Nove rx 580 I r9 390 pokazuju NO SIGNAL

poruka: 9
|
čitano: 1.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Novi rx 580 i r9 390 pokazuju NO SIGNAL

Već nekoliko godina (4-5) u konfi koristim r9 280x koja radi bez problema. 

Windows 7 ultimate

Proc i5 4690 stock

8gb ram

Matična Asrock Z97 Anniversary (potencijalni krivac)

Napajanje Corsair TX650W (možda krivac?)

E sad... Jučer sam kupio Rx 580 8gb i išao zamijeniti staru, već sam radio ovo nekoliko puta i znam kako se slaže komp, sve je poklikalo i bila je spojena sa napajanjem kako treba, kada upalim komp daje "No signal" a BIOS je uopće ne prepoznaje. Ne mogu instalirati drivere za nju jer je računalo ne prepoznaje. Ali ista je priča i sa bratovom r9 390, no signal ali kad vratim r9 280x sve radi.

1. Flashao bios na najnoviju verziju (nije pomoglo)

2. Testirao grafu na bratovom kompu (radi, nije do nje nego do mog kompa) 

3. Čak ni r9 390 ne radi...

4. Windows je instaliran u legacy modu ali je i bratov isto a njemu sve radi

Koji vrag ljudi? Šta mislite...

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Novi rx 580 i r9 390 pokazuju NO SIGNAL

Pa ako ti radi s R9 280X, vrati nju i onda instaliraj najnovije drivere, ove nove Adrenaline i onda instaliraj RX 580, provjeri da si uštekao dobro sve kablove pa vidi. Uglavnom, možeš sa starom instalirati najnovije drivere za novu.

6 godina
neaktivan

Nije to... Na bratovom sam je mogao instalirati normalnim redoslijedom kako to inače treba ići, nisam trebao instalirati nove drivere na staru grafičku da bi mi nova radila.

Problem je što kada uđem u BIOS pokazuje da je PCIE2.0 slot prazan, a kada je r9 280x unutra vidim da je ona unutra.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Nove rx 580 I r9 390 pokazuju NO SIGNAL
Mozda ti puca signal na integriranu, si probao? Ili neki drugi video izlaz,drugi monitor i sl, napajanje radi uredno??
Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Napajanje po svemu sudeći radi kako treba budući da napaja u full loadu r9 280x. Što se tiče integrirane u BIOSu je kao primaran output stavljen PCIE nije onboard graphics, provjeravao sam to više puta samo me jebe što kada spojim ili rx 580 ili r9 390 i u device manageru i u BIOSu stoji kao da je PCIE prazan...

Kad sam stavljao r9 280x ja sam zamjenio hd 7950 sa r9 280x i nije bilo ovakvih problema.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Stvarno cudno, mozda da probas malo jace/bolje ugurati grafu u pcix slot mozda neki konektor ne prima dovoljno, probaj podici grafu ako visi i sl.lp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Stjepanje moj nije to, da gurnem jače matična bi pukla na pola, kad klikne nema više gdje.

Mislim da ću morat probati s novom matičnom :(

1 0 hvala 0
6 godina

https://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/r7-370-problem-startanjem/241334.aspx

Izgleda da ta maticna prilicno svojeglava po pitanju toga sa kojom grafickom zeli raditi.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Probaj one PCI-e generacije promijeniti,probaj sa auto staviti na gen2 ili gen1,pa probaj ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice