Monitor no signal cudni zvukovi

poruka: 7
|
čitano: 1.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav gospodo,

imam veliki problem koji cu nadam se otkloniti uz vasu pomoc. Naime, radi se o tome da upalim racunar, rade cooleri itd sve, cuje se, ali na monitoru je no signal i dvd citac proizvodi neki zvuk, kao da okrece cd. Iskljuciti ga ne mogu drzeci tipku za paljenje, bez obzira koliko drzao nista, tako da moram cupati kabal svaki put.

Imate li neki prijedllog ili savjet, do cega bi moglo biti ? Maticna je Asrock 960GM-GS3 FX sa integrated grafickom. Pomagajte

Hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Monitor no signal cudni zvukovi

probaj naći drugi power-pack...nije loše ni probat sa resetom biosa ( mostić ili skidanjem baterije dok je ištekano napajanje) .

12 godina
neaktivan

Pošto sam imao identičnu situaciju, mogu ti udjelit par savjeta. Može ti biti do sljedećeg: grafička, procesor, RAM ili matična, za drugo sumnjam.

Ako je do grafičke:

- najjednostavnije objašnjenje da je otišla grafička na matičnoj o ostatak radi kako spada pa ostavi da ti digne Windowse i valjda bi trebao čuti zvuk dizanja windowsa, a ako imaš koju grafu ili frenda koji ti je voljan posuditi da probaš testirati bilo bi korisno

Ako je do procesora (a iskreno sumnjam da je):

- jednostavno probaj stavit bilo koji drugi i vidi dali radi. Ako nemaš "viška procesora" odi u neki servis/ili frenda i zamoli ih da ti stave neki drugi da vidiš dali radi. Možda će se naći neka dobra duša pa ti to besplatno odraditi ili staviti pod pregled/procjenu kvara pa naplatiti neku manju cifru.

Ako je do RAMA:

- ako si nešto otvarao komp i vadio rame, vidi dali su dobro utisnuti. Ako imaš više komada (npr.2x2GB) probaj izvadit jedan pa bootat i ostaviti drugi i obrnuto. Ako imaš samo jedan keks probaj ga testirat u drugom kompu (servis/frend) ili ga premjesti u drugi utor pa vidi.

Ako je do matične:

- probaj prvo što je kolega prethodno predložio, a to je da su ti se možda biosi zblesirali pa bi bilo dobro da si napraviš reset (a to radiš vađenjem baterije na pari minuta ili preko jumpera), provjeri dali ima napuhnutih kondezatora na matičnoj, ako ima znači da je do matične (iskreno neznam dali se to može riješiti i koliko je to uopće isplativo ako može, to će ti neko malo više stručan morati kazati), možda je matična skurena i otišla u vječna lovišta. 

Eto ako si napravio sve od navedenog i još ti ne radi onda je 90% do matične, ja sam radio sve što sam ti naveo i na kraju sam dobio zamjenu matične i radilo je sve kako spada. Tako ako si sve gore navedeno napravio a teče ti još garancija na matičnu traži zamjenu. Ako si kupovao u kompletu konfiguraciju negdje, ne radi ništa nego nosi njima na servis.  Ako nemaš garanciju na ništa a napravio si sve što sam ti naveo, onda je vjerovatno do matične i kupuj si novu, stavi je i vidi dali radi ako je super, riješio si problem, ako nije vrati matičnu i traži povrat novca, mislim da imaš rok od 8 dana da vratiš robu i tražiš povrat novca bez ikakvog objašnjavanja. U svakom slučaju sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vadio sam bateriju u cilju restartovanja biosa, ali nije mi nista pomoglo. Sada dirajuci imam jos jedan problem, kada prikljucim racunar na napojni kabal, odmah se upali, tj. ne moram pritisnuti da bi se upalio. Jako sam zabrinut, al eto ne znam sta da radim. Vjerovatno maticna otisla, a tu mi nema spasa.

12 godina
neaktivan
damn kaže...

Pošto sam imao identičnu situaciju, mogu ti udjelit par savjeta. Može ti biti do sljedećeg: grafička, procesor, RAM ili matična, za drugo sumnjam.

Hvala ti na savjetima, pogledaj ovaj moj zadnji odgovor, zaboravih da te citiram.

12 godina
neaktivan

Nema problema, samo kažem ti savjetovao bih ti da ipak sve testiraš da utvrdiš da je u tome baš 100% stvar. Ako nisi u mogućnosti tesitrati onda odi u neki servis i zamoli ih da ti testiraju u svom kompu sve komponente, tako i ja nisam imao viška komponenata pa sam otišao u jedan servis tamo zamolio jednog frajera koji je izgledao ok da sve testira i stavio to kao pod pregled pc-a i naplatio neku siću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

matična je u banani,vjerojatno...

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice