Jucer sam malo cistio komp i uređivao žice i tak. Pri tome sam izvadio RAM, grafu,procesor i modem kako bi mlađem burazu objasnio dijelove kompa. Provlačio sam žice oko naokolo.. I sad idem ja upalit komp i nema slike na ekranu! Da mozda nisam nesto do kraja spojio? Jel moze biti da nisam procesor dobro stavio ili...? Komp kad se upali zuji i cuje se hard kako radi? Moze biti i grafa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nesto si krivo oko rama stavio tako sam i ja jednom problem je bio u ramima......pa sam nes uradio (nznm ni ja) i ok je bilo..
Ponovno sve povadi i vrati. Meni se jednom bilo dogodilo isto ali s RAM-ovima. Čim sam ih izvadio i vratio na mjesto sve je proradilo. Može biti i grafa ali vjerojatno je samo treba vratiti na mjesto kako Bog zapovjeda.
Pa obicno kad nije ram dobro ustekan pisti! Al ok idem probat stavit ga na 2. mijesto!
Ne ljudi! Evo pomaknuo sam ram ne sve moguce utore i nista... onda je grafa??
ja mislim da do grafe probaj je opet iskljuciti pa ukljuciti..
Uvatia se ti proljetnog čišćenja, ha?
Ti javlja kakve zvukove tipa beep-beep kada upališ komp? Ti na monitor blinka lampica kada je upaljen i spojen na grafičku?
Nije ti dobro procesor sjeo u slot ili si krivo montirao hladnjak na njega, probaj procesor nanovo izvadit i stavit, hladnjak također. Polako i oprezno, bez žurbe, budi siguran da je sve kako treba da bude.
Uvatia se ti proljetnog čišćenja, ha?
Ti javlja kakve zvukove tipa beep-beep kada upališ komp? Ti na monitor blinka lampica kada je upaljen i spojen na grafičku?
ma sve ti to opet idi spojiti lijepo i polako
Isti problem samo što ja nisam ništa dirao a komp ne prikazuje sliku, i sistem se podiže samo nekih pet šest sekunda i onda gotovo. Zamijenio sam monitor ništa, zamijenio grafičku- ništa. Šta da sad zamijenim.
Upao sam u temu, pardon
Pročitaj ponovno moju poruku vezanu za procesor i to napravi.
A napravit cu, ali kako se to moglo dogoditi, ako komp uopce nije bio diran ni premještan
Nije ti dobro procesor sjeo u slot ili si krivo montirao hladnjak na njega, probaj procesor nanovo izvadit i stavit, hladnjak također. Polako i oprezno, bez žurbe, budi siguran da je sve kako treba da bude.
A napravit cu, ali kako se to moglo dogoditi, ako komp uopce nije bio diran ni premještan
Evo izvadio sam proc i opet ga stavio i na to jos hladnjak. Sve je cvrsto! I opet ne radi!
Evo izvadio sam proc i opet ga stavio i na to jos hladnjak. Sve je cvrsto! I opet ne radi!
Najbolje ti je ( pošto izgleda da je nešto crklo ) Sklopit komp ali bez jedne stvari recimo jednom ne stavit ram i mora tulit ( ako ne tuli znaći da je matična ) pa probaj bez harda i trebao bi radit komp ja mislim ali se ne ce moci dignut win jer nema hard ali ostalo bi trebalo vrtit i tako isporbavaj dok ne skuzis tko zaje... tako sam ja par puta imao problema i to sam radio s bratom i skuzili smo da je napajanje rikavalo!
Najbolje ti je ( pošto izgleda da je nešto crklo ) Sklopit komp ali bez jedne stvari recimo jednom ne stavit ram i mora tulit ( ako ne tuli znaći da je matična ) pa probaj bez harda i trebao bi radit komp ja mislim ali se ne ce moci dignut win jer nema hard ali ostalo bi trebalo vrtit i tako isporbavaj dok ne skuzis tko zaje... tako sam ja par puta imao problema i to sam radio s bratom i skuzili smo da je napajanje rikavalo!
Ram kad izvadim cvili. Znaci nije maticna. Moguce je da je napajenje. Jer sam imo vec 2 kratka spoja...
Meni je isto bilo tak. Zvadil sam graficku spuhal vratil natrag i sve je opet radilo.
Onda provjeri ak imaš neko drugo napajanje pa da vidiš hoce li radit ili ne!
Nemožeš isključiti matičnu ploču samo zato što 'tuli'. To što 'tuli' pokazuje da dio za prepoznavanje nedostatka RAM pločica funkcionira.
Pažnju usmjeri na monitor, utor na matičnoj ploči i na grafičku karticu.
što si vadio stvari nisi li mogao otvorit komp i pokazat mu ovako djelove, ja mislim da ti ram ili grafa nisi stavio kako bog zapovjeda
fakat neam pojma kaj je tocno. Mozda nesto nisam ukopco dobro.. al po meni je sve ok. sve na svome mjestu.. al ici cu ja to sutra po 5. put rastavit i ponovno sastavit..