Mrežni prilagodnik

poruka: 38
|
čitano: 32.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Network adapter problem

Hp pavilion dv7 Notebook

64-bitni operacijski sustav

Windows 7

Broadcom 43225 802/11b/g/n preko Upravitelja uređaja ( prijavljuje da radi ispravno , no nikakve bežične veze osim bluetooth veze nisu dostupne )

Omogućivanje prilagodnika:

1. Otvorim Mrežne veze, kliknem gumb Start, kliknem Upravljačka ploča, pa Mreža i Internet, zatim Centar za mreže i zajedničko korištenje, a potom kliknem Upravljanje mrežnim vezama.

2. Desnom tipkom miša kliknem ikonu mrežnog prilagodnika, a zatim  omogući.

3. Ikona Broadcom 43225 802/11b/g/n je i dalje u sivom i nije omogućeno
  4. Otklanjanje poteškoća ne pomaže ( Issues found Možda postoji problem sa upravljačkim prog. prilagodnika..... Sustav Windows nije uspio automatski povezati stog IP protokola s mrežnim prilagodnikom ) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????   MOLIM ZA POMOĆ     HVALA                         
belje
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:54 (belje).

0 0 hvala 0
17 godina
Mrežni prilagodnik

Aj prebaci windowse na engleski pa cu ti pokusat pomoc jer ja hrvatski nista ne razumijem :)))))

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mrežni prilagodnik

Heehehe nice try

:)

belje
15 godina
neaktivan

Ma nije moguće da nitko nema riješenje  :( :( :(

belje
16 godina
moderator
da itko kuži kaj hoćeš pomogao bi ti...
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan

Pa najvjerovatnije bi htio da se mogu kao i prethodnih nekoliko mijeseci povezivat sa internetom bežično .

mrežne veze nisu dostupne mrežne veze nisu dostupne
belje
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 23:10 (belje).
17 godina
Mrežni prilagodnik

Ja ti kazem. Prebaci na engleski jer hrvatski u informatici ne razumijem.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Mrežni prilagodnik

A jesi li probao stisnuti wireless tipku iznad tipkovnice?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 8:15 (macak).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mrežni prilagodnik problem
belje kaže...

Hp pavilion dv7 Notebook

Windows 7

Broadcom 43225 802/11b/g/n preko Upravitelja uređaja ( prijavljuje da radi ispravno , no nikakve bežične veze osim bluetooth veze nisu dostupne )

Treća slika se ne slaže sa podcrtanim-uskličnik na bluetoothu, nešto manjka ovdje. Dali se žičano spajaš, ako da skini drivere sa njihove str. za svoju verziju. Neki HP imaju tipku koju moraš stisnuti da bi aktivirao bežično i plavozubca, isto tako po instalaciji te traži da uključiš isti da ga registrira i završi instal. Davno sam instalirao na HP-ovce Winse, možda sam nešto i zaboravio . . . .{#}

I pitanje je odgovor
18 godina
neaktivan

KOd HP-a imas tri stvari koje moras instalirati a to su driveri, soft za wireless uredjaje i to i wifi i bluetooth i quick buttons. Tek tada ce sve proraditi.

15 godina
neaktivan

Novi driveri instalirani ali opet isto

belje
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:32 (belje).
15 godina
neaktivan
TONYA_ kaže...
belje kaže...

Hp pavilion dv7 Notebook

Windows 7

Treća slika se ne slaže sa podcrtanim-uskličnik na bluetoothu, nešto manjka ovdje. Dali se žičano spajaš, ako da skini drivere sa njihove str. za svoju verziju. Neki HP imaju tipku koju moraš stisnuti da bi aktivirao bežično i plavozubca, isto tako po instalaciji te traži da uključiš isti da ga registrira i završi instal. Davno sam instalirao na HP-ovce Winse, možda sam nešto i zaboravio . . . .{#}

Evo da još malo pojasnim stvar.

Hp wireless assistant radi normalno, quick button funkcionira kako treba, u device manager Broadcom 802/11 radi ispravno. No ja mislim da sustav windows nemože uspostavit vezu sa dotičnim prilagodnikom, ako griješim ispravi me. Sve to mogu riješit vraćanjem sustava u tvorničko stanje ali to mi je zadnja opcija.

belje
17 godina
Mrežni prilagodnik

Sta je to mrezni prilagodnik?

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mrežni prilagodnik, mrežni prilagodnik, searching........network adapter?{#}

je s routerom sve u redu?

Edit: da mrežni prilagodnik... hehehehe.... ko radiovezist u vojsci NDH. "Naredniče, dajte nalog mrežnom prilagodniku da uspostavi svezu sa stožerom poglavnika" {#}

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:46 (badmad).
15 godina
neaktivan
badmad kaže...

mrežni prilagodnik, mrežni prilagodnik, searching........network adapter?{#}

je s routerom sve u redu?

Edit: da mrežni prilagodnik... hehehehe.... ko radiovezist u vojsci NDH. "Naredniče, dajte nalog mrežnom prilagodniku da uspostavi svezu sa stožerom poglavnika" {#}

heheeehee

lol

Je sa ruterom je sve u redu Naredniče    :)

belje
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:53 (belje).
17 godina
neaktivan

ne, ozbiljno... provjeri router

iddqd
15 godina
neaktivan
badmad kaže...

ne, ozbiljno... provjeri router

Neradi se samo o mojoj mreži i mom ruteru. Nevidim više ni jednoga, jednostavno veze nisu dostupne

belje
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:58 (belje).
17 godina
Mrežni prilagodnik

Probaj negdje u Network Connection (ne znam kako su to naši preveli) ili tak negdje gdje su ti prikazane moguće konekcije odabrati svoj wirelless i klikni na diagnose, tako mi je slično nešto bilo kod cimera. Nakon toga mi je javio da je neki vrag bio isključen, pa sam ga uključio i tek je onda proradilo. Tj sve je radilo, mislim na wirelless i drivere, ali jednostavno nije mogao pronaći nikakav wirelless na koji da se spoji. Tek poslije posla ti mogu poslati sliku gdje je on to uključio pa mu je proradilo, ako je to taj problem...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
logic kaže...

KOd HP-a imas tri stvari koje moras instalirati a to su driveri, soft za wireless uredjaje i to i wifi i bluetooth i quick buttons. Tek tada ce sve proraditi.

Poslušaj i napravi ovo što Logic govori (za quick buttons nisam siguran da trebaš, ali probaj)!

Sa softwerom za wireless uređaje upališ wireless, ako ti već tipka (ona što svijetli plavo, barem je na mom HP-u tako) ne radi.

I pogledaj da li vidiš koju mrežu.

Je si li siguran koju wireless karticu imaš!

HP ima više modela istog laptopa sa karticama različitih proizvođača.

Provjeri sa Everestom ili nekim grugim softwareom koju karticu imaš, pa onda instaliraj ispravni driver.

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Probaj negdje u Network Connection (ne znam kako su to naši preveli) ili tak negdje gdje su ti prikazane moguće konekcije odabrati svoj wirelless i klikni na diagnose, tako mi je slično nešto bilo kod cimera. Nakon toga mi je javio da je neki vrag bio isključen, pa sam ga uključio i tek je onda proradilo. Tj sve je radilo, mislim na wirelless i drivere, ali jednostavno nije mogao pronaći nikakav wirelless na koji da se spoji. Tek poslije posla ti mogu poslati sliku gdje je on to uključio pa mu je proradilo, ako je to taj problem...

Bok

Da. Kada idem na diagnose dobijem ovo. Ali eto ako stigneš pošalji mi tu sliku da vidimo kako je to bilo kod frienda.

Hvala

pozz

belje
17 godina

-po ikoni (u sys trayu, ikona mreže..) je vidljivo da nije instaliran wireless adapter.

Vjerojatno je pogrešan driver (ima ih više... potraži na HPovim str.), okreni notebook i pročitaj točnu oznaku-model wireless kartice.

Potrebne stvari, BIOS-enable wirelessa (možda i nadogradnju), HP-tools (više verzija, npr QuickButtons), prekidač za paljenje-gašenje wirelessa i tek tad se driver može instalirati (inače nema detekcije).

Kad je driver instaliran, ikona u sys.trayu će se promijeniti u indikator signala.. -dalje je lako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
Mrežni prilagodnik

pokušaj po part numberu (p/n - sa donje strane na naljepnici) malo potražiti. meni se isto čini da bi mogli biti u pitanju neki drugi driveri. ako se na HP support stranici nudi atheros driver, probaj sa njime.

jer po ovome što vidim, imaš dva moguća uzroka problema - ili je driver, ili je vrisnula kartica. neke posebne treće opcije nema.

isto tako, ako ne uspiješ napraviti reinstalaciju drivera, probaj napraviti recovery sistema, možda ti to pomogne...

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Ajd proobaj jos i ovo. Start run services.msc i potrazi wirelles zero configuration i vidi je li startan.pokreni i stavi na automatic.
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-po ikoni (u sys trayu, ikona mreže..) je vidljivo da nije instaliran wireless adapter.

Vjerojatno je pogrešan driver (ima ih više... potraži na HPovim str.), okreni notebook i pročitaj točnu oznaku-model wireless kartice.

Potrebne stvari, BIOS-enable wirelessa (možda i nadogradnju), HP-tools (više verzija, npr QuickButtons), prekidač za paljenje-gašenje wirelessa i tek tad se driver može instalirati (inače nema detekcije).

Kad je driver instaliran, ikona u sys.trayu će se promijeniti u indikator signala.. -dalje je lako.

Nije loše

U BIOSU je enable wireless, driveri su sa HPove str. isključivo za ovaj model notebooka,ali još što nisam pokušao je nadograditi BIOS

Hvala

belje
17 godina
belje kaže...
U BIOSU je enable wireless, driveri su sa HPove str. isključivo za ovaj model notebooka,ali još što nisam pokušao je nadograditi BIOS

-nadogradnja BIOSa unazad par godina nije potrebna za noviji OS (bilo je potrebno za XP..) ali vrijedi pokušati.

-više sumnjam na sam driver. To što je s posisa za taj model neznači ništa... pročitaj s doljnje strane etiketu. Po regijama se razlikuju vrste-verzije kartica, pokušaj s HP-hr.. ili čak od drugog modela.

Driveri mogu biti intel, broadcom, atheros s podverzijama....

edit: dobar test je podizanje s liveCDa ubuntua (desktop x86) ili miniPEa, tako bi eliminirao kvar ili recimo odspojenu žicu... (dešava se).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 10:38 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
belje kaže...

-nadogradnja BIOSa unazad par godina nije potrebna za noviji OS (bilo je potrebno za XP..) ali vrijedi pokušati.

-više sumnjam na sam driver. To što je s posisa za taj model neznači ništa... pročitaj s doljnje strane etiketu. Po regijama se razlikuju vrste-verzije kartica, pokušaj s HP-hr.. ili čak od drugog modela.

Driveri mogu biti intel, broadcom, atheros s podverzijama....

edit: dobar test je podizanje s liveCDa ubuntua (desktop x86) ili miniPEa, tako bi eliminirao kvar ili recimo odspojenu žicu... (dešava se).

belje
18 godina
neaktivan
Mrežni prilagodnik

Pa taj HP wireless assistant je program koji zamjenjuje funkciju ugrađenu u Windowse. Zato Windowsi ne nalaze bežične mreže, nego to moraš učiniti pomoću tog programa.

2 0 hvala 1
17 godina

-hmmmm, (trebalo bi raditi..), pokušaj se spojiti žicom i omogući update, možda sami windowsi povuku odgovarajući driver.

nisi napisao konkretan model dv7 xxxxx (ili nism primjetio).

pokušaj s hp.hr str. ako ni to neda rezultata, trebalo bi reklamirati.

macak kaže...

Pa taj HP wireless assistant je program koji zamjenjuje funkciju ugrađenu u Windowse. Zato Windowsi ne nalaze bežične mreže, nego to moraš učiniti pomoću tog programa.

-točno, ali po indikatoru u trayu nema wirelessa ikona za žičanu mrežu.. (greška na BT modulu, ...)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 11:10 (ihush).
18 godina
neaktivan
Mrežni prilagodnik

Da nije možda do Kaspersky antivirusa i njegovog NDIS filtera? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 11:20 (macak).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
macak kaže...

Da nije možda do Kaspersky antivirusa i njegovog NDIS filtera? {#}

Ali i kada ga isključim, mislim na Kaspersky nema promjene

belje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice