Low resolution

poruka: 6
|
čitano: 1.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem oko rezolucije

Pozdrav,

prije par dana kupio sam novi komp a zadrzao sam stari monitor Samsung syncmaster 226bw te sam danas uzeo dvi-d dual link kabel jer sam prije koristio vga kabel.Problem je sad nastao oko mijenjanja rezolucije u postavkama jer trenutno ne mogu nista promjeniti, stoji mi na 640X480 te ocitava generic non-Pnp monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 21:52 (Milano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Low resolution

Zvuči kao da nisi instalirao driver za grafičku. Inače za ovaj monitor je dovoljan i single link kabel. (Ako ga nisam zamijenio s nekim drugim, prilično sam siguran da sam prije par godina imao upravo ovaj model.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Low resolution

Instalirani su driveri i napravljen automatic update od grafike i monitora ali nije mi jasno kako u postavkama ne mogu promjeniti rezoluciju i zasto mi ocitava generic non-pnp monitor.Znaci onda bi tribao uzeti single link kabel jer nema smisla na ovu konifiguraciju spajati se vga kabelom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 22:30 (Milano).
17 godina
neaktivan
Low resolution

Huh... može li se promjeniti rezolucija kad je spojen VGA kabelom? Ako da, to bi sugeriralo da je sve u redu glede softvera na računalu i da ne valja očitavanje EDID-a iz monitora.

Dual link kabel možeš ostaviti, sve će raditi identično; neke žičice u kabelu se neće koristiti ali ne smeta za ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Low resolution

Kad je spojen vga kabel sve radi normalno i mogu mijenjati rezolucije do 1680x1050.Kad spojim ovaj dual dvi-d kabel ne mogu mijenjati rezolucije stoji samo na 640x480 te ocitava generic non-pnp monitor a mislim da bi tribalo pisati sync master.Znaci da se necu moci spojiti sa nikakvim digitalnim kabelom zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 7:30 (Milano).
17 godina
neaktivan
Low resolution

Eh sad bi trebalo isprobavati razne kombinacije (drugi monitor, drugi kabel, drugi pc) dok se ne otkrije u čemu je problem... Možeš probati s drugim kabelom, to je jedna od jeftinijih stvari. Ili možeš koristiti VGA, ovo nije tako jako visoka rezolucija pa će razlika biti minimalna ili nevidljiva. Ili možda možeš preko PowerStrip-a forsirati grafičku na veću rezoluciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice