Kompjuter se ne restarta

poruka: 41
|
čitano: 8.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kompjuter se ne restarta

Evo ovako, imam jedan čudan problem pa molim za pomoć. Prije par dana sam kupio novi proc Intel Pentium E6600 LGA 775 3.06GHZ, da "osvježim" malo svoj komp. Prije toga sam kupio i novu grafičku karticu, ATI Radeon HD 5670 i instalirao sam na matičnu ploču INTEL DG33FB. Sve je radilo super dok je bio stari procesor uštekan, kad sam zamijenio procesore odnosno kad sam stavio gore navedeni novi u matičnu ploču isto je bilo ok, samo sam primjetio da kad komp idem restartati on tj. Windowsi se ne podižu, monitor ode u sleep mode, i više se niš ne događa, komp je i dalje upaljen. Kako bi ponovno podignuo sistem moram komp ugasiti i ponovno upaliti. Nakon toga sve radi normalno. Moram napomenuti da je Taj novi procesor provjeren i podržava ga ta matična ploča, stari proc koji je bio unutra isto je bio Intel Pentium Dual-Core E2180 2.0 GHZ i snjim nije bilo takvih "problema"..... da li moram ponovno instalirati možda Windowse, ne znam kaj da napravim...zato molim pomagajte...

Pozdrav

Hrvoje

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 17:33 (croaticus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kompjuter se ne restarta

probaj za početak ovo: odi u control panel i pogledaj pod power options da ti nije možda namješteno kad stisneš restart tipku da ti komp ode u sleep mode 

''Znam da ništa ne znam.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se ne restarta

Sve je  provjereno upravo sad što se toga tiče inače imam opcije za Sleep mode i Power button.... isto tako nije upaljeno da windowsi traže password nakon restarta. Trebali bi se podizati normalno kao do sad.Inače to je Windows Vista Home premium 32bit-ni......

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 17:40 (croaticus).
16 godina
Kompjuter se ne restarta
Mislim da bi možda tribao flashati BIOS, ali triba bit jaako oprezan kod toga (tribaju bit baš za tu matičnu ploču inače može sve otić kvragu ili da ne nestane struje dok flashas).Ali radije sačekaj ove experte da ti odgovore i daju konkretniji odgovor.
zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i flash BIOSA je napravljen još dok je bio stari procesor unutra, novije verzije nema, imam zadnje "izdanje" flasha....isto tako me frka to raditi, jer kako sam opisao, kad se komp restarta neće se ponovno pokrenuti, nego ga moram ugasiti i upaliti, što bi bilo ja mislim kad bi i probao ponovno flash raditi, ne preporučljivo....{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 18:04 (croaticus).
16 godina
Kompjuter se ne restarta
A grafička? Driveri? Možda ti ne ide u sleep, možda samo monitor ne radi. Jel sve dobro uštekano?
zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Grafička je nova, zadnji driver je skinut odnosno update je napravljen za istu, pa i meni se čini da to nije sleep, nego da monitor se zgasi i ode u stand by i više se nemre "probuditi", a koliko vidim lampica crvena svijetli neko vrijeme od HDD, a onda se ugasi...i nakon toga ja moram fizički zgasiti komp i ponovno upaliti.... recimo kad ja stisnem tipku na tipkovnici sleep on ode u stanje mirovanja....nakon toga bez problema jednim klikom na miša on se zbudi i radi normalno, jedino kažem, kad radim restart....onda neće

15 godina
protjeran
Kompjuter se ne restarta

ako si rastavljao kompjuter nedavno moguće da nisi dobro utaknuo one konektore za led lampe i rstart i power tipku...meni se znalo isto događat...da se neda ugasit tako..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

..kad sam mijenjao proc... jedino sam oko njega radio odnosno izvadio stari i uštekao novi.....isto tako i s grafuljom....nisam nikakve druge žice odspajao niti prtljao po kompu...Isto tako kad sam

primijetio problem, stavio sam staru grafičku koja je bila NVIDIA GT 8600 i nije se htio ni s njom "podignuti"....mislio sam da je do grafičke kartice, al očito ima neka caka za koju ne znam....nije mi jasno kaj je...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 19:29 (croaticus).
14 godina
neaktivan
croaticus kaže...

..kad sam mijenjao proc... jedino sam oko njega radio odnosno izvadio stari i uštekao novi.....isto tako i s grafuljom....nisam nikakve druge žice odspajao niti prtljao po kompu...Isto tako kad sam

primijetio problem, stavio sam staru grafičku koja je bila NVIDIA GT 8600 i nije se htio ni s njom "podignuti"....mislio sam da je do grafičke kartice, al očito ima neka caka za koju ne znam....nije mi jasno kaj je...

.....isto mi se pitanje po glavi mota....jel moguće da nisam proc dobro uštekao u matičnu ploču.....

16 godina
croaticus kaže...
croaticus kaže...

.....isto mi se pitanje po glavi mota....jel moguće da nisam proc dobro uštekao u matičnu ploču.....

Ma nije to sigurno...da ga nisi dobro ušteka onda ne bi hladnjak dobro sija na svoje misto. A ništa nemoj ga restartat...{#}

zeko73
14 godina
neaktivan

{#}.....da nije loše riješenje,al nije to to, samo kaj me muči to jel se nekaj može s tim gašenjem i paljenjem zeznuti na kompu,

i dal mogu sad instalirati ponovno Windoze, jer koliko se sjećam oni se restartaju kad se instaliraju...dal bi se kaj desilo?

16 godina
croaticus kaže...

{#}.....da nije loše riješenje, nije to to, samo kaj me muči to jel se nekaj može s tim gašenjem i paljenjem zeznuti na kompu,

i dal mogu sad instalirati ponovno Windoze, jer koliko se sjećam oni se restartaju kad se instaliraju...dal bi se kaj desilo?

Nećeš znati dok ne probaš {#}. Iako mislin da je problem hardwerske prirode a ne softwerske. Još malo proguglaj pa vidi. Sritno!{#}

zeko73
14 godina
neaktivan
croaticus kaže...

Evo ovako, imam jedan čudan problem pa molim za pomoć. Prije par dana sam kupio novi proc Intel Pentium E6600 LGA 775 3.06GHZ, da "osvježim" malo svoj komp. Prije toga sam kupio i novu grafičku karticu, ATI Radeon HD 5670 i instalirao sam na matičnu ploču INTEL DG33FB. Sve je radilo super dok je bio stari procesor uštekan, kad sam zamijenio procesore odnosno kad sam stavio gore navedeni novi u matičnu ploču isto je bilo ok, samo sam primjetio da kad komp idem restartati on tj. Windowsi se ne podižu, monitor ode u sleep mode, i više se niš ne događa, komp je i dalje upaljen. Kako bi ponovno podignuo sistem moram komp ugasiti i ponovno upaliti. Nakon toga sve radi normalno. Moram napomenuti da je Taj novi procesor provjeren i podržava ga ta matična ploča, stari proc koji je bio unutra isto je bio Intel Pentium Dual-Core E2180 2.0 GHZ i snjim nije bilo takvih "problema"..... da li moram ponovno instalirati možda Windowse, ne znam kaj da napravim...zato molim pomagajte...

Pozdrav

Hrvoje

14 godina
neaktivan

......problem je i dalje prisutan, nemogu pronaći rješenje, pa ako netko ima savjet neka piše....

16 godina
neaktivan
Kompjuter se ne restarta

probaj videt u biosu ako imas kakve opcije za power .moze bit da trebas u biosu samo nes namjestit

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam, otvorio sam BIOS, nema nigdje da piše za recimo restart kompa..... i kako bi se to samo promijenilo kad je bilo sve ok, dok se nije novi proc uštekao?

16 godina
Kompjuter se ne restarta
Probaj s Ubuntu live CDom(ili bilo kojim drugim).
Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

....nisam neki expert, molim te opiši mi kaj bih trebao napraviti s tim CD-om?

15 godina
Kompjuter se ne restarta

Start->Shut down->Restart

P.S. Jel osjećaš kakvu veliku promjenu između 2 navedena procesora?

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

da.....recimo da se sve brže odvija....

14 godina
neaktivan

da nije možda kompatibilna grafička s matičnom pločom?

16 godina
Kompjuter se ne restarta

A reci mi, jesi probao apravit najlogičniju stvar? Vratit stari proc natrag i probat sa njim restartat?

Ako je isto onda će biti najvjerojatnije napajanje u pitanju, ako nije isto onda moe biti isto napajanje, ali i proc.

Nije to sad u kamenu zapisano, ali to su najvjerojatniji uzroci.

Iako bilo bi lakše i kad bi znao koji si proc imao prije?

EDIT: kako misliš da grafa nije kompatibilna, kad je sa novom grafom i starim procom sve radilo ok...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 11:01 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Kompjuter se ne restarta

Jesi li resetirao BIOS na defaultne postavke?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Stari proc je bio Intel Pentium Dual-Core 2.0Ghz E2180, s njim je bilo sve ok, i kad sam kupio ovu novu grafičku karticu isto je bilo ok, stvar se je promijenila kad sam uštekao novi proc

u ploču, od onda se neće restartati. Monitor se zgasi i ode u stand by način rada, kad ga upalim napiše poruku "no video output". Onda moram sve zgasiti, i ponovno upaliti, onda je sve ok računalo je stabilno i sve radi. Sad nemogu isprobati sa starim procom jer je prodan. A čisto sumnjam da novi proc nije u redu. Reci mi kako misliš da napajenje nije ok? Pa zar se nebi vidjelo to odmah, zar se nebi to dešavalo i kad palim i gasim računalo a ne samo u restartu. Računalo se ne ruši a napajanje je 400W. 

14 godina
neaktivan

Da kad uđem u BIOS sve sam postavke postavio na default ali niš od toga.

14 godina
neaktivan

ustvari cijeli komp neide u stand by, tj sleep mode. Prilikom restarta ugasi se monitor, on ode u stand by i ne pali se ponovno. Kad ga fizički upalim (monitor) on šalje poruku no video otput (signal). Onda moram cijelo računalo zgasiti i ponovno upaliti da bi sve radilo.

16 godina
croaticus kaže...

ustvari cijeli komp neide u stand by, tj sleep mode. Prilikom restarta ugasi se monitor, on ode u stand by i ne pali se ponovno. Kad ga fizički upalim (monitor) on šalje poruku no video otput (signal). Onda moram cijelo računalo zgasiti i ponovno upaliti da bi sve radilo.

Napajanje rijetko ima jasne znakove da je u banani, najčešće se mora skužit po simptomima računala. I da, moguće je da je do napajanja, grafe, mb-a...teško je reć u ovoj situaciji. izjava da je napajanje 400W mi niš novo ne govori, treba mi koij je brand, koji je naziv.

Provjeri to pa m inapiši. Isto tako fino kad otvoriš kućište da pogledaš koje je napajanje dobro pregledaj sve kondenzatore na matičnoj i grafi, grafu ćeš morat skinut i dobro pregledat. Ako je neki kondić napuhnut onda je u tome problem. Uglavnom javi kako ide.

I daj malo reci kakve beepove čuješ kod paljenja kompa? Znači što čuješ kad ga pališ iz nule, a što čuješ kad ga želiš resetirat.

14 godina
neaktivan

napajanje je CCT 400W P4, grafa je ok nema nikakvih znakova da je nešto riknulo i na matičnoj isto tako, beepove ne čujem jer ih nema. Matična ploča je Intel DG33FB stara je dvije godine i radi ok, nego možda ima veze ovo: na grafičkoj kartici imam izlaz DVI, HDMi, kad sam kupio novu grafičku dobio sam adapter, za DMI-VGA, jer na monitoru imam VGA izlaz, Monitor je LCD Philips 200VW, dal je to možda razlog? Makar sumnjam jer kad sam spojio staru grafičku, koja na sebi ima VGA ulaz isto se nije htio monitor prilikom restarta uključiti.....

14 godina
neaktivan
croaticus kaže...

napajanje je CCT 400W P4, grafa je ok nema nikakvih znakova da je nešto riknulo i na matičnoj isto tako, beepove ne čujem jer ih nema. Matična ploča je Intel DG33FB stara je dvije godine i radi ok, nego možda ima veze ovo: na grafičkoj kartici imam izlaz DVI, HDMi, kad sam kupio novu grafičku dobio sam adapter, za DMI-VGA, jer na monitoru imam VGA izlaz, Monitor je LCD Philips 200VW, dal je to možda razlog? Makar sumnjam jer kad sam spojio staru grafičku, koja na sebi ima VGA ulaz isto se nije htio monitor prilikom restarta uključiti.....

ja bih probao možda reinstall Windowsa, samo jel je to u ovom slučaju moguće? S obzirom da ga nemogu restartati bez gašenja kompa..ili možda clear CMOS.....{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice