Hyper transport sync flood error

poruka: 7
|
čitano: 1.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav imam maticnu MSI K790, i vec dosta dugo s njom imam problema.

http://www.msi.com/product/mb/KA790GX.html#/?div=Basic

Usred rada na racunalu mi se cesto desava da se racunalo jednostavno ugasi i pojavi se ova greska "hyper transport sync flood error".

To se desava nasumicno, rijetko kad doduse dok igram, najcesce kad sam na internetu.

Malo sam guglao i vecina kaze da je problem s overclockom, pa sam stavio u BIOSU optimized defaults, i nakon toga fail safe defaults ali nista nije pomoglo.

Po onome sto sam citao to se desi kad se frekvencija rada NBa i HTa poklope, pa sam rucno  stavio HT da je nizi od NB frekvencije ali isto nije pomoglo.

Vise ne znam sta da radim s tim kompom, nekad radi po par tjedana bez problema nekad se 4 puta u sat vremena ugasi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hyper transport sync flood error
Resetiraj BIOS(izvadiš bateriju na 2 min potom vratiš,obavezo isključi PC iz utičnice),HT i NB frekvencje se moraju obavezo poklapati! stoga u postavkama postavi za HT,NU na Auto što če vjerovatno riješiti problem.
12 godina
neaktivan

I jedno i drugo sam probao odavno. Nije pomoglo.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ovo i mene zanima jel ima kakvo rijesenje.

Kupio sam racunalo od jednog kolege forumasa, i samo svojom gluposcu isao sam na povjerenje. Premda mislim i da sam ga kod njega isprobao da bi jednako prosao jer se ova greska javlja potpuno nasumicno tako da nema nacina da ju izazovem rucno.

Maticna mi je MSI K9A2 Neo2 a procesor phenom x4 940.

Nekad radi danima normalno a nekad se zna u jednom danu 4-5 puta srusiti uz ovu gresku hyper transport sync flood error.

Mislio sam da je problem u naponu jer ploca ima katastrofalne padove u naponu ali i kad ga s auto prebacim na rucno i smanjim multi na x13 opet se rusi.

Znaci procesor sigurno dobiva dovoljno napona (na nizu frekvenicju kad ga postavim), ali nesto drugo uzrokuje rusenje.

Znam samo da od tog forumasa vise ne kupujem nista a MSI maticne ploce izbjegavam u sirokom luku, barem one iz nizeg segmenta.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo pogledaj rješenje sa ovog linka. Nekima je pomoglo. http://www.amdzone.com/phpbb3/viewtopic.php?f=38&t=137699

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Hyper transport sync flood error
phoenix2003 kaže...

Evo pogledaj rješenje sa ovog linka. Nekima je pomoglo. http://www.amdzone.com/phpbb3/viewtopic.php?f=38&t=137699

To je bilo prvo rjesenje koje sam nasao i nije pomoglo, cudno je to sto se on meni niti jednom nije srusio kad je pod opterecenjem.

Svaku put se srusio dok sam bio na netu ili sam od sebe, desktop na ekranu, nista ne radi, ja u kuhinji jedem, dodjem u sobu, crn ekran i ta greska na ekranu.

15 godina
neaktivan

Stvarno zanimljiv problem (ne onome ko ga ima). Malo sam istraživao i vidim da more ljudi ima ovaj problem. Čini se da niko do kraja nije otklonio ovaj problem već da su samo uspjeli da njegovo ponavljanje smanje. Neki kažu da je problem u napajanju procesora a i samom PSU, neki kažu da je do RAM-a a bilo je slučajeva da su poboljšanim hlađenjem (otvaranjem kućišta) riješili stvar .... do zatvaranja kućišta. Ne bi bilo loše instalirati neki program da snima parametre ( napone i temperaturu), pa nakon rušenja sistema pregledati te iste parametre u kojima možda ostane trag samog problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice