Da li je napajanje dovoljno jako za ovu konfu?

poruka: 51
|
čitano: 6.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
evo zanima me iskljucivo pitanje mog napajanja...posto planiram uzet sutra navedenu plocu skupa sa amd phenom x3 8450 cpu-om.

znaci konfa bi bila sljedeca:

-CPU : amd phenom x3 8450
-MBO : gigabyte ga 770 ds3 rev 2.0
-GPU : ati radeon hd 4670 gddr3 512mb
-RAM : 4 GB ddr2 533 a data
-HDD : 160 GB sataII Seagate
-PS : micase wr400 400W

znaci zanima me da li bih morao promijenit napajanje zbog te konfiguracije, odnosno da li bi mi trenutno napajanje koje imam izdrzalo tu konfiguraciju...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel ti to kupujes u ducanu ? Ako da, bolje nemoj.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Da li je napajanje dovoljno jako za ovu konfu?

Ti imaš već tu konfiguraciju a sutra ideš po proc ili ćeš sutra kupit sve?Sumnjam da bude napajanje izdržalo...

@Batista me pretekao! :)

http://hr.test-iq.com/#280288 R32 FanPage
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 20:18 (.: R32LowRider).
15 godina
neaktivan

Nemaš straha...radit će jer ti procesor najviše troši 95w kao i moj intel core 2 duo 2,2GHz krekiran na 3.0...rama imaš 2 gige više al to ne stvara problem Namigiva

15 godina
neaktivan

s

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 20:56 (dmanz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
rman4 kaže...
evo zanima me iskljucivo pitanje mog napajanja...posto planiram uzet sutra navedenu plocu skupa sa amd phenom x3 8450 cpu-om.

znaci zanima me da li bih morao promijenit napajanje zbog te konfiguracije, odnosno da li bi mi trenutno napajanje koje imam izdrzalo tu konfiguraciju...

Nemoj te rame uzimat.... i Zali boze greficke...A hdd se jednostavne ne ispalti....

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
rman4 kaže...

Nemoj te rame uzimat.... i Zali boze greficke...A hdd se jednostavne ne ispalti....

nisi razumio, on sve to vec ima samo kupuje od jednog covjeka polovan cpu i grafu

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
odjavljen

Onda nist...Mislim da je bolje da ide na neko Brand name napajanje...Corasir ili Fortron

Pinky je zakon... I ♥ π

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Onda nist...Mislim da je bolje da ide na neko Brand name napajanje...Corasir ili Fortron

mogo bi i LC powera nekog, jeftino a bit ce i vise nego dovoljno

15 godina
neaktivan

pa kaj mora imati agregattttt..........400W mu je Dovoljno..kaj vi niste imali fiziku u školi il ste sjedili na ušima dok je el.energija bila na rasporedu!!!!! 

15 godina
odjavljen

Vidima da se ne razumijes u RAlunalna na pajanja No-name napajanja ako ovo sta Autor hoce kupiti daju puno manje snage nego su deklarirana, a Brand name mogu davati i po 50-tak Wati vise...I da dobroje imati jako napajanje jer ako imas "taman" se napajanje jaku muci i to mu smanjuje vijek trajanja...

A ti si ocito sjedio na usima dok se na tehničkom bilo na rasporedu bili Aparati, strojevi i agragati....

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 21:56 (bobica257).

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

nemaš pojma tj. ti i tvoj tehnički...napajanje ima snage do 400w a cpu treba 95 ako radi na 100% a radi od 0 do 100% pa mu u prosjeku treba 50w,ram isto tako malo troši tako da još matična i grafa imaju za potegnut kolko žele...pogledaj si malo na netu za struju i napajanja jer ja znam da je 400W dosta, jer na mom kompu malo jačem od njegovog radi non stop  pa ne vidim di bi trebao biti problem!!!!

16 godina
neaktivan

Evo moje konfiguracije koja radi bez ikakvih problema sa "slabašnim" 400W napajanjem!

CPU - Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2x3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

MBO - ASUS P5Q PRO, iP45/ICH10R, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, FW, s. 775

RAM - DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax

VGA - Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3, PCIE, TVout, DVI

PS - Chieftec power supply 400W, ATX 2.0, 2x12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2xSATA connectors

HDD 1 - Seagate ST3320613AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200.10

HDD 2 - Seagate ST3160815AS, 160 GB 8MB, S-ATA300, 7200.10

HDD 3 - WDC WD5000AAKS-001A0

DVD/RW 1 - Pioneer DVR-108

DVD/RW 2 - SONY Optiarc AD-7241S

MOUSE - Logitech LX7

KEYBOARD - BTC8190

SOUND CARD - Creative 5.1
Live

SOUND CARD - POD Studio UX1

SPEAKERS - Creative Inspire T5400 (5.1)

MONITOR - Samsung SyncMaster P2470 HD

EDIT:Zaboravio sam napisat, da je bio još jedan ATA disc u ladici i da je sve šljakalo

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 22:35 (Zdravko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tako je care, ti si taj koji zna a ne onaj gore koji se pravi pametan i priča da nije dovoljno jako..živioo

17 godina
rman4 kaže...

Ljudi šta bubate bezveze, čovjek samo hoće da kupi novi CPU i matičnu ploču, kakvu grafičku i čitav kompjuter.

Nisam siguran kakvo je to napajanje, ali prijatelj na MS 400W drži Intel E 5200, Biostar P35, 2GB DDRII, Sapphire 4670 512 DDR4 i 2x HDD 500 i 80 GB i DVD pržač. Sve radi bez ikakvih problema već godinu dana.

Ako je slično MS-u koje je veoma slabo onda će i to izdržati.

Također ja na MS 400 W držim Pentium Prescott 3.2 GHZ, 2GB DDR2, Asrock 775 Dual-VSTA, Asus 7300 GT, 2xHDD 80 i 500 GB i DVD pržač.

Neznam koliki je potrošač taj procesor ali mislim da će sve normalno raditi.

Radio, ne radio, svira radio!
15 godina
neaktivan

usput vidim da se kužiš u to, dali imaš il znaš koga ko ima ASUS P5ND2-SE matičnu da ne radi ili da šljaka  jer trebam BIOS al da nije preskupo??

15 godina
protjeran
Zapla kaže...

usput vidim da se kužiš u to, dali imaš il znaš koga ko ima ASUS P5ND2-SE matičnu da ne radi ili da šljaka  jer trebam BIOS al da nije preskupo??

kako se sad uvlačimo u dupe..

Dobro ti je čovjek reko, ja imam ,,500w" a na 350 bi već molio za milost..

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
17 godina
neaktivan
Zdravko kaže...

Evo moje konfiguracije koja radi bez ikakvih problema sa "slabašnim" 400W napajanjem!

CPU - Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2x3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

MBO - ASUS P5Q PRO, iP45/ICH10R, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, FW, s. 775

RAM - DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax

VGA - Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3, PCIE, TVout, DVI

PS - Chieftec power supply 400W, ATX 2.0, 2x12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2xSATA connectors

HDD 1 - Seagate ST3320613AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200.10

HDD 2 - Seagate ST3160815AS, 160 GB 8MB, S-ATA300, 7200.10

HDD 3 - WDC WD5000AAKS-001A0

DVD/RW 1 - Pioneer DVR-108

DVD/RW 2 - SONY Optiarc AD-7241S

MOUSE - Logitech LX7

KEYBOARD - BTC8190

SOUND CARD - Creative 5.1
Live

SOUND CARD - POD Studio UX1

SPEAKERS - Creative Inspire T5400 (5.1)

MONITOR - Samsung SyncMaster P2470 HD

EDIT:Zaboravio sam napisat, da je bio još jedan ATA disc u ladici i da je sve šljakalo

Chieftec ipak nije NoName u odnosu na ono šta on ima !

I see banned people.
15 godina

Evo da se i ja malo nadovežem.

Nije bitno za napajanje da na njemu piše 400w. Bitno je, može li on isporučit i približno te snage. A ovaj šroteks iz prvog posta, čisto sumnjam da može isporučit i pola deklarirane snage.

Nedavno smo ja i kolega ubacili codegen 400w na starijeg phenoma x4 i HD4850 (čisto da vidimo di smo). Sigurno da takva konfa troši prilično više od navedene u ovoj temi. Međutim, samo sam dao za primjer. Napajanje je crklo za 3 dana. Želim reć da nije bitno kolko piše na kutiji od napajanja. Takvu konfu bi bez problema gonilo CX400 ili silver power 400 (na kojem sad i radi) ili primjerice neki seasonic i slična napajanja. Ali tu se ipak radi o puno kvalitetnijim i efikasnijim napajanjima, koja mogu isporučit dosta više nego neki šroteksi.

Ono što želim naglasit! Nije da kažem, da navedeno napajanje neče gonit konfu. Čak mislim da možda i neče imat problema (bez obzira što je šrot). Ali iskreno, mislim da je pitanje kolko dugo. Osobno, radije bi se isprsio pa kupio bar fortrona 400. Ili možda neki iz LC power-a (kolega kihoty je na njihovom području bolji, pa bi možda on preporučio neki od lc-a). Dakle, osobno ne bi držao to napajanje.

Dakle, treba jednostavno shvatit za sva vremena. Ako na napajanju piše 400w, to nikako ne znači da je to napajanje kvalitetno, pa čak ni da može isporučit upola navedene snage.

Kolega poviše kaže ''evo moje konfe koja radi bez ikakvih problema sa ''slabašnim'' 400w napajanjem''. Možda bi tu i bilo ironije da ne piše chieftec. Pa nečemo valjda uspoređivat chieftec 400w i neki micase ili ms i slična 400w napajanja??

I za kraj! Po meni je napajanje jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija komponenta. Prvo valja gledat njega, pa onda druge gluposti Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 0:20 (zabranjeniples).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ej ljudi chill out...samo sam pito za misljenje fino hoce li mi radit navedene komponente na 400W napajanju...
hvala vam na pomoci svima i misljenjima, ako bude gusilo ili nesto ocito da cu morat uzet malo jace neko ''brand'' napajanje...LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Evo da se i ja malo nadovežem.

Nije bitno za napajanje da na njemu piše 400w. Bitno je, može li on isporučit i približno te snage. A ovaj šroteks iz prvog posta, čisto sumnjam da može isporučit i pola deklarirane snage.

Nedavno smo ja i kolega ubacili codegen 400w na starijeg phenoma x4 i HD4850 (čisto da vidimo di smo). Sigurno da takva konfa troši prilično više od navedene u ovoj temi. Međutim, samo sam dao za primjer. Napajanje je crklo za 3 dana. Želim reć da nije bitno kolko piše na kutiji od napajanja. Takvu konfu bi bez problema gonilo CX400 ili silver power 400 (na kojem sad i radi) ili primjerice neki seasonic i slična napajanja. Ali tu se ipak radi o puno kvalitetnijim i efikasnijim napajanjima, koja mogu isporučit dosta više nego neki šroteksi.

Ono što želim naglasit! Nije da kažem, da navedeno napajanje neče gonit konfu. Čak mislim da moža i neče imat problema. Ali iskreno, mislim da je pitanje kolko dugo. Osobno, radije bi se isprsio pa kupio bar fortrona 400. Ili možda neki iz LC power-a (kolega kihoty je na njihovom području bolji, pa bi možda on preporučio neki od lc-a). Dakle, osobno ne bi držao to napajanje.

Dakle, treba jednostavno shvatit za sva vremena. Ako na napajanju piše 400w, to nikako ne znači da je to napajanje kvalitetno, pa čak ni da može isporučit upola navedene snage.

Kolega poviše kaže ''evo moje konfe koja radi bez ikakvih problema sa ''slabašnim'' 400w napajanjem''. Možda bi tu i bilo ironije da ne piše chieftec. Pa nečemo valjda uspoređivat chieftec 400w i neki micase ili ms i slična 400w napajanja??

I za kraj! Po meni je napajanje jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija komponenta. Prvo valja gledat njega, pa onda druge gluposti Namigiva.

Ti se raspisa a točno sam to mislija sa svojim postom !

I see banned people.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:22 (Groza).
15 godina
Groza kaže...

Ti se raspisa a točno sam to mislija sa svojim postom !

Jbg, dok san ja pisa svoj post, tvoj se već objavio Namigiva.

16 godina
neaktivan

Slažem se.Malo sam prenaglio tj.nisam sve čitao nego mi je u oko upalo 400W a vidio sam još neku temu kako se govori da je 400W malo pa sam samo dao svoju konfu za usporedbu.

16 godina
neaktivan

Procesor je polu-šrot...

rami također!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Njegova konfiguracija i nije neki potrošać. Največi i praktički jedini pravi potrošać u njegovom slučaju je procesor. Međutim, jedan kolega gore se raspričao o 400w, da sam morao odgovorit. Dao sam primjer gdje je 400w ošlo u vjetar u roku 3 dana. A i danas tu konfu pogoni 400w.

Razlika je u imenu (kvaliteta, efikasnost, prava snaga). Prije je bio codegen, a sad je silver power. Da ne pišem previše, sve je objašnjeno koji post poviše .

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:31 (zabranjeniples).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zapla kaže...

nemaš pojma tj. ti i tvoj tehnički...napajanje ima snage do 400w a cpu treba 95 ako radi na 100% a radi od 0 do 100% pa mu u prosjeku treba 50w,ram isto tako malo troši tako da još matična i grafa imaju za potegnut kolko žele...pogledaj si malo na netu za struju i napajanja jer ja znam da je 400W dosta, jer na mom kompu malo jačem od njegovog radi non stop  pa ne vidim di bi trebao biti problem!!!!

ako si ucio tehnicki, sigurno si cuo za pojam "korisnost" ...... brand name napajanje imaju vecu korisnost isporucivanja snage, sta ti znaci ako je neko no name 400W a ima korisnost 50 % pa daje 200W........ nikad neznas ugl ovo tvoje rman bi trebalo drzati

16 godina
neaktivan
dmanz kaže...
Zapla kaže...

ako si ucio tehnicki, sigurno si cuo za pojam "korisnost" ...... brand name napajanje imaju vecu korisnost isporucivanja snage, sta ti znaci ako je neko no name 400W a ima korisnost 50 % pa daje 200W........ nikad neznas ugl ovo tvoje rman bi trebalo drzati

To se odnosi na omjer koliko daje snage:koliko vuče iz utičnice

daje 300W:500W vuče iz utičnice; korisnost je 0.6=60%

15 godina
neaktivan
EJ--- rman4--- i--- zdravko-- ajd prodajte mi graficku trazio sam ta dva modela hd4670 i zdravkinu ali nigdje je nema rasprodano i u zagrebu-svugdje jedino van HR da se naruci a to mi se neisplati ajd PROOODAJTEE PLEASEE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dragec0 kaže...
EJ--- rman4--- i--- zdravko-- ajd prodajte mi graficku trazio sam ta dva modela hd4670 i zdravkinu ali nigdje je nema rasprodano i u zagrebu-svugdje jedino van HR da se naruci a to mi se neisplati ajd PROOODAJTEE PLEASEE!!!

a sta je onda ovo?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
a pitanje jeli moram narucivat iz osijeka sam????
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice