HDD, grafička problemi

poruka: 2
|
čitano: 505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
HDD, grafička problemi

Pozdrav ljudi, na prvu kad bi rekao svoj problem mnogi bi rekli daje sofverski, ali neznam stvarno postaviti točnu dijagnozu.

Prije svega, imam HDD koji ima neke loše čelije, ne puno njih, ali zbog čega mi svaki put kad upalim PC javlja grešku da je disc na izdisaju, a normalno radi već godinu dana na taj način. Planirao sam ga svakako promjeniti, ali uvijek pare na nešto bitnije potrošim :D

PRoblem je nastaio prije nekih tjedan dana, kad mi je iz čista mira dok sam surfao nešto zacrnio se ekran, i restartiranjem se postavila grafika 800*600, moja prva pretpostavka je bila, kvragu, crknila mi grafička. U device manageru zuti uskličnik i kaže Code 43, Windows has stopped this device because it has reported problems.

Tu mi je prvo palo na pamet da instaliram ponovno driver grafičke, što kad sam napravio i restartirao pc je popravilo stvar, i dalje je sasvim normalno radio PC. Ipak, nekih 5 dana poslije, dok sam gledao film mi se isto zacrnio ekran, i kad sam restartirao i ponovno pokušao instalirat driver nije mi popravilo problem, nego je ostalo isto, pokvareno, tu sam otvarao u safe modeu, dodavao posebne fileove drivera, fixeve, sto čuda sa interneta, i ništa nije pomoglo.

Taman sam imao ispite na faksu pa nisam imao vremena rušit windowse i popravljat, pa sam radio na tom takvom kakav je, i za par dana opet nova čudesa, kad palim komp, u biosu još, umjesto da je sve crno i bijelo, po crnoj podlozi mi se pojavljivale neke šarene točkice, i pred paljenje windowsa neki znakići na jednu sekundu, baš čudno nešto, što nikad nisam iskusio,. Naravno nikako nisam uspio popravit problem, pa reko indem rušit windowse.

I kad sam obrisao particiju, i formatirao, kaže ne mogu instalirat novu verziju windowsa jer će mi kao disc riknit uskoro, dakle neda.

Moja nedoumica je što neznam šta mi je krepalo, dal mi je HDD toliko sjeban da nedopušta normalan rad grafičke, ili mi je u isto vrijeme i grafička krepala, to bi bila najgora opcija, al nadam se nekako da je softverski problem.

Najlakše mi je kupit novi HDD, il čak i SSD, al ak je i grafička, onda bi to bila poveća investicija :(

Sve se nnešto nadam da mi ti problemi u biosu sa simbolima i točkicama, i grafika, zbog diska na zalasku, ali hajde mi pomozite ako netko se susretao sa sličnim problemima.

uploadat ću kasnije i slike da vidite kak izgleda kad se pali PC..

0 0 hvala 0
15 godina
HDD, grafička problemi

Koja je grafička? Ja sam nekad imao nVidia 9800GT sa istim problemom i riješio sam ga tako što sam je ispekao u pećnici.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice