Napajanje "pukne" kada dobije struju

poruka: 16
|
čitano: 3.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Kada računalo spojim na struju (ili time da prebacim sklopku na napajanju ili na strujnoj letvi na koju je spojen prebacim sklopku) unutar napajanja čuje se dosta glasnan zvuk kao da nešto pukne. Komp radi normalno. Nema nekih mirisa kao da nešto pregorilo u napajanju. Ali pitam se je li vrijeme za novo? Napajanje ja kupljeno polovno. Corsair RM650X polumodularno.  Nisam nikada doživio ovako nešto.

Prosječno glup i umjereno lud
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Re: Napajanje "pukne" kada dobije struju
DuxCro kaže...

Kada računalo spojim na struju (ili time da prebacim sklopku na napajanju ili na strujnoj letvi na koju je spojen prebacim sklopku) unutar napajanja čuje se dosta glasnan zvuk kao da nešto pukne. Komp radi normalno. Nema nekih mirisa kao da nešto pregorilo u napajanju. Ali pitam se je li vrijeme za novo? Napajanje ja kupljeno polovno. Corsair RM650X polumodularno.  Nisam nikada doživio ovako nešto.

Mozda glupo pitanje ali zasto ga uopste iskljucujes iz struje?

9 godina
Posmatrač kaže...

Mozda glupo pitanje ali zasto ga uopste iskljucujes iz struje?

Iskopčam iz struje kada idem na posao ili od kuće na duže vrijeme. Za svaki slučaj, ako bude nekakvo grmljavinsko nevrijeme.

9 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

U svakom slučaju nije dobro.

Najpametnije ti je da ga otvoriš i vidiš kakvo je stanje, jel nekaj naočigled skureno ili nekaj.

Jednom sam doživio nekaj slično u napajanju, i ispalo je da je konektor u koji uštekavaš kabel u banani, makar je imao onaj kondenzator na sebi baš da spriječi to pucanje.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
14 godina
DuxCro kaže...

Doživio isto sa istim napajanjem, ja sam imao garanciju i ADM mi je napajanje zamjenio bez pogovora.

Mijenjaj to pod hitno i niti slučajno nemoj otvarati jer postoji velika opasnost od strujnog udara.

14 godina
fer-de-lance kaže...

Najpametnije ti je da ga otvoriš i vidiš kakvo je stanje, jel nekaj naočigled skureno ili nekaj.

Nikada nemoj savjetovati tako nešto jer ne znaš koliko je netko stručan, unutra je trafo i kondenzatori, kaj misliš da čovjeka ubije struja pa ga imaš na duši cijeli život.

9 godina
neaktivan

Zato sam i napisao da samo vidi jel nekaj naočigled skureno.

Kontakte trafoa i kondića ionak nemre dotaknut dok ne izvadi pločicu.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
9 godina
fer-de-lance kaže...

U svakom slučaju nije dobro.

Jednom sam doživio nekaj slično u napajanju, i ispalo je da je konektor u koji uštekavaš kabel u banani, makar je imao onaj kondenzator na sebi baš da spriječi to pucanje.

Evo sad sam malo kopao po moru kabela koje imam i našao neku mrcinu od kabela napajanja duplo deblju od ovog kabela koji sam do sada koristio. Zamjenio ih, provjerio da je dobro uštekano u napajanje i nekoliko puta na strujnoj letvi uključivao i isključivao struju. Iz napajanja više ni najmanjeg zvuka. Tako da izgleda da je bio loš kontakt u pitanju sa onim prijašnjim tanjim kabelom.

6 godina
Valentin17 kaže...
fer-de-lance kaže...

Nikada nemoj savjetovati tako nešto jer ne znaš koliko je netko stručan, unutra je trafo i kondenzatori, kaj misliš da čovjeka ubije struja pa ga imaš na duši cijeli život.

Upravo bio krenuo da nesto takvo napisem....Da rizikuje radi napajanja koje kosta kikiriki...

4 godine
Posmatrač kaže...
 Upravo bio krenuo da nesto takvo napisem....Da rizikuje radi napajanja koje kosta kikiriki...

Tebi je Corsair RM650X "kikiriki" napajanje ?!

合氣道 Još dok je tu bio Ademi i Orša, protivnicima se stezala knedla u grlu, a koljena klecala kao da plešu brejk dens...@PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2023 6:31 (Zaporožac).
6 godina
Zaporožac kaže...
Posmatrač kaže...

Koliko košta posljedica udara struje? Kad to podijeliš sa cijenom napajanja to je kikiriki......

14 godina
Zaporožac kaže...

U današnjem standardu bome je "kikiriki" napajanje, ima puno bolji odabira.

12 godina
neaktivan

Moze mala pomoc :

Imam Asus maximus ix plocu s i3 6100 procesorom i sve normalno radi, kao i hdmi ulaz od graficke kao i vga ulaz od maticne bez obzira sto i3 nema integrirani gpu.

Uzeo sam Asrock B460 Pro4 plocu u bundleu s I5 10400F procesorom i nemam signal u biosu.

Morao sam sustav podici na staroj maticnoj da bih opet preskocio bios i direktno usao windowse. Naravno nakon update a graficke ( RX 570 8GB ) graficka se ne ocitava i opet no signal. 

Opet vracaj na staru maticnu istaliraj normalno AMD adrenalin i AMD patcher da bih ponovo se vratio na Asrock maticnu i dobio signal ali opet samo u WIndowsu.

Jednostavno ne vidim BIOS uopce od Asrock maticne kao i sto mi da signal od 5x beep prije ulaska u windows. Sve normalno radi u windowsu ali bez obzira na to ovo je tlaka. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Valentin17 kaže...
U današnjem standardu bome je "kikiriki" napajanje, ima puno bolji odabira.

ima, ja imam  Corsair 750W RM750x Plus gold, ali nije njegovo baš kikiriki, kokice , koštice proooodajem 

合氣道 Još dok je tu bio Ademi i Orša, protivnicima se stezala knedla u grlu, a koljena klecala kao da plešu brejk dens...@PzKpfw
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2023 14:37 (Zaporožac).
14 godina
Zaporožac kaže...

ima, ja imam  Corsair 750W RM750x Plus gold, ali nije njegovo baš kikiriki, kokice , koštice proooodajem 

A gle, s tvojim se danas nešto i može jer 100W više nije za bacit.

14 godina
L1nNk kaže...

Moze mala pomoc :

Otvori novu temu da više ljudi vidi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice