Čudan problem nakon buđenja kompjutera

poruka: 2
|
čitano: 951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Čudan problem nakon buđenja kompjutera

Jučer mi se dogodio čudan problem sa kompjuterom, naime nakon buđenja iz Stand By načina rada, nije bilo slike, iako se kompjuter upalio i sve se vrtilo.

Kada sam ga resetirao, a kasnije i ponovno isključio i uključio, opet nije bilo slike, iako se čulo da je ušao u Windowse(zvuk na welcome sreenu). Isto tako dok se kompjuter bootao, čulo se 5 kratkih beepova, i ventilatori su pulsirali, malo smanjivali brzinu pa povećavali, a ovi koji svijetle su malo jače, malo više svijetlili, uglavnom pulsirali su.

Problem sam riješio tako što sam izvadio CMOS bateriju i ponovno je nazad stavio, i od onda sve opet normalno radi.

Zanimalo bi me koji je mogao biti uzrok problema i zašto nije bilo slike i ventilatori su pulsirali?

I zašto kada sam izvadio bateriju i nazad je stavio, opet sve radi bez problema?

Dali je moguće, pošto imam četiri 120 mm ventilatora koji su spojeni izravno na matičnu ploču sa tropinskim kabelom, da možda matična to nemože podnijeti, jer nemože napajati sve ventilatore?

Negdje sam pročitao da se može preopteretit napajanje matične ako se spoji previše 12V ventilatora na nju?

Da pojednostavim, dali netko zna šta bi mogao biti uzrok tih simptoma koje je moj PC imao?

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Čudan problem nakon buđenja kompjutera
PCGamerX kaže...

Isto tako dok se kompjuter bootao, čulo se 5 kratkih beepova,

Potraži na internetu vezano za tu matičnu, što znače ti beepovi. Obično piše u papirima od matične ili na stranici proizvođača.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice