Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :) izdvojena tema

poruka: 1.261
|
čitano: 474.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške
Acex kaže...
Deep kaže...

Evo da malo osvjezim temu , sinoc ja u kasne sate igram nešto i zapnem nogom slucajno i iskljucim headset iz kompa, i ja onako u mraku ne gledam gdje bodem da ukljucim, ubodem negdje,vidim nesto mi nije dobro sjelo , nakon 5 sekundi osjecam nesto gori , zasmrdi nesto ,ja u panici poce gasiti sve redom od monitora, do iskljucivanja modema,routera i svega iz struje , otvaram kuciste,gledam sta je , kad tek onda skontam da sam slusalice ubo u usb utor i valjda spoj napravio pa mi pregorio taj utor, hvala bogu ,sitnica samo {#} . Odsad dobro gledam u šta ubadam u mraku {#}

HAhahahah kako si samo uspio u usb ustekat lol,ja kad stekam u mraku ja uvijek upalim svijetlo 

Pa ono , uvijek moram malo ko jace kad normalno ukljucujem da udje u utor, pa nisam obracao paznju iako mi je bilo malo cudno ali ja onako zurim , i gurnem i prebio naravno onu crnu plastiku unutra i tako eto., xD

Nikacc kaže...
Acex kaže...

HAhahahah kako si samo uspio u usb ustekat lol,ja kad stekam u mraku ja uvijek upalim svijetlo 

Što bi značilo da neštekaš u mraku...lol

{#}

Semper Fidelis
12 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Imao sam do jučer podstanara u kućištu, frajer se raskomodio a stanarinu ne plaća :)

{#}

Ajd nemoj se žalit, bar nemaš psa koji ti kosti sprema na grafičku. Mislim da mu se sviđa kad su tople {#} {#}

Deep kaže...
Acex kaže...
Deep kaže...

Evo da malo osvjezim temu , sinoc ja u kasne sate igram nešto i zapnem nogom slucajno i iskljucim headset iz kompa, i ja onako u mraku ne gledam gdje bodem da ukljucim, ubodem negdje,vidim nesto mi nije dobro sjelo , nakon 5 sekundi osjecam nesto gori , zasmrdi nesto ,ja u panici poce gasiti sve redom od monitora, do iskljucivanja modema,routera i svega iz struje , otvaram kuciste,gledam sta je , kad tek onda skontam da sam slusalice ubo u usb utor i valjda spoj napravio pa mi pregorio taj utor, hvala bogu ,sitnica samo {#} . Odsad dobro gledam u šta ubadam u mraku {#}

Pa ono , uvijek moram malo ko jace kad normalno ukljucujem da udje u utor, pa nisam obracao paznju iako mi je bilo malo cudno ali ja onako zurim , i gurnem i prebio naravno onu crnu plastiku unutra i tako eto., xD

{#}{#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
13 godina
neaktivan

Deep kaže...
Acex kaže...
Deep kaže...

{#}{#}

Ma eno stavio sam sliku pogledaj, jedno uz drugo stoje tako da nisam pazio jebi ga,sad kad u mraku bodem,opipam svaku rupu dobro da vidim jel prava {#}

Semper Fidelis
14 godina
neaktivan
Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :)

evo decki danas dosao dan na ispuhavanje i ciscenje racunala od prasine i priprema za zimu, rastavim ga ja ispuhujem kompresorom (mjenjao sam termalnu pastu) skinuo procesor i sad da ispusem chipset, zapnem vrhom pistolja za cipset, i idkrivim pinove , poludio sam (mb: asus p8p67 deluxe) nisam znao sta da radim,sjeo sam lijepo za stol skinuo maticnu, uzeo iglicu i pincetu, i 45 min ispravljao pinove, vratio proc, kad nistaa, upali se komp i ugasu iste sec, resetiram cmos, i evo ga radi, hahah rekao sam si da vise nikad necu vadit procesor...

Moj PC  
2 8 hvala 0
14 godina

Bilo je lijeto i ja ko' fol otvorio kuciste,a komp bio na podu u hodniku.I ja iem po colu,vratim se i gledam koji fak?! BSOD?? I onda vidi mače on nekih cca par metara dalje od kompa kako drži sata kabal u bagandžama, i igra s s njime.Ja poludi,ugasih komp,ubodem sata kabal i upalim..KAd nešza zasmrdi,komp naravno radi a ja tražim i nmg ništa nači,nikakav očigledan uzrok smrada,i onda pogledah sata kabal kako je otopljen...Mačka valjdem noktima probila izolaciju u napravila kratki spoj...Cini se da ce to mace biti IT-majstor...

Prosle godine na zimu ja bio vani a moj brat u kuči igra igre,ja bio nosio neakav vent prijatelju pa stavio odklopljeno kučište...Brat ode na WC i mali pekinezer uđe u sobu i ufati šniclu iz tanjura...Pošto se komp nalazio ispod prozora,a pekinezer pokušao pobječ od mog brata ispadne ta jadna šnicla na kuler od procaa pekinezer zbriše kroz prozor,ovaj majmun nije vidio..Tek nakon cca. 1min counter strikea je skužio da je kučište opčenito vruče i odma iste sekunde se komp ugasio...

Toliko od mene{#}

Strm
Moj PC  
3 23 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja perem napajanje u kadi (bez zezancije) jer kompresor i usisavači ne čiste dobro.

Jednostavno, vruča voda i deri....

Čekaš 1 dan da se osuši i oba napajanja rade bez greške.

Moj PC  
6 12 hvala 0
15 godina
marin_sagovac kaže...

Ja perem napajanje u kadi (bez zezancije) jer kompresor i usisavači ne čiste dobro.

Ako ikad otvoriš servis, podsjeti me da ne idem u tebe.

Swedish latin super funk.
17 godina
marin_sagovac kaže...

idući put zamoli nekoga da napajanje uključi u struju i poštedi nas gluposti ljudskog roda!

elektroničke komponente se ne peru u vodi!!

12 godina
neaktivan

Pa matičnu ploču, ram, disk itd... ne perem, ali napajanje sam prao osim toga oni su dosta stari i puno prašine tj. prašina koja se "priljepi".

Naravno da mora biti suho skroz, ali evo komp radi :)

Čistio sam laptop sa kompresorom, otvarao i vratio nazad sve komponente, sve to radi.

No ne bih preporučio nikom da pere vodom neke komponente, ali sa napajanja u mom slučaju uvijek radi. 

I to tako traje tri godine i to napajanje i dalje radi, a komp 24/7. Ma da znam da ima algi, klora itd.. u vodi za napajanje koje kosta samo 200 kn mi se uopce ne da kupovat novo, radije ocistim nego i cekam da krepa, jer ioanko elektrolitski kondenzatori se unutra "ispuhuju" te prestanu raditi do zamjene kondenzatora ili kupnja novog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 14:20 (marin_sagovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ziga kaže...
marin_sagovac kaže...

idući put zamoli nekoga da napajanje uključi u struju i poštedi nas gluposti ljudskog roda!

elektroničke komponente se ne peru u vodi!!

Ako su MS, onda se peru {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
11 godina
neaktivan
Ja sam svoga išo "nabrijat" s 512mb rama,i riknula maticna XD
12 godina
neaktivan

Čak nisu MS, Chieftec, 400W sa ventilatorom 12 cm. I to sam prao, pa vrti dalje, ali je zato ČISTO sve :)

No, nikom to ne bih preporučio da radi jer riskira dim i požar.

Btw, davnih dana imao sam jedan UPS koji je sam od sebe prestao raditi. Došao doma. Ne radi UPS. Ugašen.

Meni bilo jako jako sumnjivo i nisam htio pritisnuti gumb na UPS da upalim preko baterije od UPS-a. Bypass od struje nije radio.

Izvadim ja ups van, sve kablove odspojim sa ups-a, maknem ups na sredinu sobe i palim... BURN!, izbio plavi plamen i počeo gorit UPS.

Uzmem i van na terasu i gasi.... sa svim.. ništa strašno. Otvorim, i imam što vidjeti. Spaljene komponente ploče na konenzatorima (elektrolitskim) jer je očito tu bilo se zadržalo struje i napuhalo, al je zato 12 V mali akumulator ostao čitav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 14:27 (marin_sagovac).
15 godina
marin_sagovac kaže...

- Ti nas sve ovdje malo zaje..., radiš budale od nas, nisi uopće zabavan. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 16:00 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Drugi put kad budem prao napajanje ću sve snimiti i demonstrirati.

Zapravo, evo nisam jedini:

A i komentar:

There is no risk. The only risk is being an idiot and powering stuff that hasn't dried off completely.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 19:36 (marin_sagovac).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovo je bolesno, i nekome na forumu savjetovati da pere uređaje sa vodom i to još sa občnom vodom punom minerala koji provode struju...

Neznam šta da ti kažem na to, ovo niko pametan nebi radio, a kamoli se još hvalio time, ja dosad sva napajanja sam uspio očistiti sa kompresorom tako da su bila kao nova, a neka su bila stara čak 16 godina !!!

Nemojte se zahebavati sa ovime, njemu je ovo sad prošlo, ali voda kad se osuši ostaju tragovi minerala i kad tad će struja naći put po njima, pogotovo u visokonaponskom djelu di imaš po 330, a u napajanjima koja imaju aktivni PFC i 400V DC, a onda će biti vatreno.

U najboljem slučaju gori napajanje.

Moj PC  
21 1 hvala 0
15 godina
Gigabyte091 kaže...

- Normalno, pa nitko čovjeka ne shvaća ozbiljno. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
12 godina

Ništa čudno ja sam matičnu ploču od jednog acerovog laptopa opra toplom vodom, doduše toliko je soka bilo po njoj da joj i nije moglo naštetit.

Bitno je prije pranja izvadit bateriju s matične i kasnije oprat destiliranom vodom i par dana sušit i fala bogu acer radi dan danas.

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 20:17 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nikad neznaš, uvijek se nađe jedan "pametni" pa proba

Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina

Za 3 dana biće opet kao da ih nije prao.{#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ništa čudno ja sam matičnu ploču od jednog acerovog laptopa opra toplom vodom, doduše toliko je soka bilo po njoj da joj i nije moglo naštetit.

Bitno je prije pranja izvadit bateriju s matične i kasnije oprat destiliranom vodom i par dana sušit i fala bogu acer radi dan danas.

jedno je matična,a drugo je napajanje...kad napraviš kratki spoj i spališ matičnu,bar je glava na mistu,ali bogami da te spiči 220-400v ne bi više šamponira napajanje....
a ovu objavu ili bolje rečeno provalu da voda čisti bolje od kompresora/usisivača,neću ni komentirat 

btw,kratkim spojem prazne se kondenzatori,znači dok držiš ruke u vodi....... 

fra Krsto Narkoman
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:38 (kivic15).
16 godina
neaktivan

Ja sam tastaturu prao prije više od godine dana(vrijeme je da je opet operen), lijepo rastavio i oprao sve osim kabla i elektronskog dijela, i ništa joj nije bilo, i da jest, nije neka velika šteta, dosta je stara(ali još uvijek radi perfect).

Prebacio crne tipke WSAD i strelice sa stare tastature na ovu :D

Bila je u KATASTROFALNOM stanju Bila je u KATASTROFALNOM stanju
Sve tipke povadio i oprao deterdžentom Sve tipke povadio i oprao deterdžentom
Samo ovaj dio nisam oprao, sve ostalo jesam Samo ovaj dio nisam oprao, sve ostalo jesam
http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
6 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

znaci ti si M.H.? :D

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

P.S. prije nekih 4-5 godina dolazi frend kod mene igrat na cod2 i kaže da mu PC ne radi,ja pitam koju matičnu ima,a on mrtav ladan kaže:A ne znan koji model,neka ISUS xD

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
18 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prije 'edno misec dana,dobijem poziv od xyz i kaže:''Tribalo bi doć pogledat kompjuter,ne radi mi konzola!'',i logično,ja pitam:''Šta ne radi?!'',a ovaj opet kaže da ne radi konzola,i ok,ja pitam šta on misli pod tim ''konzola'' i kaže da je mislio na ovu kašetu(tj. kućište)...iako nije neka komedija,bilo je munjeno za slušat xD što je najgore,izraz ''konzola'' sam čuo već desetak puta i koriste ga za kućište pc-a,jesam propustio nešto,ili? xD

fra Krsto Narkoman
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 21:34 (kivic15).
Moj PC  
2 10 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam ja bratica, koji je bio kupio i5 proc (lga 1150), a maticna mu je bila za lga 755.....biser je htio prelemit zicama pinove iz proca na maticnu {#}{#}{#}

Moj PC  
0 7 hvala 0
12 godina
neaktivan

majko moja koliko lovačkih priča ovdje...a najviše urbanih legendi o ispuhivanju kompa (od tjedno nakupljene prašine) sa nuklearnim zrakom na antimaterijski pogon...{#}

21 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da se razumimo,ja nemam volje ni za pisat ovo,ali eto,potrudio sam se te 2 minute napisat par svojih iskustava,nitko vas ne tjera da vjerujete,moga sam te 2 minute potrošit i na nešto pametnije....izgleda da mi to i je bolja opcija

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na starim AT napajanjima su stajali switchevi za naš i amerčki napon. I bio mi je neki rod poslao AT napajanje iz Amerike, ja to spojim na komp i pri tome ne gledam da je switch na 110 V. Naravno ne moram pričat što je dalje bilo {#}

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Na starim AT napajanjima su stajali switchevi za naš i amerčki napon. I bio mi je neki rod poslao AT napajanje iz Amerike, ja to spojim na komp i pri tome ne gledam da je switch na 110 V. Naravno ne moram pričat što je dalje bilo {#}

dogodilo se kod nas na informatici,jednom znatiželjnom tipu...odao ga crni dim ahahahah

fra Krsto Narkoman
16 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Ja sam prije par godina okrenuo switch na 110 dok je komp radio. :)

U napajanju pucnjevi k'o petarde, dim i smrad. Garancija pokrila sve... {#}

ZOTAC: It's Time to Play.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice