Poštovanje ljudi, poprilično sam siguran da mi je hard disk kihnuo. Kak i svi mi, gore imam dokumente koji život znače, pa me zanima dali bi mi možda neki servis mogao izvući neke dokumente i ostalo? Jel ima tko takvog iskustva?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uh kako je se HP sam na sebe "pokakio" kad je stavio Seagate u ProBook seriju. Od dvadesetak ProBookov 45xx,44xx serije imali smo problema s diskovima gdje je kod dva disk samo stao raditi bez upozorenja. click, click, crk, krep, smrt...
Sve se moze vratiti samo je pitanje koliko ($$$) ti znace ti podatci. Ako imas srece i necujes gore opisane zvukove onda si jedan od sretnih. Pokusaj izvaditi HDD i spojiti ga na drugo racunalo. AKo neznas sam kako to uraditi, onda u servis i neka ti iskopiraju sve na drugi disk.
nažalost čujem baš te zvukove klik klik klik,šmmm i nejde dalje od windows startup logo-a... jaaaj upucal se budem... kolko bi otprilike $$$ došlo da mi pokušaju izvući bar nešto? Iskreno još niti neznam kaj sam sve imal gore, nisam još ni svijestan da sam popušil skoro 400 GB podataka...
Vidis Windows logo??? to je dobro, znaci da je jos u fazi click,click i nije dosao do crk,krep,smrt faze :D... samo nemoj ga paliti vise...
Idi u servis da ti iskopiraju to na vanjski diski. 100tinjak kuna mozda 150.
Naravno mozes pokusati boot u neki linux i onda iskopirati ali u svakom slucaju ces morati mjenjati HDD tako da ti je bolje odmah otici u servis.
U slucaju da je otisao na vjecna lovista onda ti samo mogu reci da ce to biti puuuuno $$$$$... sigurno vise nego sto si platio cijeli laptop.
500GB seagate 2.5" shrot... groar...
huh, to je sitnica... zanimljivo da mi je već neko vrijeme ono bil spor laptop, ali to sam prepisivao drugim komponentama, a danas u jutro nisam mogao više 2 taba u chromu otvoriti i nakon toga blue screen i svaki put je od onda došao samo do win. logo-a... već kupujem novi disk, može preporučit neki koji neće tak brzo krepat? ili bar da mi veliš koje da izbjegavam :D
nisam trenutno pri novcima da kupujem novi laptop
Pogledaj malo po webshop-ovima sta ti ulazi u budzet.
Preporuka bilo koji noviji Hitachi na 7200rpm. Cijene neznam za HR ali ovdje (Kina) se krecu oko 400kn za 500GB model, 3 godine garancija.
Kad instaliras win na laptop moj ti je savjet da instaliras i popratne programe za pracenje zdravlja diska i "gasenje" u slucaju pada. Svi su na DVD-u koji si dobio s laptopom a ako ga nemas odi na HP stranicu i skini ih.
Sretno.
Hvala puno! Evo već sam kontaktiral servis, sad samo moram disk kupiti.