Komp krene stekat ! Pomozite moli vas !

poruka: 15
|
čitano: 3.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp krene stekat ! Pomozite molim vas !

Upalim komp i nakon jedno pola sata-sat igranja (ili prckanja po njemu) on krene stekat (ne da steka samo u igri nego i kad izadjem iz igre , sporije mi otvara programe, mape i ostalo) !

Zasto ?

Dali se to moze popraviT?

I onda kad ga restartiram vise mi ne steka !

Onda kad ga ugasim i upalim nakon recimo 3 sata, opet nakon sat vremena igranja krene stekat !

Pomozite mi

Jako sam ocajan neznam sta da radim !

Hvala unaprijed, BOG ce vam platit ! lol

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 21:05 (Flameseeker).

0 0 hvala 0
17 godina

Mozda si pokupio neki virus,ili ti se nesto pregrijava,ovo drugo je mozda prije moguce jer ti ne steka odmah nego nakon vremena kad ti se pregrije.pogledaj si temperature.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Komp krene stekat ! Pomozite moli vas !

U vrijeme "štekanja" provjeri koliko je zauzeće memorije u Task Manageru.

Da isključiš mogućnost da ti nešto ždere memoriju.

Čuvaj živce! Izbjegavaj Vista vs XP teme!
16 godina
neaktivan

Virus nije zbog toga sto sam ponovo podizo sustav i sve briso pa je onda sigurno to pregrijavanje.

kako ga smanjit i di to trebam pogledat kolke su mi temperature (mislim u biosu ali sta treba tam napisat) ???

POMOC

0 0 hvala 0
17 godina

Ja isto mislim da ti se pregrijava instaliraj si program everest i pogledaj temperature.

Q6600, 4gb 1066Mhz Corsair,HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano,Logitech Wave + MX 518, Z-4 Mala zvijer : MSI Wind
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

znaci kad udes u biose imas gore na vrhu kao neke naslove,mislim da je power,tools,help i jos nekoliko ispred ovih,e na jednom od njih trebas naci hardware monitor(mislim da je power ovisi koji je bios) i tam bi ti trebale biti temperature od maticne i procesora(M/B temp i cpu temp).temp matice bi trebala biti oko 30,35 stupnjeva a procesora 35 do 45 stupnjeva,tak je meni.za graficku si instaliraj neki program.najbolje od proizvođaca graficke.al to provjeravaj tek kad ti pocne stekati!

Only God will judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nebi bilo loše kad bih rekao dali si dodavao kakove nove komponente na računalo.

a ako nisi i ako si uredno formatirao disk kad si dizao sustav i svi driveri ispravni moguče ti je da je procesor prepun prašine pa bi ga bilo dobro propuhati ali samo ako to znaš jer  ponekad hladnjak ne može ohladiti kad su nkomponente prljave.

a svakako se slažem da provjeriš temp.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednom sam pogledo i temperature su bile:

cpu-47

mb-30

a kad sam drugi put pogledo onda su bile

cpu-55

mb-33

E ali kad ga ja restaritram (kad krene stekat), onda vise on nece stekat (ako si skuzio sta sam sad reko).

I onda opet upalim komp nakon 2 sata, krenem igrat, on krene stekat, ja ga restartiram, i onda opet igram ali vise nema stekanja.

Sta radit...e sad koristim intergriranu memoriju s maticne... moze li to mozda biti problem ?

Sad mislim kupit novu graficku.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Komp krene stekat ! Pomozite moli vas !
Flameseeker kaže...

Jednom sam pogledo i temperature su bile:

cpu-47

mb-30

a kad sam drugi put pogledo onda su bile

cpu-55

mb-33

E ali kad ga ja restaritram (kad krene stekat), onda vise on nece stekat (ako si skuzio sta sam sad reko).

I onda opet upalim komp nakon 2 sata, krenem igrat, on krene stekat, ja ga restartiram, i onda opet igram ali vise nema stekanja.

Sta radit...e sad koristim intergriranu memoriju s maticne... moze li to mozda biti problem ?

Sad mislim kupit novu graficku.

Kupi novu grafičku, integrirana je preslaba za bilo kakvo igranje. Stavi ti prvo si zadnje drivere za grafičku, i za MBO. Nadalje, napravi scan diska (chkdsk), te instaliraj TuneUp utilities 2009 i napravi 1-click maintenance.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
16 godina
neaktivan

MBO ASROCK, s. 478, P4I65G, i865G, BUS 800 MHz, serial ATA, VGA, 5.1 zvuk, LAN, DDR 400, mATX

evo mi maticna mozete li mi nac najnovije drivere za nju?

ak nadjete stavite link ... hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je u tome sto se procesor grije. i zato onda steka.

Sta trea poduzed u vezi s tim ?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kupiti bolji hladnjak/ventilator.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, ako je zaista grejanje procesora, onda prvo možeš da očistiš kućište i hladnjak, a ako to ne pomogne, nov hladnjak i to je to.

Jedino mi je malo čudno da računar nekad radi lepo određeno vreme, a nekad šteka odmah po uključivanju (ili sam ja loše razumeo kad si rekao "I onda opet upalim komp nakon 2 sata, krenem igrat, on krene stekat, ja ga restartiram, i onda opet igram ali vise nema stekanja."). Ja sam imao sličan problem, ali je stvar bila u hardu, kabl od napajanja je bio loš pa se hard "restartovao" i u tim trenucima bi se nakratko "smrzao" računar, ali to bi trebalo da je propraćeno vrlo jasnim klikom iz harda i zatim zvukom njegovog ubrzavanja, kao nakon ukjučenja računara. Takođe, video sam najčudnije probleme koje je izazvalo napajanje, al' pretpostavljam da to sad nema veze ako si utvrdio da je pregrevanje CPU-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Edit: Delete

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 23:07 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

znaci ak ti se pregrijava procesor,kupi termalnu pastu,i prije nek bus ju stavljal dobro ocisti povrsine na pocesoru i hladnjaku.

Kuzis moze biti da ti se pasta osusila i tada je 3 puta gore nek da ju uopce nemas jer nema dodira izmedu procesora i hladnjaka,osusena pasta ne prenasa dobro toplinu.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice