Firewire 800 problem

poruka: 10
|
čitano: 1.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Firewire 800 problem
pitanje

Pozdrav!

Pokušavam spojiti vanjski HDD (WD My Book Pro Edition II) preko firewire 800 kabla, i ne ide...

Kontroler je uredno prepoznat, svi driveri instalirani. Kada spojim HDD kompjutor ga prepozna i kaže da je spreman za rad, ali nema ga nigdje...

Ima li tko kakvih iskustava s ovim?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
Firewire 800 problem

-koji OS i novi disk?

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firewire 800 problem
autorov komentar

Disk je WD MY Book Pro Edition 2 (1TB)

16 godina
neaktivan
autorov komentar

... Evo, uspio sam. Sve OK!

Nego, na nekim siteovima sam našao nešto o problemima s Firewireom800 pod Windows XP Pro SP2. Nekakvoj nekompatibilnosti...

Zna li tko nešto više o tome?

16 godina
Firewire 800 problem

ma radi OK, nego fw800 nije 'udomaćen' zapravo nepotreban jer je i stari fw400 dovoljan (za video)... najvažnija je kvaliteta kontrolera.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
ihush kaže...

ma radi OK, nego fw800 nije 'udomaćen' zapravo nepotreban jer je i stari fw400 dovoljan (za video)... najvažnija je kvaliteta kontrolera.

Ma i nije baš tako.. Je kod videa standardne definicije. Ali kada se radi s HDV ili DVC Pro HD, puno je brže kada su diskovi spojeni preko fw800.
16 godina
Firewire 800 problem

nemoj miješati diskove, s AVCom... 25/50 Mb je dovoljno jer je to DV standard koji se nije mijenjao... dok za ostale namjene nešto s kompatibilnošću (rekao bi s licencama..) nije ok.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Iskreno, nisam baš shvatio..

Spojio sam hardove preko fw800 i mogu reći da se full brže radi, pregledava materijal, ...itd.

16 godina
Firewire 800 problem

diskovi, mreža (i možda još nešto) može brže raditi, ali glavna uloga fw-a je bila obrada (profi) video materijala, tu nema brzine, koja je 1x, nego propusnost, DVC pro i sl. nije od 'jučer', radi normalno i na fw400. Zato se i ne ide u širenje fw800 kao standarda, postoji otvoreni USB, za diskove je logičniji SATA (eSATA) ili mreža (NAS) .. samo se sjeti službene oznake; IEEE1394 ili FireWire, iLink (licence...)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Da, i ta propusnost (iliti brzina pristupanja materijalu na disku) mi je jako bitna. Zato sam i išao na fw800.

Momentalno radim s materijalom koji je snimljen u HDV formatu. Dok sam diskove imao spojene preko usb2.0 ili fw400, pri prelazu kursorom preko timelinea ili sirovog materijala, slika bi trzala i prikazivali su se samo pojedini frameovi. Sada, kada sam spojio preko fw800, nema trzanja. Sirovi materijal pregledavam bez problema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice