Dual boot -kako promjeniti primarnu particiju

poruka: 8
|
čitano: 3.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako , imao sam dual boot (win xp 32 , pa zatim instaliran win 7 -64) , znaci xp je primary partition ,ali xp mi više nije trebao , pa sam i na tu particiju stavio windows 7- 64bit.

Dakle sad imam dvije particije sa windowsom 7- 64 bit ,problem je u tome što ne mogu formatirati primarnu particiju (na kojoj nemam ništa osim widowsa ) , a htio bi ju spojiti sa ovom drugom particijom na kojoj imam dosta stvari koje mi trebaju, kako riješiti problem , znaci htio bi izbrisati particije i imati samo jedan windows 7 , a da ne izgubim podatke na ovoj drugoj particiji  koju koristim .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual boot -kako promjeniti primarnu particiju

napravi backup tog diska, formatiraj cijeli disk i ponovo instaliraj win7

16 godina

To znam i samIzlanuo se , sad malo gledam po netu ,da prilikom zamjene primary particije može doci do problema pri bootanjui itd...

Ima li još netko kakvu ideju , iako znam da je formatiranje cijelog diska i reinstalacija windowsa najbolje riješenje .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

probaj s hiren's boot cd-om na kojem imaš alat partition magic i niz ostalih. ne bi trebao biti problem obrisati particiju i pridodati je drugoj. samo što onda nećeš imat primarnu. inače, ne mora drugi os biti na neprimarnoj particiji. njoh možeš imat na disku do 4

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dual boot -kako promjeniti primarnu particiju

Nemoj sebi komplikovati zivot. backup i reinstal i to je to. Ionako to neces raditi u neko skorije vrijeme jer je win 7 X64 rock solid.

:)
16 godina

Sad vec radim backup , a ostatak posla(formatiranje , instalacija windowsa) cu napraviti na vecer kad zahladi ;)

Napomena ; Mislim da dual boot windowsa xp i win 7  više nikome nema smisla kad postoji virtualni windows xp .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako da formatiram disk i da izbrišem ove dvije particije (tako da imam samo jednu )?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad uvalis cd, ides odabrat na koju particiju hoces instalirat. Izbrišeš obje kreiraš novu na koju oćeš win formatiraš i to je to.

Ovu drugu formatiraj iz win, preko disk managmenta

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice