Čudan problem

poruka: 12
|
čitano: 1.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čudan problem

Kod igranja pojedinih igara ( u vecini njih ) kod scope-anja sa snajperom jedan se ventilator pocinje brze okretati ( pocinje stvarati vecu buku nego inace i osjeti se pad na performansama.. steka )....kad prekinem scope-at brzina okretaja ventilatora se stabilizira i sve uredu nazad....primjetio sam da kod igara koje koriste Chrome engine ( Call of juarez 2, call of juarez the cartel i jos neke koje nisu chrome engine ) odma cim pocnem igrat taj ventilator se pocinje brze okretat i nakon 10 min igra se zmrzne, tj sve se zmrzne i nakon par sekundi se vrati u normalu, nakon 3-4 puta kad tako zasteka ekran pozeleni i jedino sto preostaje restartat komp...jednostavno nemogu nista igrat na kompu :/ jedino starije igre koje nisu tak graficki detaljne i zahtjevne.....ak ima ko kakav prijedlog molio bih lijepo

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 21:22 (ivancro91).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudan problem

unscopaj.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Čudan problem

nije mi do zajebancije, to me vec muci dugo vrijeme

15 godina
Čudan problem

koaj grafa daj popuni my pc.

novi driveri novi dx stavi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

AMD phenom II X4 840 3.2 ( default hladnjak )
Powercolor ATI 4670 512MB
RAM DDR2 4X1GB 800MHZ ( Kingston hyperX )
MBO Asrock K10N78D nForce 720D
PSU Corsair VX 450W
Seagate Baracuda 320GB

Temperature i voltaža

http://imageshack.us/f/853/12932998.jpg/

i btw

drajveri graficki najnoviji ( 11.9 )

i otkrio sam da probleme stvara ventilator na grafičkoj

kad sam pokrenuo test OCCT-om tokom opterečenja GPU-a pojavila se ista buka i povečana vrtnja, nisam odma bio siguran o kojem se ventu radi pa sam nakratko zaustavio vent grafe i otkrio da se radi o njemu

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 23:45 (ivancro91).
15 godina
Čudan problem

Pa normalno je da ce se pojacat ventilator kad se grafička otereti a u igricama smanji settingse i nece laggat. kad scopas detalji si bolji pa moze doc do laganja.

a grafička normlano dace ubrzat ventilator kad se pocinje zagrijavat da se moze ohladit. jer u 3d nacinu rada grafička se vise zagrijava nego kad surfas netom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

radi se cak o igrama poput call of juarez 1, ghost warrior itd koje su kao ja znam hardverski nezahtjevne  ..hallo? aj pogledaj komponente pa malo razmisli....ne radi se o metro-u crysisu, GTA4 itd.....i to na rezoluciji 1024x768

15 godina
Čudan problem

ti da pokrenes tetris ces opteretit grafu i naravno da ce s epocet okretat ventilator ako te zivcira kupi veliki pasivni hladnjak i montiraj ga.

jos jednom ponavljam normlano je sta ti se povecava vrtnja ventilatora.

a kod laga probaj 11.8 drivere i gledaj dali ti sta zdere memoriju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

naravno da se graficka optereti prilikom izvrsavanja neke određene aplikacije, no nakon 10-15 min mi dođe ovaj problem, tj error sa ATI driverima...

http://imageshack.us/f/843/13448589.png/

dakle igram 10-15 min. pa se pojavi taj error ( smrzne se ekran, nakon 10 sec opet se stabilizira ) i tako 2/3 puta zaredom.....e nakon tih 2/3 puta se opet smrzne ekran i slika pozeleni i vise nemogu nista vec samo restart kompa ( neznam wtf )

prije te HD 4670 imao sam ATI X1950 PRO i nikad nisam imao slicnih problema, no kad sam kupio tu grafu sve je poslo nizbrdo

Gledam po netu da  mnogo ljudi ima taj problem i da jednostavno i nitko nema rjesenja za to...jedino jos sta preostaje po meni je promjena graficke..mnogi su pisali da update svih drivera to popravlja no uzalud, nema sta nisam sve update-ao ( od dx-a do mbo i gpu drivera ) i btw flash-ao bios

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 22:43 (ivancro91).
15 godina
Čudan problem

stavi starije drivere malo.. probaj ejdino ti to ostaje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Čudan problem

posto vidim da nema rjesenja, tj nema sta nisam probao..uskoro cu kupit novu grafu, ATI 6850/6870 nez tocno koju pa cemo vidit....ak ce se to opet pojavljat komp dajem na popravak

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Čudan problem

BTW : da ne otvaram novu temu..ima li koja bolja grafa za tu cijenu od ati 6850- 6870 ( znaci oko 1400 kn ) ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 15:25 (ivancro91).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice