Napajanje, grafa, ploča ?

poruka: 22
|
čitano: 2.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Do danas sve radilo najnormalnije, skinuo stari cooler i namonirao zalman preformu. Prvi boot normalan, išao provjeriti s amd overdrive malo temp i pokrenuo test stabilnosti na 7min, sve ok. Namontirao još jedan vent na preformu i išao opet pokrenuti test stabilnosti na 4.0ghz ( prije radio na 4.0 za potrebe benchmarka stabilno na 1.45v s malim overvoltom ) @ 1.45v i kaos. Po aidi mi je +12V padao do 11.64v, ploča mi je overvoltala do 1.5+v, temperature bile oko 51°c. Idem restartat da downclockam proc i ono black screen. Nemogu upalit komp, probam sa clrcmos i upali se, ali mi je bios na def. Uđem u windowse i otvorim cpu-z napon na nekih 1.176 i proc stoji na 800mhz i bez pomaka, što god da pokrenem on i dalje stoji na 800mhz. Nisam znao što bi pa sam išao updejtat bios, odradim to i komp se ne pali. Izvadim grafu i komp se upali, ali i dalje je proc na 800mhz i ako promjenim bilo što u biosu nema boota, samo crni ekran, svi ventovi rade, hard disk se čuje ... Sada bez grafe i sa def biosom se boota i naponi su:

CPU jezgra  : 1.176v

+3.3V  :  3.336v

+5V  : 5.210v

+12V  : 11.916v 

Što mi je činiti ? Da nosim u links napajanje, ploču, cjeli komp ... bilo kakva pomoč je dobro došla jel sam polako očajan, najmanje što želim je bit bez kompa 20 dana dok oni sve izmlatretiraju i vide o čemu se radi.

Unaprjed hvala svima ! 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Napajanje, grafa, ploča ?
imba kaže...

Do danas sve radilo najnormalnije, skinuo stari cooler i namonirao zalman preformu. Prvi boot normalan, išao provjeriti s amd overdrive malo temp i pokrenuo test stabilnosti na 7min, sve ok. Namontirao još jedan vent na preformu i išao opet pokrenuti test stabilnosti na 4.0ghz ( prije radio na 4.0 za potrebe benchmarka stabilno na 1.45v s malim overvoltom ) @ 1.45v i kaos. Po aidi mi je +12V padao do 11.64v, ploča mi je overvoltala do 1.5+v, temperature bile oko 51°c. Idem restartat da downclockam proc i ono black screen. Nemogu upalit komp, probam sa clrcmos i upali se, ali mi je bios na def. Uđem u windowse i otvorim cpu-z napon na nekih 1.176 i proc stoji na 800mhz i bez pomaka, što god da pokrenem on i dalje stoji na 800mhz. Nisam znao što bi pa sam išao updejtat bios, odradim to i komp se ne pali. Izvadim grafu i komp se upali, ali i dalje je proc na 800mhz i ako promjenim bilo što u biosu nema boota, samo crni ekran, svi ventovi rade, hard disk se čuje ... Sada bez grafe i sa def biosom se boota i naponi su:

Što mi je činiti ? Da nosim u links napajanje, ploču, cjeli komp ... bilo kakva pomoč je dobro došla jel sam polako očajan, najmanje što želim je bit bez kompa 20 dana dok oni sve izmlatretiraju i vide o čemu se radi.

Unaprjed hvala svima ! 

Lol,

nisi trebo flashat bios, stvar je u tome da si samo pretjero s clockom a onda kod clear cmos su ti se samo vratile tvornicke postavke tj. po defaultu su ti se ukljucile one djinjde za ustedu energije koji ti dinamciki mjenjaju takt i voltazu ovisno o opterecenju - znaci bez opterecenja ti je takt min. (u tvom slucaju 800MHz).

Optereti system s OCCT-om, Prime-om ili necim slicnim i vidit ces da je s taktom sve sve ok.

Uglavnom to se u dva poteza iskljuci u biosu, ne znam sad ovako napamet za tvoju plocu (em nazivi znaju bit razliciti od proizvodjaca do prozvodjaca) al opcenito kod Intela ti je to Intela speedsteep i eist a kad AMD ako se ne varam cool n quit ili ovako nes.

Doduse znalo je kod AMD, na pojedinim plocama, bit problema bas s tim jer ploce ne bi reagirala i ostajala bi zakocena na min. vrijednost, al to se rjesavalo bas flashanjem, al kako ti sada imas najnoviji bios ne moras da brines{#}

Eventualno mozes jos provjerit da je u Windowsima pod Power Options ukljucena ona opcija koja je preporucena.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 9:14 (dado8).
15 godina
neaktivan

@imba

Jesi probao izvadit ramove. Probaj izvadit oba i onda samo jedan vratit ali u dugi utor. Barem tako ja napravim kad mi komp neće startat zbog pretjeranog overclocka.

Kruger
16 godina
neaktivan
imba kaže...

Unaprjed hvala svima ! 

Ako bilo što ugasim, upalim, black screen i pali gasi, clrcmos trallal i nakon 20x se upali. Znam što je c'n'q, ali nemogu to tak rješiti ( čitaj boldano ^^ ).

15 godina
neaktivan

Pa jesi probao ramove izvadit, kao što samm ti gore napisao?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jeli ti stoji svih 6 jezgri na 800Mhz i jesi dirao u Overdrivu onu zelenu tocku u gornjem desnom kutu?
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
protjeran

EDIT: ugh, tek sad sam vidio, ocito da je nes zajebanije...

kao sto ti je kolega rekao povadi kekse, propusi utore, provjeri kablovi al ne vjerujem da je do toga, u iznimnim slucajevima pomaze vadjenje baterije umjesto obicnog clr cmosa

po meni je do loseg biosa il do lila maticne

EDIT: potrazi na netu postavke i napone za tvoju plocu i proc te probaj ponovno

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 9:18 (dado8).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
imba kaže...

1.45v i kaos. Po aidi mi je +12V padao do 11.64v, ploča mi je overvoltala do 1.5+v, temperature bile oko 51°c. Idem restartat da downclockam proc i ono black screen.

11.64v je prevelika oscilacija za +12v rail. Pošto ti je ploča nakon toga overvoltala za OGROMNIH 1.5v+ vjerojatno je napajanje dalo svoje, konkretno 12v rail. Ukratko 8pin EPS(ili 4pin ATX/ ovisi koju ploču imaš) koji se brine za napajanje procesora očito ne daje dovoljno struje.

Probaj sa drugim napajanjem, ako pak nisi u mogučnosti nosi cjelu konfu u links da ti pogledaju.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Probao sam sve što ste mi rekli, uspio sam ugasiti c'n'q, sad mi radi proc na 2.8 ali na naponu 1.176 i sve me pitanje koliko stabilno. Zvao sam danas u links i oni također misle da se radi o ploči ili napajanju, u ponedeljak idem tamo da probamo s drugim napajanjem, jel nemam nikog blizu s poštenim napajanjem. Ja sam osobno uvjeren da je oboje. Ploča mi neda mjenjati napone, overvolta ko blesava ili voltropa ko blesava a komp nemogu ni upalit kad stavim grafu unutra, tak da je to oboje mrtvo . Hvala svima na pomoči.

0 0 hvala 0
15 godina

Ako si u blizini Medimurja rado ti posudim?.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nope, na žalost. Sutra možda probam napajanje kod jednog frenda, pa saznam dali je to to.

16 godina
neaktivan

Službeno je LC mrtav. Spojili danas na enermaxa iz devedest i neke godine i sve proradilo kada smo zamjenili bateriju koju je LC spalio. S grafom nismo testirali jel je napajanje bilo od tristoinjak wata ali 99% da je ono krivo. U Linsku je normalno smrdljivi tester pokazao da je savršeno ispravno i nisu mi ga htjeli zamjeniti dok ga oni ne testiraju. Hvala svima na trudu, ja dižem ruke od LC-a, iako me svi uvjeravaju da je ovo prvo na servisu. Uzet ću scytha od 500W pošto je cijenom najbliže.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
imba kaže...

Službeno je LC mrtav. Spojili danas na enermaxa iz devedest i neke godine i sve proradilo kada smo zamjenili bateriju koju je LC spalio. S grafom nismo testirali jel je napajanje bilo od tristoinjak wata ali 99% da je ono krivo. U Linsku je normalno smrdljivi tester pokazao da je savršeno ispravno i nisu mi ga htjeli zamjeniti dok ga oni ne testiraju. Hvala svima na trudu, ja dižem ruke od LC-a, iako me svi uvjeravaju da je ovo prvo na servisu. Uzet ću scytha od 500W pošto je cijenom najbliže.

Odmah sam rekao da je napajanje, čim je onako +12v rail oscilirao. No Scythea ti također nebi preporučao, imaju također loš +12v rail koji pri večem opterečenju također voli oscilirati. Imaš u BUG-u testove napajanja i stvarno jako osciliraju. Ako ideš na novo napajanje moja preporuka ti je Seasonic. Istina malo su skuplji al su odlični i pouzdani, možeš i Corsair, jer su večina ionako rebrandirani Seasonic.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Što da uzmem u linksu umjesto toga ? Ima tagan 680W u second hand za 500kn, jel mi to bolji izbor od scytha ? Danas sam probao i na ovog LC-a od 200kn 600W spojit i sve radi normalno.

17 godina
neaktivan

Tagana nikad nisam imao prilike isprobati, al ime ima povecu slavu iza sebe. Al sigurno je bolji od Scythe-a i LC-a.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pošto sam momentalno na žalost ograničen sredstvima, vjerojatno ću uzeti tog tagana.

15 godina
neaktivan
imba kaže...

Pošto sam momentalno na žalost ograničen sredstvima, vjerojatno ću uzeti tog tagana.

cx500 košta oko 470kn u Links-a.

Iako nije tako kvalitetno napajanje trebalo bi držati.

LC Green Power 650w v2.3?

Ima izbora.

LP

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 23:13 (pandza94).
16 godina
neaktivan

cx500 sam imao i to je žalosnije od GPS-a koji mi je izdahnuo tako da sigurno ne želim njega. Ako ne uzmem tagana, prije ću opet uzet fakin LC nego cx corsaira.

16 godina
protjeran
imba kaže...

Ako si stvarno kratak s lovom, za prvu ruku, kao definitivni bestbuy namece se ovaj XfX - daje 408W/34A na +12V sta je za tvoje potrebe (ako ne mislis na neki jaci overclock i unlockanje) cisto dosta, Tagane bez obzira koliko jaki bili nikad nisam pamtio po dobrom.

15 godina
neaktivan
imba kaže...

cx500 sam imao i to je žalosnije od GPS-a koji mi je izdahnuo tako da sigurno ne želim njega. Ako ne uzmem tagana, prije ću opet uzet fakin LC nego cx corsaira.

Nema potrebe XFX 550W sutra stiže u ADM tako da bi to bio moj odabir. (i bit će)

Kruger
16 godina
protjeran

moze i taj, oba su Seasonic S12II platforma, ali kako kazu od viska glava ne boli.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ponavljam po neznam koji put, moram napraviti zamjenu u linksu jel je tamo kupljeno, tj. dali su mi novo LC, nisam mogao na žalost uzeti drugo. Ovo se ponaša isto kao i ono staro, po biosu +12 na 11.864, sve me strah ocat da se opet ne ugasi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice