Glasan vent na cpu cooleru

poruka: 12
|
čitano: 3.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Glasan procesor.

Pozdrav, imam jedno pitanje.
Naime zanima me koliki je normalan broj okretaja ventilatora proceosra u idleu?

Meni je oko 2000, te osjetim da mi je procesor jednostavno pre glasan.

Proceosr je intel core2duo E7500 @ 2.93GHz.
Temperatura je normalnih 25c*.
Ukoliko se ispostavi da je ovo stvarno problem, zanima me dali je rješenje kupnja novog cpu coolera ili?

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Glasan procesor.
bmw m5 kaže...

Pozdrav, imam jedno pitanje.
Naime zanima me koliki je normalan broj okretaja ventilatora proceosra u idleu?

Meni je oko 2000, te osjetim da mi je procesor jednostavno pre glasan.

Proceosr je intel core2duo E7500 @ 2.93GHz.
Temperatura je normalnih 25c*.
Ukoliko se ispostavi da je ovo stvarno problem, zanima me dali je rješenje kupnja novog cpu coolera ili?

Ovisi.

O promjeru venta. Npr. ako je 120 mm prosjek je 900-1000 kolko ja znam.

Ako je manji 2000-3000. Možeš ih smanjiti programom Speedfan, ako su uredu temperature. Ili kupi novi hladnjak..

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
15 godina
neaktivan
Glasan procesor.

Mislim da je 80mm, ako se ne varam 80mm su svi stock procesori barem 2jezgreni?

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bmw m5 kaže...

Mislim da je 80mm, ako se ne varam 80mm su svi stock procesori barem 2jezgreni?

Da, vjerojatno je 80mm...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
15 godina
neaktivan
Glasan procesor.

Na Speed Fan-u sam smanjio broj okretaja na 60% ( oko 1000RPM ).
Ali mi se nakon restarta računala opet vrati na 100%, pa me zanima dali postoji mogučnost da se sejva na 60%

xxx
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda je problem u ventilatoru. na nekim ventilatorima nekad se jednostavno znaju poderati kuglice na ležaju ventilatorta te zapravo   se javlja šuštanje u samom ležaju te se ventilator na taj način doima bučno zato jer su se moda poderali ležaji tog ventilatora.

Pokušaj Kupit i Zamjenit Novi Ventilator. Brzo u Chipoteku ili Vemil te traži samo drugi ventilator. otprilike će te  doći to nekih 100Kn

Ako ga Mjenjaš. eto!!

DJ

16 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Možda je problem u ventilatoru. na nekim ventilatorima nekad se jednostavno znaju poderati kuglice na ležaju ventilatorta te zapravo   se javlja šuštanje u samom ležaju te se ventilator na taj način doima bučno zato jer su se moda poderali ležaji tog ventilatora.

Pokušaj Kupit i Zamjenit Novi Ventilator. Brzo u Chipoteku ili Vemil te traži samo drugi ventilator. otprilike će te  doći to nekih 100Kn

Ako ga Mjenjaš. eto!!

DJ

Ma kakvih 100kn? Aj ako ne znaš onda se suzdrži... 80 mm vent dođe 15kn... a Ne može kupit takav vent ko od stocka...

Ne znam što bi sa tim speedfanom, to je i meni bilo...

16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
Master Infirmiy kaže...

Ako ga Mjenjaš. eto!!

DJ

Ma kakvih 100kn? Aj ako ne znaš onda se suzdrži... 80 mm vent dođe 15kn... a Ne može kupit takav vent ko od stocka...

Ne znam što bi sa tim speedfanom, to je i meni bilo...

jos mu je vemil i chipoteku preporucio LOOL za sejvat odes u BIOS i stavis koju temperaturu da ventilator hvata (stavi cca 45°C) i onda ce ti se vent pojacavat u igrama recimo, a kad radis u wordu, gledas filmove, etc. ce ti bit u tiho

16 godina
neaktivan

Rekao sa približnu cijenu  50 do 100 kn držim da i dalje dođu oni malo bolji venttilatori Eto!!

DJ

15 godina
neaktivan
Glasan procesor.

Hvala na savjetima!
Inaće da namjeravam kupit neki vent od 100- 200kn kupio bih Artiz Freezer 7 Pro.

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bmw m5 kaže...

Hvala na savjetima!
Inaće da namjeravam kupit neki vent od 100- 200kn kupio bih Artiz Freezer 7 Pro.

Hm, pogledaj malo i scytheove hladnjake... Katana 3 i sl.

16 godina
neaktivan
?! Rekao si da ti je temp proc oko 25 i da ti hladnjak radi na 100% ...pa stavi hladnjak na automatic a ne max ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice