HP 6715 Network Adapter

poruka: 6
|
čitano: 2.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP 6715 Network Adapter

Bok ekipa,

Unaprijed se zahvaljujem svima koji odvoje pokoji trenutak i pokušaju otkloniti moj problem.

Prije dva dana odlučio sam nanovo instalirati Windows 7 Professional x64 na svoj laptop HP 6715b, nakon instalacije kao i uvijek prepoznao je sve komponente i instalirao sve potrebne drivere. Međutim primjetio sam nešto neobično, barem do sada. LAN i Wireless karticu je instalirao i prijavio kao usb uređaje i nudi ih za sigurno uklanjanje. Pomislio sam da je greška pri instalaciji pa sam je nanovo pokrenuo, ali ista stvar opet su kartice prijavljenje kao usb uređaj. Kako mi se to do sada nije događalo, pogledao sam postavke u Biosu ali i tamo je sve bilo ok. Pregledom raznoraznih stranica na internetu, bilo je raznih savjeta jedan od njih je bio da se učini ponovna instalacija Biosa - učinio sam i to, ali opet ista stvar.

Budući da posjedujem legalne Windows 7 i Windows XP, instalirao sam XP da bih provjerio da li će se dogoditi i pod tom verzijom OS-a - i je i Windows XP je prijavio mrežne kartice kao usb uređaje. Kako mi vrag nije dao mira pokušao sam i sa linuxom, točnije sa Ubuntu 10.04.01 LTS verzijom, ali za razliku od prije kada je svaki Ubuntu pa tako i ovaj uredno prepoznavao Wireless karticu i nudio mi drivere za nju, ovaj puta nije, sve dok nisam putem LAN kartice se spojio na net onda je tek prepoznao i Wirelles i ponudio mi drivere.

Kako su problemi več očito sa 3 OS-a, pokušao sam i sa Windows Vistom tek toliko da vidim da li će ona što bolje prepoznati, ona nije po instalaciji prepoznala LAN i Wireless karticu pa sam morao naknadno instalirati drivere, ali prilikom instalacije svaki put je instalacija prekinuta uz obrazloženje da je došlo do pogreške pri instalaciji i da se mora prekinuti. Posumnjao sam da su driveri oštečeni pa sam skinuo najnovije koji postoje na stranicama od HP-a, ali opet po tko zna koji put ista stvar, pod Vistom se instalcija drivera ruši.

Provjeravao sam i da li su kartice uredno priključene i naravno sve ok.

Da li je tko imao isti takav problem i kako ga je riješio.

Još jednom puno hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP 6715 Network Adapter

a da li ti uredaji rade ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP 6715 Network Adapter

Rade, pod Windows 7 mi se automatski instaliraju, i LAN i Wirelles kartica i obje rade normalno samo što su prijavljenje pod usb uređaje pa kad mičem usb stick ponekad greškom otkačim karticu.

Pod Windows XP moram instalirati, ali nakon toga rade, ali su opet prijavljeni kao usb uređaji.

Pod Windows Vistom svaki put nije moguće instalirati niti LAN niti Wireless jer se instalacija sruši.

Pod linuxom isto radi sve ok, samo što do sada je automatski prepoznavana, a sada moram se spojiti na net preko LAN-a da bih skinuo drivere za Wireless.

16 godina
protjeran
HP 6715 Network Adapter

daj na servis najbolje rijesenje

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP 6715 Network Adapter

Zasto na servis? Pa sve uredno radi. Laptop je inace malo specifican uredjaj i bez obzira sto su ti te kartice integrisane (barem Lan, dok je wireless vjerovatno modul zajedno sa bluetoothom i nalazi se na posebnj kartici) integrisane su na USB kontroler i tako se i prijavljuj. SVe je to ok i ignorisi to. Meni se lan kartica tako prijavljuje.

:)
16 godina
neaktivan
HP 6715 Network Adapter

Ma kuzim, ja da sve to radi ok, samo mi cudno sto sad odjednom se pojavljuje tako prijavljeno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 14:06 (K4i53r).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice