Koliko je bučno Vaše računalo

poruka: 81
|
čitano: 20.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nisam dugo imao AMD ali u globalu ti mogu reći da bi bilo poželjno zamijeniti tvornički BOX hladnjak nekim boljim za tako ipak jak procesor. I zbog zagrijavanja i zbog tišine.

Preporuke sam ti već neke iznio ali možeš posjetiti i odgovarajući podforum kod nas ovdje.

Nema li AMD u Biosu još uvijek Cool'n'Quiet opcije? Da spušta taktove procesora i okretaje ventilatora dok ne radiš ništa, ili recimo slušaš glazbu, gledaš filmove itd.

http://www.amd.com/us/products/technologies/cool-n-quiet/Pages/cool-n-quiet.aspx

Ja ti recimo kod sebe imam QFan na ploči tj. u Bios-u, od manual opcije i ručnog podešenja, do Silent,Performance i drugih preseta.

Pogledaj što imaš slično ti kod sebe u AMD varijanti ali ja bi zamijenio BOX hladnjak svakako za takav procesor.

AMD's Cool'n'Quiet technology was recently updated to revision 3.0 and provides even better power management. Keywords here are improved power tuning with additional performance states, and up to 50% less power at idle compared to Cool'n'Quiet 2.0

http://www.guru3d.com/article/gigabyte-890gpa-ud3h-890gx-review/7

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Eto jedna nevjerojatna glupost iz moje masine. Kupio antec sonata elite, prije nekih god i pol....bas poradi tisine jer sam imao neko codegen kuciste puno rupa. 

I nakon nekog vremena skuzio sljedece. Imam 2 HDD-a. Kada je ukopcan jedan od ta dva (bilo koji) onda se cuje normalan rad HDD-a, onaj njihov sum i tako.... prigusen je do neke mjere,ali opet cuje se - nebitno. Kada su upaljena OBA harda, javlja se neka niskofrekvencijska vibracija kojoj se intezitet povecava i smanjuje slicno po zakonu sinusa.... HUUUM....HUUUM...HUUUM.... Da umres koliko se cuje tj koliko to iritira. Sve sam probao,ne moz' ga ubit... Ne mogu re da je do harda jer sa jednim HDD upaljenim ne cuje se, bezobzira jel sami ili hitachi.

Kako sam rijesio problem? Supio kantu u drugu sobu, a monitor i periferiju ostavio te povezao 5m kablovima. Savjet: Ako zelite tisinu, i imate mjesta u nekoj ne pre dalekoj sobi, napravite isto! Nema bolje tisine od ovoga. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo slike prekidača i specifikacije ventilatora.Ja mislim da ću nabaviti neki mali potenciometar i spojiti.

Bi li to radilo?

prekidač venta prekidač venta
specifikacije ventilatora specifikacije ventilatora
GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

ja na svojem kompu imam 

1x 120mm vent za upuh

1x120mm za isouh

1x92mm na hladnjaku od procesora

naravno svi od proizvođača papsta

na napajanju imam 140mm koji je nevjerovatno tih

vent od grafe je također  jako tih

te je i to bio preduvjet pri kupnji

komp je jako tih,pri večem opterečenju procesora se jedino jače čuje vent na procesoru ostalo je jako tiho također i hdd

Start playing,stop being played!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Koliko je bučno Vaše računalo
thedream kaže...

Nisam dugo imao AMD ali u globalu ti mogu reći da bi bilo poželjno zamijeniti tvornički BOX hladnjak nekim boljim za tako ipak jak procesor. I zbog zagrijavanja i zbog tišine.

Preporuke sam ti već neke iznio ali možeš posjetiti i odgovarajući podforum kod nas ovdje.

Nema li AMD u Biosu još uvijek Cool'n'Quiet opcije? Da spušta taktove procesora i okretaje ventilatora dok ne radiš ništa, ili recimo slušaš glazbu, gledaš filmove itd.

http://www.amd.com/us/products/technologies/cool-n-quiet/Pages/cool-n-quiet.aspx

Ja ti recimo kod sebe imam QFan na ploči tj. u Bios-u, od manual opcije i ručnog podešenja, do Silent,Performance i drugih preseta.

Pogledaj što imaš slično ti kod sebe u AMD varijanti ali ja bi zamijenio BOX hladnjak svakako za takav procesor.

AMD's Cool'n'Quiet technology was recently updated to revision 3.0 and provides even better power management. Keywords here are improved power tuning with additional performance states, and up to 50% less power at idle compared to Cool'n'Quiet 2.0

http://www.guru3d.com/article/gigabyte-890gpa-ud3h-890gx-review/7

idem sutra po ventilator, pa cu vidjeti. Sto se BIOS-a tice, sve sam provjerila, sve je optimalno namjesteno. Ali znas sto je cudno. Uzela sam i novi monitor, LG 2220 i sada kada sam prikljucila samo svoj stari Samsung, komp uopce ne buci. Cuje se samo malo ventilator i to je to. I sada stvarno vise nista ne znam.

I tnx na pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 16:40 (molanie).
15 godina
neaktivan

Prvi put čujem, i da - izrazito glupo zvuči, da je komp glasniji odnosno tiši spajanjem različitih monitora. Jesi detektirala koji ventilator pravi probleme tj koji je glasan? Moja pretpostavka je BOX od AMD-a. Grafika teško da u idlanju može napraviti takav darmar.

Ne bi smio ni ovaj na procesoru pa opet, dešava se očito, ili je previše paste stavljeno, ili ne leži dobro, trebalo bi i temperature malo pratiti. Možda je jednostavno defektan tvornički hladnjak i možeš se ubit. Uzmi neki jači Alpenfohn u Unusmediji, bivši Vemil, ili CNPS Performu, može i CM Hyper 212+ , dapače.

Nema na čemu.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

isto tak je i meni

neovisno sta radim bio cool n quiet ukljucen ili ne ventilator je 100% isto se ne pregrijava niti nista

prvom prilikom uzimam novi hladnjak (valjda Katana 3)

CyberPunk Protocol 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znam da glupo zvuci {#} ali je tako.

Ustvrdili smo jos sinoc da je frka s procesorom, odn. njegovim ventilatorom. Temp. pratim, i konstantna je na 41-42. S tim da namjerno nisam jos nista niti instalirala niti ista radila, osim otisla na net. Bas me zanima kako bi reagirao kada bi pokrenula 3-4 Adobe programa najednom. {#} Nista, sutra cu uzeti jedan od tih vent. sto si naveo, pa se nadam da nece biti vise frke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 17:00 (molanie).
17 godina
molanie kaže...

Znam da glupo zvuci {#} ali je tako.

Ustvrdili smo jos sinoc da je frka s procesorom, odn. njegovim ventilatorom. Temp. pratim, i konstantna je na 41-42. S tim da namjerno nisam jos nista niti instalirala niti ista radila, osim otisla na net. Bas me zanima kako bi reagirao kada bi pokrenula 3-4 Adobe programa najednom. {#} Nista, sutra cu uzeti jedan od tih vent. sto si naveo, pa se nadam da nece biti vise frke.

Samo pazi; ne samo "vent", nego hladnjak sa ventilatorom. Thedream je naveo dobre hladnjake, ja bih ti još nadodao recimo Scythe Yasya (heh, žensko ime hladnjaka)

koji je isto oko 300 kn u linkasu, a dobra mu je strana što dolazi i sa potenciometrom kojim možeš fino ugoditi rad ventilatora. AMD-ovima se relativno lako instaliraju i skidaju hladnjaci jer ima polugice... samo priprazi sa pravilnim apliciranjem termičke paste. Moj Phenom2 1090 na win7 se uopće ne čuje, tiši je i od laptopa, skoro ista konfigracija, osim kućišta koje mi je Antec P180 midi.

...

Dalje, zašto se moguće jače čuje sa LCD monitorom nego sa starim: možda i nije toliki krivac procesor, nego grafička. Na lcd-u sigurno radi na dosta višoj rezolciji, iako

i ta gtx460 ima vrlo dobro smanjenje radnog opterećenja kad se ništa ne radi. Svakako probaj i sa instalacijom Cool&Quiet u win7, i sa najnovijim kompletim driverima

grafičke.  

..

Na kraju, nije nemoguće da loši/loše postavljeni ventilatori od kućištra počinju bučiti nakon nekog vremena. Lako je zamijeniti izvor buke kad su ventilatori tako blizu u zatvorenoj kutiji. U svakom slučaju, original AMD hladjnaci su grozni, i bolje bi bilo da ih prodaju koju kunu jeftinije u "tray"u, bez tih hladnjaka s kojima u pravilu čovjek

nezna štobi, jer su preloše dimenzionirani.

15 godina
neaktivan

Imao sam Inno3D 460tku Over, ma ne da se ne čuje u idlanju, nego se ne čuje ni u 3D Marku, ni u igrama, a 10 sam ih probao (igara). Monitor je moj, standardno 24tka 16:10, 1920x1200.

http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf400/gtx_460.html

Isto nereferentni hladnjak, super temperature.

Tim više ful čudno što se događa, glavni krivac bi morao biti BOX cooler. A Cool n Quiet je u redu, pošto nije korisnik koji će ga gaziti, zašto onda ne iskoristiti svojevrsni Powerplay kod procesora, i štediti energiju i toplinu.

GTX460 ima odlične taktove za Idlanje i rad u OS-u, nema šanse ukoliko je kartica ispravna - da vrišti u Windowsima. To mi je preprečudno.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 20:15 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ne baš nešto prejako , al opet nije nečujno .. negdje u sredini , komponente su u redu ali kučište je neko za 200kn .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo, samo da javim da sam sve rijesila.

Jucer pomocu ovoga i jos sam danas uzela novi vent., i ne da je tih, nego "suti". {#}

Puno hvala svima na pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 21:48 (molanie).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje računalo skoro da ni ne čuješ,CPU cooler se vrti 2488 RPM

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gumeni Patak kaže...

Moje računalo skoro da ni ne čuješ,CPU cooler se vrti 2488 RPM

Isto tako samo je meni cpu vent 110mm 2700rpm arsehole ... inace tih momak, dok ne ukljucite komp.

Gamers Don't Die, They Respawn.
7 godina

racunalo ima godinu dana i sad pocelo zavijat nesto, muka mi je vise i od racunala, ima li neki softver za pogledat kolko se vrti ventilator jedan i drugi..

Intel Core i3 10300 @ 3.70GHz 35 °C
Comet Lake 14nm Technology
RAM
16.0GB Dual-Channel DDR4 @ 1063MHz (15-15-15-36)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME H510M-K (LGA1200) 36 °C
Graphics
DELL S2721H (1920x1080@60Hz)
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (Gigabyte)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2022 10:42 (yaya23_08).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Koliko je bučno Vaše računalo

instaliraj si ovo i pogledaj

zapravo prvo pogledaj pa onda instaliraj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2022 21:29 (miki_the_pirat).
7 godina

Hdmi nije bio dobro ukljucen u graficku, hm, valjda se palio vent nagrafi..sad je ok

0 0 hvala 0
7 godina

A i dalje buči koji mu je vrag

0 0 hvala 0
7 godina
miki_the_pirat kaže...

instaliraj si ovo i pogledaj

zapravo prvo pogledaj pa onda instaliraj.

Ovo sam instalirala, moze bit ili veliki vent ili od procesora, graficke je pretezno ugasen

10 godina

najbolje ti je otvori stranicu pa (pažljivo) prstom zaustavljaj ventove jedan po jedan (pokreni neku igru ili bench prije da se vrte ventovi i na grafičkoj)... mada kad otvoriš ćeš vjerojatno i uhom moći zaključiti o kojem se ventu radi.

3 godine
protjeran
Vidi da si nježnij spol
Javi se u box pa ćemo sve sredit 😆

Vjerojatno je pasta za zamjenu + čišćenje prašine
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice