Loše performanse računala

poruka: 8
|
čitano: 1.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znači situacija je sljedeča, frend mi ima računalo slično mojemu, istu matičnu, isti procesor i Radeona HD 4870. Sve to tjera relativno slabi Fortron od 400W i problem je u tome što on ima upola lošije performanse u igrama od mene, a računala su podjednaka. Virusa nema, isprobao sam različite drivere, temp. grafe je ok, proc se zna zagrijati malo više, ali slične su temp. kao i kod mene.

Ja sumnjam da performanse degradiraju zbog napajanja, ali moguće  zato što možda Windows 7 x64 žderu puno RAM-a, a on ima samo 2 GB.

Molim vas za neke odgovore.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Loše performanse računala

Ja mislim da je zbog rama, neka si nadokupi jos 2 i miran je.

16 godina

Mislim da si si sam odgovorio na pitanje.

Takodjer mislim da bi trebao mijenjati napajanje i dodati još malko rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

64bitna na 2gb rama radi savrseno. ali ako stavig gtaIV naranvo da nece kad to zdere ram.

drugo taj forton bi trebo izdrzat.

i trece neka stavi 32bitni operativni sustav i neka stavi originalni znaci ne neki modani s neta tipa alienware. dark itd. cistu sedmicu da stavi bez dodatka i tjt

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Performanse ne mogu degradirati zbog napajanja. Ako napajanje ne daje dovoljno snage komp će se ugasiti, a ne početi davati lošije performanse.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hmm, a ne znam. Probat ću mu staviti nove Windowse i drivere, ali ne mislim da bi to uzrokovalu degradaciju u performansama od čak 30 frameova naspram moje konfe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da staviš njemu svoje kekse (ram), tak da ima kolko i ti, pa onda provjeri rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čudno mi je da bi 2 GB igrala ulogu u igrama poput Dirta 2 ili čak još i manje zahtjevnih igara. Mislim da taj dodatni RAM neće donijeti 20-30 frameova koliko njegova konfa iz nekog razloga zaostaje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice