Komp uopce ne reagira

poruka: 32
|
čitano: 4.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Komp uopce ne reagira POMOC!!!

Evo otvaram temu jer mi frend ima jedan problem s kompon.

Kad pritisne tipku za paljenje na kucistu comp mu se nece upali,ponekad se upalu samo one lampice na kucistu kao da ce se komp upaliti(ali se ne upali),ali najcesce se ne dogogodi ni to.

Kaze da mu je oko 5 sati u jutro negdje u okolici opalio grom,a kompjuter je bia ugasen,ali ne i iskljucen iz struje.

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Komp uopce ne reagira POMOC!!!

Možda mu je do napajanja... neka provjeri jel mu je crklo ili je još živo :)

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
16 godina

Moj diagnoza otislo napajanje i mozda jos koja komponenta!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
protjeran
jukiii kaže...

Možda mu je do napajanja... neka provjeri jel mu je crklo ili je još živo :)

Kako da provjeri,pa upalu mu se lampice na kucistu,a to znaci da napajanje salje nekakvu struju,jedino more biti da je prigorila neka komponenta po mom misljenju.

CroVandal kaže...

Moj diagnoza otislo napajanje i mozda jos koja komponenta!

A jeli moguce da ako je pc bio ugasen i da je grom pogodio napajanje i da je napajanje prigorilo i unistilo jos koju komponentu sa sobom.

16 godina

Imaš nekoliko mogućnosti kod kojih se takve stvari događaju...a to su: napajanje, matična, proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iako je komp ugašen on je pod naponom.Kad grrmi u neposrednoj blizini treba isključit kabel od struje iz zida i ethernet kabel iz kompa.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja isto mislim (gotovo sam siguran )da je napajanje

peace :D

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

matična 100% to se i meni desilo sad imam neki gromobran u utičnici nema više problema.nema ti druge neg matičnu mjenjat...

A7X for life!!!
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
avenged sevenfold kaže...

matična 100% to se i meni desilo sad imam neki gromobran u utičnici nema više problema.nema ti druge neg matičnu mjenjat...

alooo jesi ti zdrav s glavom...?? maticna se tako ne ponasa .... lezi i pokri se usima !!!!

peace!!!!

...
16 godina
moderator

crklo napajanje 100% od groma...

tko zna što je još povuklo sa sobom (matična, proc, grafa, disk), ako ima sreće nije ništa...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp uopce ne reagira

Ma to san mu i ja reka da je bice napapanje,ali mi nije jasno,ako je napajanje kako se ponekad upalu lampice i ventilator?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Komp uopce ne reagira
SUPER :) kaže...

Ma to san mu i ja reka da je bice napapanje,ali mi nije jasno,ako je napajanje kako se ponekad upalu lampice i ventilator?

Napajanje nije mrtvo samo više ne radi svoj posao ni približno kako bi trebalo.

Naravno, kažem, mo žda nije napajanje, može bit i proc a rijeđe i matična.

16 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Napajanje nije mrtvo samo više ne radi svoj posao ni približno kako bi trebalo.

Naravno, kažem, mo žda nije napajanje, može bit i proc a rijeđe i matična.

Pa jeli se to more kako provjeriti bez nosenja na servis i nekog posebnog alata,npr.kacavida,klišta i čekić? xD

16 godina
moderator

Pa jeli se to more kako provjeriti bez nosenja na servis i nekog posebnog alata,npr.kacavida,klišta i čekić? xD

imaš multimetar?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

imaš multimetar?

Nemam,a ne vjerujem niti da on ima.

16 godina
moderator

e onda nemožeš sam nikako...

16 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

e onda nemožeš sam nikako...

predvidio sam to xD

16 godina
protjeran
Komp uopce ne reagira

Evo kaze da mu je prigorila vecina komponenata,kaze da je isao traziti nove djelove,ali posto je comp satiji teze je naci djelove,a i skuplji su,pa dok je trazio nasao je neku slozenu pc konfiguraciju:3.2 jednojezgricni procesor,2 gb rama i neka graficka,ali PC ima ono neko mini kuciste pa da pitan jeli to ima kakve rezlike s velikim kucistem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo kaze da mu je prigorila vecina komponenata,kaze da je isao traziti nove djelove,ali posto je comp satiji teze je naci djelove,a i skuplji su,pa dok je trazio nasao je neku slozenu pc konfiguraciju:3.2 jednojezgricni procesor,2 gb rama i neka graficka,ali PC ima ono neko mini kuciste pa da pitan jeli to ima kakve rezlike s velikim kucistem?

Da mu ubuduce ne bi grmljavina zeznula komp, nek si ovo kupi i onda je miran sigurno obavezno spojit telefonski utikac iz zida prvo na to pa tek onda na Ruther.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_52&products_id=5406

16 godina
Komp uopce ne reagira

Neće mu to pomoći ako je došlo preko struje...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

A jel kak si to zakljucil, normalno da ce ga itekak zaštitit od prenapona struje u uticnici tj u mreži.{#} Pa za to je i napravljeno spojiš sve uređaje gore pa i komp te monitor, uz zaštitu DSL linije i Antenskog prikljucka to je i osnovna namjena da stiti od anomalija iz naponske mreže pa nije to za ukras ko vecina bezvezne prenaponske zaštite.{#}{#}

16 godina
moderator
BlackMoon kaže...

a to inače po tebi služi za ukras ili?

ne pričaj gluposti...

16 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...

imaš multimetar?

I što će sa multimetrom?Mjeriti napone na TP-ima i na svima će biti 3.3, 5 i 12v koliko je i za očekivat.A ono SB/NB crknuo.Možda da osciloskopom SMD-e po ploči ispituje?

16 godina
moderator
alankish kaže...

I što će sa multimetrom?Mjeriti napone na TP-ima i na svima će biti 3.3, 5 i 12v koliko je i za očekivat.A ono SB/NB crknuo.Možda da osciloskopom SMD-e po ploči ispituje?

pitao je dal se može provjerit napajanje...a ono se može provjerit multimetrom...

tako da ne pričaj gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 18:54 (XXX-Man).
16 godina
protjeran

pitam za ovo

16 godina
XXX-Man kaže...
BlackMoon kaže...

a to inače po tebi služi za ukras ili?

ne pričaj gluposti...

Dobro,prije sam napisao nego pogledao sliku.Radi se o unirvezalnoj prenaponskoj zaštiti. A to ti ne daje za pravo da sa 20 i kusur godina u šupku nazivaš starije ljude od sebe glupanima. Balonjo,spusti se na zemlju...Kaj misliš ak vam je 'rvarska država dala plaće,standard i sve ostalo nauštrb ostatka da možebe biti bahati kak vas je volja????????

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 19:07 (BlackMoon).
16 godina
moderator
BlackMoon kaže...

Dobro,prije sam napisao nego pogledao sliku.Radi se o unirvezalnoj prenaponskoj zaštiti. A to ti ne daje za pravo da sa 20 i kusur godina u šupku nazivaš starije ljude od sebe glupanima. Balonjo,spusti se na zemlju...Kaj misliš ak vam je 'rvarska država dala plaće,standard i sve ostalo nauštrb ostatka da možebe biti bahati kak vas je volja????????

ne, nazvat ću te ne pismenim jer nisam rekao da si glupan nego da pričaš gluposti...ako ne znaš razliku, tvoj problem...

saberi se malo...

16 godina
Komp uopce ne reagira

A ja tebe ćoravim...jesam li naveo da sam prije napisao post nego pogledao sliku? Mislio sam da se radi isključivo o liniskoj zaštiti...To je moja greška a ostalo što sam napisao itekako stoji..

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp uopce ne reagira

Daj ljudi vise nije pitanje groma nego mi pomozite oko ovog da temu ne otvaran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Daj ljudi vise nije pitanje groma nego mi pomozite oko ovog da temu ne otvaran.

napiši točno komponente ovako napamet ti ne možemo ništa reć...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice