ne čujem zujanje hahaha

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz ljudi, vidim da ste rijesili vec neke probleme oko zujanja ventilatora, naima imam i ja jedan takav problem, dobro nije bas toliki problem koliko mene zivcira, naime komp je skoro pa nov (kupljen u 12.mjesecu) i zadnjih 10 dana svaki put kad ga upalim pocne zujati ventilator kao da traktor radi i to traje nekih 15 sec. i onda sve ok i normalo poslije, nema zujanje nema nista. nije da cjepidlacim ali tih 15 sec mi stvarno ide na nerve s obzirom da je komp star svega nekoliko mjeseci. ako ima netko kakvu dijagnozu :) zašto zuju bio bih zahvalan ako bi podijelio ovdje. pozzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)
To je normalno. PWM tj. kontrola fanova obicno ne rade dok se driveri ne podignu.
2.411 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
Re: PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)
8ax kaže...
To je normalno. PWM tj. kontrola fanova obicno ne rade dok se driveri ne podignu.

znaci sve je ok, nema razloga za paniku?{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice