Imam problem sa ventilatorima. Naime, kompjuter mi je gotovo nečujan, hard disk se u 99% slučajeva uopće ne čuje. Kompjuter održavam tip-top, stvarno mi je stalo do njega i stalno ga lickam, sređujem i održavam (softwerski). Osim toga, prije par dana sam stavio i čistu instalaciju 7ice na čisti disk. Kompjuter mi je star nešto mrvicu više od godinu dana.
Problem je u tome što sve radi savršeno, tiho, ali kada pokrenem neku igru i imam upaljen skype (najcesce igram COH Anthology) komp počne stvarati užasnu buku, točnije ventilatori. Počnu se okretati kao bijesni i užasno bučiti. Kako imam malu sobu, tako imam osječaj kao da mi avion slijeće 3m od glave. Problem je što kada je bio nov nije se ni to čulo, a sada da. Pošto se ne razumijem u softwerski tuning hardwera (npr podesavanje brzina procesora, sabirnica, temperatura i tako dalje) biste li mi mogli dati kakav savjet kako da to riješim? Ili možda da izvadim ventilatore pa da ih ''pošerafim'', zategnem, očistim, riješim to čisto fizički...?
Kučišta kojeg imam se ne mogu sjetiti naziva, no računajte na to da prije god i 3 mj nije koštalo više od 350kn. Ventilatore imam dva od Thermaltakea (procesor i unutrašnjost kučišta), vent od napajanja i jedna vent na prednjoj strani kučišta (oba od prizvođača napajanja/kučišta).
Ostala konfiguracija (ako što pomaže) mi je: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz, 6000+, Gigabyte GA-MA78G-DS3H v2.0 matična, 4GB DDR2 800MHz, ATI Radeon HD 4650...
Pliz nemojte me sad spljuvat i slično, samo pitam za neko rješenje ako tko zna. Ne razumijem se u hardwer i jedino što se sam usudim je očistit ventilator usisavačem. Trenutno nemam novčanih resursa za kupovinu novog ventilatora, na druge stvari osim kompa mi sad novci idu...

Tješi se, tješi.