Ovako imam Asus k50ie laptop i sada sam kupio ocz agility 3 i stavio ga unutra. I koliko sam skuzio u biosu bi trebalo prebaciti u achi ali kod mene na laptopu ne postoji ta opcija. Koji su mi koraci za dalje? Hvala puno svima unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uđi u BIOS sa F2, pod Advanced > SATA Configuration > SATA Mode Selection promjeni iz IDE>AHCI
Uđi u BIOS sa F2, pod Advanced > SATA Configuration > SATA Mode Selection promjeni iz IDE>AHCI
Pod advanced nemam opcije sata configuration, dali se moze kako flashati bios da se dobije ta opcija, laptop je star 2 godine ako je to od kakve vaznosti
Pod advanced nemam opcije sata configuration, dali se moze kako flashati bios da se dobije ta opcija, laptop je star 2 godine ako je to od kakve vaznosti
Asus je jako štur u opisu update BIOSA, ne piše koje su promjene
Zadnje revizija BIOSA za tvoj laptop je 218, ne može škodit napravit update, no to je na tebe da odlučiš
Asus je jako štur u opisu update BIOSA, ne piše koje su promjene
Zadnje revizija BIOSA za tvoj laptop je 218, ne može škodit napravit update, no to je na tebe da odlučiš
Molim vas ako je ikako moguce da mi stavite link gdje se nalazi taj najnoviji bios, i ako ima opis kako flashat. Radio sam flash iz windowsa na stolnom, dali ima bitne razlike?
Znaci ASUS K50IE windows 32-bit
Molim vas ako je ikako moguce da mi stavite link gdje se nalazi taj najnoviji bios, i ako ima opis kako flashat. Radio sam flash iz windowsa na stolnom, dali ima bitne razlike?
Znaci ASUS K50IE windows 32-bit
Evo za početak skini WinFlash, program za flash biosa, instaliraj, zatim skini zadnji BIOS 218, raspakiraj file
Kreiraj direktorij na desktopu BIOS, kopiraj BIOS 218 u njega, i pokreni Winflash koji si naknadno instalirao, odaberi mu bios update i prati proceduru, prije svega spoji laptop na punjač
Nakon flashanja biosa na 218, opet nema postavke za achi. I kod instalacije windowsa laptop ne prepoznaje ssd. U cemu grijesim?
Nakon flashanja biosa na 218, opet nema postavke za achi. I kod instalacije windowsa laptop ne prepoznaje ssd. U cemu grijesim?
Jesi prošao kompletno sve opcije u BIOS-u, moguće da je na nekom drugom mjestu, a ne pod Advanced
ak imaš fotić slika, pa stavi slike ovdje
Jel ga bios prepoznaje, koje Windowse stavljaš???
Ako ti je laptop došao sa predinstaliranim Windows 7 x32, imaš utility AI Recovery, preko kojeg ćeš moći napravit recovery DVD svog sistema u početnom stanju tj.tvornički
kad to napraviš stavi SSD i bootaj sa instalaciju sa DVD-a
Evo trenutak budem poslikao, sto se tice bios ga najnormalnije prepoznaje a pokusavam staviti gore windows 7 home premium 32-bit
EDIT1: Evo snimio sam video i sad ga stavljam na youtube, na videu je sa obicnim diskom. Laptop nije doso sa windowsima, imo je free DOS
A što se događa u instalaciji Windows 7, da li setup prepoznaje SSD, normalno, ako da, onda ti ne preostaje ništa drugo nego nastavit bez AHCI
A što se događa u instalaciji Windows 7, da li setup prepoznaje SSD, normalno, ako da, onda ti ne preostaje ništa drugo nego nastavit bez AHCI
U instalaciji ga uopce ne prepoznaje, isao sam refresh ali nista. Video malo kasni, jel je brzina upload-a u krajnju ruku jadna.
U instalaciji ga uopce ne prepoznaje, isao sam refresh ali nista. Video malo kasni, jel je brzina upload-a u krajnju ruku jadna.
E onda probaj sljedeće skini Nvidia Chipset driver sa Asusove stranice, pod tvojim modelom ih ima 2, onaj zadnji, raspakiraj, kopiraj na stick, i u instalaciji Windows 7, loadaj mu SATA drivere
Pokusao sam staviti ssd u komp i instalirati windowse, sve je proslo regularno. Cim je zavrsila instalacija uzeo sam ssd i vratio ga u laptop i nakon sto sam ga upalio pojavilo se ovo(vidi sliku)
Staviš CD od windowsa i nek ti repaira startup.
I to bi trebalo biti to.Pokusao sam staviti ssd u komp i instalirati windowse, sve je proslo regularno. Cim je zavrsila instalacija uzeo sam ssd i vratio ga u laptop i nakon sto sam ga upalio pojavilo se ovo(vidi sliku)
Staviš CD od windowsa i nek ti repaira startup.
I to bi trebalo biti to.
Pokusao sam upravo to napraviti i javi mi da nije u mogucnosti popraviti, da neka kontaktiram microsoft :/
Windowsi instalirani na kompu neće ti raditi na laptopu, konfiguracija kompa i konfiguracija laptopa su previše različite, to je normalno.
Instaliraj Windowse na laptopu na običan disk (onaj od laptopa). Nakon toga na kompu kloniraj taj disk na SSD. Trebalo bi raditi ako SSD radi na laptopu.
Windowsi instalirani na kompu neće ti raditi na laptopu, konfiguracija kompa i konfiguracija laptopa su previše različite, to je normalno.
Instaliraj Windowse na laptopu na običan disk (onaj od laptopa). Nakon toga na kompu kloniraj taj disk na SSD. Trebalo bi raditi ako SSD radi na laptopu.
Mozete malo pojasniti "kloniraj"? SSD normalno radi na kompu ali na laptopu su problemi.
Znaci ubiti trebao bih napraviti sljedece:
- instalirati windowse na obicni disk na laptopu
- uzeti taj disk pa ga ustekati u komp i kopirati to sve na ssd
Sad dali mogu prvo kopirati to na hdd od svog kompa pa tek onda na ssd ili bas moram odmah s jednog na drugi? Problem je kaj imam samo dva sata kabla.
Kloniranje diska nije puko kopiranje s jednog diska na drugi. Slično je, ali samim kopiranjem disk na kojeg je kopirano ne postaje bootabilan i ne prebace se stvari koje kopiranje ne obuhvaća.
Treba baš koristiti neki od alata za kloniranje diska.
Više o kloniranju diska: http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_cloning
primjeri alata za kloniranje: http://downloadsquad.switched.com/2008/09/05/5-free-apps-to-clone-your-hard-drive/
http://www.thefreecountry.com/utilities/backupandimage.shtml
U biti trebaš napraviti sljedeće:
- Na laptopu instalirati Windowse (i ako hoćeš i drivere i programe itd) na običan disk od laptopa.
- Napraviti image/backup tog diska nekim programom i staviti ga npr na prijenosni disk, dovoljno velik stick, disk od kompa (tako svejedno).
- Spojiti SSD na komp i od ranije napravljenog imagea/backupa "restorati" na SSD putem programa koji je korišten za izradu imagea.
Time na SSD-u dobijaš sve što je bilo na mehaničkom disku, kao da si na SSD instalirao.