DVD pržilice nema u exploreu

poruka: 7
|
čitano: 931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
DVD pržilice nema u exploreru

Može li mi netko pomoći.Radi se o sljedećem dugo vremena nisam koristio dvd pržilicu i danas kad mi je zatrebala vidim da je uopće nema u windows exploreru. Kad ubacim dvd u pržilicu uredno ga povuče, upali  se žutozelena lampica  koja žmirka jedno vrijeme kao da je sve uredu. Nema je ni u upravitelju uređaja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: DVD pržilice nema u exploreru
kezol kaže...

Može li mi netko pomoći.Radi se o sljedećem dugo vremena nisam koristio dvd pržilicu i danas kad mi je zatrebala vidim da je uopće nema u windows exploreru. Kad ubacim dvd u pržilicu uredno ga povuče, upali  se žutozelena lampica  koja žmirka jedno vrijeme kao da je sve uredu. Nema je ni u upravitelju uređaja.

kabel napajanja je očito dobro spojen no provjeri podatkovni (sata) na oba kraja. dogodi se da se "opusti" pa ga win više ne doživljava kao pogon. žmirkanje ne mora značiti da je sve OK - znači samo da je umetnut medij, odn. ponovo zatvorena ladica (čak i kad je prazna). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
10 godina
neaktivan
kezol kaže...

Ima li je u BIOS-u?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
protjeran

SATA kabel spojen na plocu i na przilicu?

Dodjeljeno slovo uredjaju?

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-ako uopće nema 'slova' tad optički uređaj ne radi (kvar, kabel.. ili isključeno slovo, dodaš u diskmanageru.. prvo provjera u devicemanageru što win vidi..), to sve vrijedi bez medija.

-kad ubaciš medij cd-dvd.. ovisi o čitljivosti, prazan.. ili neipsravna elektronika-optika.. otvaranje ladice i žmirkanje su samo stvar mehanike-elektronike tj ''ima struje, radi ..'' jedan dio ali ne znači da je ispravno-sve).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
neaktivan

Rješeno, bila banalna stvar ištekao se sata priključak iz matične ploče.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Zati treba uvjek krenuti od najglupljih stvari - nije slucajno da sam to prvo napisao.

Godine iskustva i svega vidjenog - SATA nikad nece biti pouzdan kao PATA konektor - taj se nece istekati

zbog eksapnzije i retrakcije materijala.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice