Ma rekao sam nvidia samo zato što je ovo sad druga u nizu Atica koja je krepala sa istim simptomima. Zato sam i tražio svugdje drugdje - mislio sam da je nemoguće da mi krepaju dvije na identičan način, a bez da se pregrijavaju ili OC-aju. Budem pogledao ove linkove, hvala na preporukama :)
I tak...nakon nekoliko dana povučenog testiranja, dao sam grafu bratu, koji je svoju dao meni. Moj komp sad radi normalno...a njegov se ruši...
Evo, slušam savjete za kupnju nove grafe, Nvidia, do 1300kn...
http://www.protis.hr/products/details/gigabyte-gtx650-ti-oc-2gb-gddr5-dvi-dp/64325
Ovo ti je odlična grafička kartica.
Zanimljivo koliko su brojke u benchmarcima na strani Ati 7850, iako radi na nižim taktovima. Zar je razlika u RAM-u toliko presudna ili se radi o malo dubljim razlikama?
Imate li nekog specifičnog proizvođača kojega bi preporučili ili NE preporučili. Vidim da je Pallit nekako dominantan kod nas, a Asusa recimo skoro pa ni nema. Sjećam se da je Asus nekad bio bog i batina za gaming grafičke...
http://www.protis.hr/products/details/gigabyte-gtx650-ti-oc-2gb-gddr5-dvi-dp/64325
U tom cijenovnom rangu ta GTX650 Ti nema sta trazit kraj HD7850 1GB !
Imate li nekog specifičnog proizvođača kojega bi preporučili ili NE preporučili. Vidim da je Pallit nekako dominantan kod nas, a Asusa recimo skoro pa ni nema. Sjećam se da je Asus nekad bio bog i batina za gaming grafičke...
Volim preporuciti MSI zbog 3 god, jamstva , dok drugi daju 2 god. ! Ima ASUS-a kod nas kolko hoces !
U tom cijenovnom rangu ta GTX650 Ti nema sta trazit kraj HD7850 1GB !
Nisu one baš ni u istom rangu, skoro 30% razlika u cijeni... GTX650 Ti mi je opcija čisto radi cijene koja stvarno je dosta niža. Ali, ako su brojke stvarno takve za 7850 - možda bi se isplatilo dati 300 kn više pa imati malo dugoročnije rješenje...
Ja sam iskljucivo mislio na tu Gigabyticu koju je on preporucio ( 1.300kn ) ! Isplati se protegnut do HD7850 !
Zanimljivo koliko su brojke u benchmarcima na strani Ati 7850, iako radi na nižim taktovima. Zar je razlika u RAM-u toliko presudna ili se radi o malo dubljim razlikama?
Ako su ti samo ove brojke bitne svakako uzmi ati radeon... Nitko ne gleda to što je nvidia dugotrajnjija, manje se grije, manje troši i tiša je... To vam nije bitno.
Najbolje ti je uzeti MSI jer ima 3 godine jamstva.
Nisu one baš ni u istom rangu, skoro 30% razlika u cijeni... GTX650 Ti mi je opcija čisto radi cijene koja stvarno je dosta niža. Ali, ako su brojke stvarno takve za 7850 - možda bi se isplatilo dati 300 kn više pa imati malo dugoročnije rješenje...
Šta fali nvidia geforce gtx 650 2 GB gddr5 za 1000 kn sa 24 mjeseci jamstva, gigabyte?
A gle, moj frend i moj brat obojica svoje Ati kartice imaju već 5 godina bez rušenja, kvarova itd. Koji god tabor da okreneš, naći će se za i protiv.
Ako pričamo o GTX650 Ti OC 2GB za 1385kn, ne znam kakve su joj brojke pa ne mogu niti uspoređivati.
Ako pričamo o GTX650 Ti 1GB za 1100kn, ona doista ima osjetno lošije performanse i nisu u istoj kategoriji. E sad, činjenica jest da koju god odaberem, neću pogriješiti jer vidim da i ova za 1000kn ima >30 fps u BF3 na max detail, a to je zapravo jedina igra koju igram, uz neke manje zahtjevne, što znači da će svakako poslužiti. Jedini je problem što neće baš idealno poslužiti za stvari koje tek dolaze, tipa nastavci BF serijala jer je očito na knap čak i za ovaj BF, a Atica bi mogla...
Ako pričamo o GTX650 Ti OC 2GB za 1385kn, ne znam kakve su joj brojke pa ne mogu niti uspoređivati.
Mislio sam na običnu gtx650 OC 2 GB gddr5 za 1000 kn, slabija je no i 400 kn jeftinija.
Ta koju si naveo za 1400 kn je ok za te pare, manje troši i manje se grije od atiradeon i tiša je.
Ako na nabavi pod filter upišeš gtx 650 ti 2gb, dobiješ hrpu rezultata od čega je najjeftiniji 1270kn. Mislim da su ipak nekako head-to-head tu onaj GTX 650 Ti OC 1GB za 1385 i Ati 7850 OC 1GB za 1330kn. Bar po brojkama. Uvijek sam sumnjičav kad mi netko stavi nižu cijenu i da više. Najčešće to znači da je zaškrtario na nečemu što nije odmah očito... Nasjedneš na tih 2GB, a ono u podlozi neka mućka... Ne mora biti, naravno. Evo, daj neke benchmarke pa da vidimo kak to zgleda. Sori kaj pitam očite stvari, ali već dugo nisam istraživao grafičke pa niti ne znam koje su vjerodostojne stranice za usporedbu...
Recimo, informacije zadnje stranice ovog testa baš i nisu ohrabrujuće...
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7870-review-benchmark,3148-21.html
Ima netko iskustava s time, je li to ispravljeno? Obzirom da ja imam Exxxx platformu, to bi mogao biti problem...