Novi HGspot-ov PC se stalno ruši

poruka: 13
|
čitano: 2.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok. Kupio sam prije dva dana novi PC u HGspotu, HGspot Fantasy, ( za one kojima se neda gledat specifikacije su dolje) instalirao gore dva OS-a, Windows XP SP3 i Windows Vistu Ultimate SP1 i probao jedno 5-10 igra na oba OS-a, što demo što cijele verzije, i dosad baš SVAKA igra mi ili sruši sustav, tj. dođe "blue screen of death" i PC se reboota, ili mi se jednostavno igra sruši sa nekim erorrom, i to ne odmah nego pokretanja igre, nego nakon jedno 5 minuta igranja. Sve do tih cca. 5 minuta, sve igre idu normalno na maksimalnim postavkama, bez trzaja i ikakvih problema. Sad, jel bi netko mogao znati u čemu je tu problem i zašto mi se komp ruši nakon par minuta igranja neke igre????

PC računalo HGspot FANTASY vB2SC+ Linux, Intel® Core(TM) 2 Duo E7200, RAM 2 GB DDR2 800 MHz, HDD 320 GB SATA-II, GeForce 9600 GSO 384 MB HDMI, DVD±RW, TV Tuner + poklon Chat Pack (KME PXiPK)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi HGspot-ov PC se stalno ruši
P33t kaže...

Bok. Kupio sam prije dva dana novi PC u HGspotu, HGspot Fantasy, ( za one kojima se neda gledat specifikacije su dolje) instalirao gore dva OS-a, Windows XP SP3 i Windows Vistu Ultimate SP1 i probao jedno 5-10 igra na oba OS-a, što demo što cijele verzije, i dosad baš SVAKA igra mi ili sruši sustav, tj. dođe "blue screen of death" i PC se reboota, ili mi se jednostavno igra sruši sa nekim erorrom, i to ne odmah nego pokretanja igre, nego nakon jedno 5 minuta igranja. Sve do tih cca. 5 minuta, sve igre idu normalno na maksimalnim postavkama, bez trzaja i ikakvih problema. Sad, jel bi netko mogao znati u čemu je tu problem i zašto mi se komp ruši nakon par minuta igranja neke igre????

PC računalo HGspot FANTASY vB2SC+ Linux, Intel® Core(TM) 2 Duo E7200, RAM 2 GB DDR2 800 MHz, HDD 320 GB SATA-II, GeForce 9600 GSO 384 MB HDMI, DVD±RW, TV Tuner + poklon Chat Pack (KME PXiPK)

Interesantno je da se nigdje ne spominje napajanje, dakle to je jedna od onih napajanje+kućište=200kn opcija. Međutim, problem bih prije tražio u memoriji i/ili driverima za grafičku karticu.
Bilo bi zgodno kad bi napisao što ti BSOD izbaci. Ako je dump of physical memory, onda je sve jasno, jel :)
Sve u svemu, treba prvo računalo istestirati memtestom pa vidjeti što će biti.
Isto tako, malo prošvrljati BIOSom, možda resetirati postavke na "fail-safe" ili slično.

Može biti milijun stvari, i nije mi jasno zašto si uopće postavio ovdje to pitanje - za to postoji njihov servis. Osobno bih im zafitiljio kućište na reklamacije odmah isti dan da sam na tvome mjestu.
17 godina
neaktivan

Napajanje je 400W True, probat cu sredit još ako se ima što sam, pa ako ne ide, reklamacija...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

žalim nema reklamacije instaliro si nove os

probaj sve nanovo windows + drivere

0 0 hvala 0
17 godina
madafaker kaže...

Kako nema reklamacije? Sta ako je hardware neispravan
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

Nema to veze s hardverom, nemoj plašit čovjeka.
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

E, nek probaju tako odgovorit, prvome na pultu bi disk u lubanji završio...
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina
motom2772 kaže...
madafaker kaže...

Šta bi ga plašio , a nema se ni on šta plašit garanciju ima otvaro ga nije oštetio ga nije na reklamaciju sa njime i to je to
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
motom2772 kaže...
madafaker kaže...

Šta bi ga plašio , a nema se ni on šta plašit garanciju ima otvaro ga nije oštetio ga nije na reklamaciju sa njime i to je to
 Krivo si protumačio, nisam odgovorio tebi već "madafakeru".
17 godina
protjeran

HG šrot je oštar što se tiče reklamacija kupim drr2 rame i oču zamjenit za drr i nadaju

najbolje u linku kupim hdd i za tjedan dana mi crkne i ja ga zamjenim bez problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogu oni bit oštri, ali ako nešto ne radi, onda to imaju zamijenit. To što je on reinstalirao OS, apsolutno ništa ne znači. Valjda postoji zakon, ako ne onaj klasični, onda zakon šake.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

naka proba zamjenait možda neskuže

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo pišem već po neznam koji put, ali rješenje tvog problema bi moglo biti flešanje BIOSA.NamigivaNova je matična ploča,te bi stoga trebalo updateati BIOS.To je često uzrok problema (restartanja) kod novih konfiguracija.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice