Dva racunala jedan printer

poruka: 9
|
čitano: 12.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dva racunala dva printera+zajednicki ispis

Imam dva racunala i dva pos printera (serijski port) i kako sada napraviti da  se moze sa oba dva racunala ispisivati na jednom printeru ili drugom zavisi kako program po zadanoj putanji unutar programa salje podatke kad se izda racun ili naruđba za kuhinju i sad neznam  nacin osim mozda da se cros kabelom povezu oba racunala i napravi mreza ili mozda postoji neki automatski preklopnik za spojiti printere na oba dva racunala.

Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
17 godina

Umreži oba računala, nevidim drugi način. Imam na poslu printer koji dijelim na dva računala i umrežavanje je jedina solucija. Postojao ili ne neki, kako kažeš, preklopnik nije važno jer će i od tog preklopnika morat bit veza prema oba računala, tako da ti ispadne na isto (samo zamisli switch ili hub pa ćeš svatit o čem pričam). Ako netko ima neku drugu ideju nek rekne (napiše), meni sad ovako na brzake nepada ništa drugo na pamet.

Edit: A jeb... pitam se šta je preklopnik taj koji spominješ, kad me udari pa switch budalo. xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:27 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dva racunala dva printera+zajednicki ispis

ovisi koji program je u pitanju, dosta strih programa za kase radi direktno na port (DOS), tad je jedino preklopnik rješenje ili DosPrint ali je spor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Da lijepo ti nama reci jeli to WIN ili DOS aplikacija?

Koliko su udaljena računala i printeri?

Koji OS-evi su gore

Mada bi ti najpraktičnije bilo ako posjeduješ router povezati ih kablom, još bolje ako je bežični a imaš na oba računala wifi kartice povezati ih bežično i zashareati oba printera da se sa svakog računala može printati na bilo koji printer.

Naravno ako nemaš router, možeš ga kupiti ili koristiti switcher ili ako imaš wifi kartice na oba bez routera možeš ih povezati u AD-HOC mrežu i opet zahareati oba printera...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dva racunala jedan printer

OS je XP pro a program je pod win, racunala su na nekih 4 metra udaljeni a  printeri su između kompova

Uvijek Vaš nikad svoj.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 15:27 (Mentor).
17 godina

Jel imaš switcer, router, wifi kartice?

Jel imaš internet?

17 godina
neaktivan

nemam ali ako treba nije problem

Uvijek Vaš nikad svoj.
17 godina
Mentor kaže...

OS je XP pro a program je pod win, racunala su na nekih 4 metra udaljeni a  printeri su između kompova

Onda samo pukni kabal između njih i instaliraj pisače, stavi pod defaultom pisače koji će se koristit na kojem računalu. Ako će oba računala koristit oba pisača onda ćeš morat birat prilikom ispisa koji pisač koristit prije ispisa, ali ako znaš koje će računalo koristit više određeni printer onda taj printer stavi pod default da ga koristi to računalo bez odabira.

17 godina
Mentor kaže...

-nema veze dali je program pod win, nego dali je win program (razlika)... jer i DOS programi se vrte pod win.

ako je tako evo korisnih (besplatnih?) sitnica... dečko daje preklopnik-LPT.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice