Kod igranja pojedinih igara ( u vecini njih ) kod scope-anja sa snajperom jedan se ventilator pocinje brze okretati ( pocinje stvarati vecu buku nego inace i osjeti se pad na performansama.. steka )....kad prekinem scope-at brzina okretaja ventilatora se stabilizira i sve uredu nazad....primjetio sam da kod igara koje koriste Chrome engine ( Call of juarez 2, call of juarez the cartel i jos neke koje nisu chrome engine ) odma cim pocnem igrat taj ventilator se pocinje brze okretat i nakon 10 min igra se zmrzne, tj sve se zmrzne i nakon par sekundi se vrati u normalu, nakon 3-4 puta kad tako zasteka ekran pozeleni i jedino sto preostaje restartat komp...jednostavno nemogu nista igrat na kompu :/ jedino starije igre koje nisu tak graficki detaljne i zahtjevne.....ak ima ko kakav prijedlog molio bih lijepo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
unscopaj.
nije mi do zajebancije, to me vec muci dugo vrijeme
koaj grafa daj popuni my pc.
novi driveri novi dx stavi.
AMD phenom II X4 840 3.2 ( default hladnjak )
Powercolor ATI 4670 512MB
RAM DDR2 4X1GB 800MHZ ( Kingston hyperX )
MBO Asrock K10N78D nForce 720D
PSU Corsair VX 450W
Seagate Baracuda 320GB
Temperature i voltaža
http://imageshack.us/f/853/12932998.jpg/
i btw
drajveri graficki najnoviji ( 11.9 )
i otkrio sam da probleme stvara ventilator na grafičkoj
kad sam pokrenuo test OCCT-om tokom opterečenja GPU-a pojavila se ista buka i povečana vrtnja, nisam odma bio siguran o kojem se ventu radi pa sam nakratko zaustavio vent grafe i otkrio da se radi o njemu
Pa normalno je da ce se pojacat ventilator kad se grafička otereti a u igricama smanji settingse i nece laggat. kad scopas detalji si bolji pa moze doc do laganja.
a grafička normlano dace ubrzat ventilator kad se pocinje zagrijavat da se moze ohladit. jer u 3d nacinu rada grafička se vise zagrijava nego kad surfas netom
radi se cak o igrama poput call of juarez 1, ghost warrior itd koje su kao ja znam hardverski nezahtjevne ..hallo? aj pogledaj komponente pa malo razmisli....ne radi se o metro-u crysisu, GTA4 itd.....i to na rezoluciji 1024x768
ti da pokrenes tetris ces opteretit grafu i naravno da ce s epocet okretat ventilator ako te zivcira kupi veliki pasivni hladnjak i montiraj ga.
jos jednom ponavljam normlano je sta ti se povecava vrtnja ventilatora.
a kod laga probaj 11.8 drivere i gledaj dali ti sta zdere memoriju
naravno da se graficka optereti prilikom izvrsavanja neke određene aplikacije, no nakon 10-15 min mi dođe ovaj problem, tj error sa ATI driverima...
http://imageshack.us/f/843/13448589.png/
dakle igram 10-15 min. pa se pojavi taj error ( smrzne se ekran, nakon 10 sec opet se stabilizira ) i tako 2/3 puta zaredom.....e nakon tih 2/3 puta se opet smrzne ekran i slika pozeleni i vise nemogu nista vec samo restart kompa ( neznam wtf )
prije te HD 4670 imao sam ATI X1950 PRO i nikad nisam imao slicnih problema, no kad sam kupio tu grafu sve je poslo nizbrdo
Gledam po netu da mnogo ljudi ima taj problem i da jednostavno i nitko nema rjesenja za to...jedino jos sta preostaje po meni je promjena graficke..mnogi su pisali da update svih drivera to popravlja no uzalud, nema sta nisam sve update-ao ( od dx-a do mbo i gpu drivera ) i btw flash-ao bios
stavi starije drivere malo.. probaj ejdino ti to ostaje
posto vidim da nema rjesenja, tj nema sta nisam probao..uskoro cu kupit novu grafu, ATI 6850/6870 nez tocno koju pa cemo vidit....ak ce se to opet pojavljat komp dajem na popravak
BTW : da ne otvaram novu temu..ima li koja bolja grafa za tu cijenu od ati 6850- 6870 ( znaci oko 1400 kn ) ?