Čudni zvukovi iz matične, LAN

poruka: 10
|
čitano: 2.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me o čemu se ovdje radi i bi li bila dobra ideja zamjeniti matičnu (jamstvo) zbog ovoga?

Naime, kad god kopiram nešto preko lokalne mreže matična "pišti". Zvuk se može čuti na slijedećem linku: http://www.mediafire.com/?5lwjoqqhbew875m

Kad na snimci zvuk prestane to je stoga što prekidam kopiranje, kad ga ponovo pokrenem pištanje isto počne. Zvuk provjereno ne dolazi iz procesora/RAMa/Grafičke.

Zahvaljujem

Update: Pušta isti zvuk i kad mičem miš.

Ja osobno mislim kako bi po nekim kriterijima trebalo naći i uzeti zdravo za gotovo!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 19:00 (MapHtH).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Čudni zvukovi iz matične, LAN
MapHtH kaže...

Zanima me o čemu se ovdje radi i bi li bila dobra ideja zamjeniti matičnu (jamstvo) zbog ovoga?

Naime, kad god kopiram nešto preko lokalne mreže matična "pišti". Zvuk se može čuti na slijedećem linku: http://www.mediafire.com/?5lwjoqqhbew875m

Kad na snimci zvuk prestane to je stoga što prekidam kopiranje, kad ga ponovo pokrenem pištanje isto počne. Zvuk provjereno ne dolazi iz procesora/RAMa/Grafičke.

Zahvaljujem

Update: Pušta isti zvuk i kad mičem miš.

Jesi siguran da nije HDD? Ono kad on nešto traži odnosno piše ili čita čuje se to pištanje.

Valentin
15 godina
neaktivan

istekaj zvucnike iz kompa i iksljuci ih pa onda javi

17 godina

Ovo zvuči kao pištanje zbog vibracija neke zavojnice, što nije kvar i neće ti vjerojatno priznati kao razlog za reklamaciju.

Iritantno je, ali ako ne stvara nikakvu smetnju u radu, nije kvar.

KaeR
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ovo zvuči kao pištanje zbog vibracija neke zavojnice, što nije kvar i neće ti vjerojatno priznati kao razlog za reklamaciju.

U biti sam pretpostavljao kako se o ovome radi. Matična i sve ostalo radi kako treba.

HDD nije jer znam kako mi zvuči kad radi, nema veze s zvučnicima jer sam i tu pretpostavku davno isključio.

Ja osobno mislim kako bi po nekim kriterijima trebalo naći i uzeti zdravo za gotovo!
15 godina
neaktivan

meni je ista stvar bila sa staron maticnon, al samo kad bi micao mis culo bi se, koliko sam razumio to ima neke veze sa elektromagnetizom procesora ili tako nesto, nije da je bas neki problem

14 godina
MapHtH kaže...
KaeR kaže...

U biti sam pretpostavljao kako se o ovome radi. Matična i sve ostalo radi kako treba.

HDD nije jer znam kako mi zvuči kad radi, nema veze s zvučnicima jer sam i tu pretpostavku davno isključio.

Kako to možeš znat, ja sam imal isti takav problem na jednom laptopu, prvo počelo pištanje isto tako kad se pomiče miš ili pod opterećenjem, malo po malo i otišal hard disk, zamjenil disk i problem riješen.

Valentin
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Zašto ne bi? 

Do sada mi je svaka firma prihvatila coil whine kao razlog povrata hardvera. Ništa ne gubi ako pokuša.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
15 godina
neaktivan

daj prisloni uho na napajanje i onda probaj kopirati-meni se tak čulo na corsair napajanju(zavojnice)....

Bahrija
17 godina
neaktivan

Uspio sam locirati zvuk nakon dosta akrobacija i prisluškivanja. Dolazi iz napajanja. Sutra ide samnom u trgovinu jer je još pod jamstvom (Thermaltakeovo Toughpower 675XT).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice