Freez, Hang za vrijeme POST

poruka: 1
|
čitano: 467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Freez, Hang za vrijeme POST-a

Pozdrav, nedavno sam narucio custom konfiguraciju

Asus TUF x470 board (4012 BIOS)

ryzen 5 2600x

zotac extreme 1080 8gb

Samsung evo 950 nvme

hyperx 16 gb 2x 8 stick @3200

Seasonic 650W fully modular

Naime imam problem za vrijeme POST-a. Kad zelim ukljucit PC pritiskom na power tipku obicno speaker sa maticne daje jedan beep i racunalo se ukljuci. Nekad nakon pritiska power tipke prode dosta vremena, cuje se jedan beep

ucita se splash screen i tu zamrzne. U 90% slucajeva resetiranje ce popravit problem. Prvo sam mislio da je do napajanja pa sam zamjenio napajanje, u meduvremenu sam ocistio CMOS, te sam za vrijeme koje je trebalo da novo napajanje dode cak izvadio i bateriju da se

kondenzatori skroz isprazne. Novo napajanje je stiglo, sve sam dobro ustekao i javlja se isti problem, no koliko mi se cini nesto rijede. Kada racunalo prede preko Splash screena i ude u windows, ponasa se apsolutno normalno.

Temperature su ok, nisam nista overclockao osim ram-a, ali i kad su stock speed isti problem se javlja. Radio sam stress test sa prime 95 i witcher 3 max out 1440p niti jednom se PC nije crashao.

Dosada sam sve ovo probao - novo napajanje, clear out CMOS, memtest 10h bez errora, prime95, ustekao sve kablove rame grafu ponovno.

Dali je netko imao slican problem? Nemam drugo racunalo niti mogucnosti da vadim dio po dio i sve zasebno testiram.

Edit: takoder sam probao istekat sve USB portove, nije dalo rezultata

Lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2018 23:10 (vkova).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice