Kako podići sistem sa pci-s-ata karticom i hdd

poruka: 15
|
čitano: 5.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Došlo mi od kolege računalo na kome je imao PCI karticu-adapter sa s-ata priključcima i naravno hdd s-ata. Prilikom botanja win xp ne pronalaze nikakav hdd iako je do tada sve radilo..

Pokušao sam podići sistem sa nekim hdd-p-ata ( naravno zaboravih navesti da ploča nema s-ata priključak, tek sa pci adapterom- kako je i bilo ) i sve radi ok..čak po podignutim win xp-sp2 prepoznaje pci-s-ata adapter i naravno traži driver..

Kako podići sistem na s-ata hdd pomoću istog adaptera.

Savjeti dobrodošli!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa zar su samo ovakvi nestručnjaci-kao ja na forumu, ima li itko kakvu ideju???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako podići sistem sa pci-s-ata karticom i hdd
Ako imas floppy stavi drivere na floppy i na pocetku instalacije t nudi da pritisnes F6 ako zelis staviti dodate drivere. Samo prati poruke u dnu ekrana. Ako nemas floppy onda sa nliteom ubacis te drivere u samu instalaciju.
17 godina
neaktivan
Sve ovo vrijedi naravno samo ako ti ta kartica podrzava bootanje sa nje. Probaj u svakom slucaju.
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem, budem probao...pa javim

0 0 hvala 0
17 godina

U BIOS-u pod "boot device" odaberi pci-e adapter i onda bi se OS sa HDD-a trbao normalno učitavati.

Ja sam imao sličnih problema, samo mislim da sam ja imao PCI-E -> PATA adapter, s njim nisu došli nikakvi driveri, iz nekog razloga nije odmah bio vidljiv u BIOS-u, tek kasnije, kao da je "proradio" sam od sebe. Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nece mu raditi jer XP nema nikakve SATA drivere u samoj instalaciji dok za pata kontrolere ne trebaju nkakvi driveri. Dva su nacna rjesavanja tih rpoblema Prvi je da ploca ili u ovom slucaju dodatni kontroler prijave SATA disk kao PATA i onda ga xp vidi ( tako rade sve nvije ploce) a drugi je ovo sto sam gore naveo.

16 godina
neaktivan

Nažalost ste u pravu, pokušao sam sa adapterom s-ata-usb, prištekao na ploču,i videee radosti, xp-nađe disk,ja sav sretan...formatiram, usnime se programi za dizanje win...onda restart..i...ništa...ne može se botati sa usb-a iako sam u bios-u postavio opciju usb hdd..da popopovačiš...(čitaj -mentalno oslabiš).

Htio sam driver adaptera s-ata--pci staviti na flopi,ali isti je oko 6Mb- nemoguća misija, a u botanju po opciji F6 traži samo Flopi A...

Ma sve bih bacio k vragu da nije već radila ovakva konfiguracija pa je ovo stvarno izazov.

Napominjem da kada podignem sistem sa drugim p-ata hdd i instaliram nesretni RAID uredno prikaže hdd (s-ata) preko adaptera.

Molim za pojašnjenje oko usnimavanja ovih drivera u instalacijski-kako je gore navedeno.Inače ploča je >Matsonik>MS 9127C 2,4Ghz procesor...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
na floppy ne stavljas sve drivere vec samo one u txt modu. Za integraciju drivera skini program nlite.
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem svima koji su pokušali pomoći...ali slučaj sam riješio dodavanjem još jednog hdd p-ata i sve šljaka ok

Probao sam i sa ubacivanjem  drivera u botabilni cd sa win. ali nije pomoglo..

Zahvaljujem još jednom!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nesto nisi dobro napravio ili ta kartica nije bootabilna.

15 godina
neaktivan

ee prijatelju kada si ubacio ram sto posto si ga ubacio gde treba graficka ili dobro nisi utisnuo ram u njegovo polje zato racklopi stranicu izvadi ga i ponovi utisni al mora da ulegne

bv
15 godina
neaktivan

ee narode da li ko zna kako podici  sistem kako podesiti informacije u biosu da mi netrazi sa flopi diska vec sa cd-a molim za odgovor sto prije

bv
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...
Sve ovo vrijedi naravno samo ako ti ta kartica podrzava bootanje sa nje. Probaj u svakom slucaju.

ee\

sta ima dali mozda znas kako da podesim windows xp instalaciju 2 da mi ne trazi sa flopi diska vec sa cd molim te da mi brzo odg kako da podesim u biosu

bv
17 godina
neaktivan

U slucaju XP-a nikako a u slucaju viste i Win 7 nema potrebe. Pretpostavljam da govoris o sata driverima. Najjednostavnja metoda je ubacivanje drivera za sata kontroler u txt obliku u samu instalaciju sa nlite-om.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice