BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.269.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Drugu mi se desava plav ekran i nakon toga se restartuje racunar.Citajuci neke postove rekao sam mu da uradi memory test i kad je uradio to izbacilo mu je bruku errora.Sta preporucujete?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
sminja93 kaže...

Drugu mi se desava plav ekran i nakon toga se restartuje racunar.Citajuci neke postove rekao sam mu da uradi memory test i kad je uradio to izbacilo mu je bruku errora.Sta preporucujete?

Nek proba prebaciti ram/ramove u drugi/druge slot/slotove i onda testirati, mada je vrlo vjerovatno da nije do slota vec da je do rama, da taj mora baciti ili ako mu je pod garancijom odnijeti u servis, ako nema garancije da ga moze samo baciti i kupiti novi

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 22:58 (Haker_x).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Zna neko rješenje?

==================================================
Dump File         : 020114-19110-01.dmp
Crash Time        : 1.2.2014. 17:47:26
Bug Check String  : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code    : 0x000000d1
Parameter 1       : 0x00000004
Parameter 2       : 0x00000002
Parameter 3       : 0x00000000
Parameter 4       : 0x8c2a2547
Caused By Driver  : tcpip.sys
Caused By Address : tcpip.sys+7e16f
File Description  : TCP/IP Driver
Product Name      : Microsoft® Windows® Operating System
Company           : Microsoft Corporation
File Version      : 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
Processor         : 32-bit
Crash Address     : ntkrnlpa.exe+467eb
Stack Address 1   : tcpip.sys+7e547
Stack Address 2   : tcpip.sys+88ccc
Stack Address 3   : tcpip.sys+8b18f
Computer Name     :
Full Path         : C:\Windows\Minidump\020114-19110-01.dmp
Processors Count  : 2
Major Version     : 15
Minor Version     : 7600
Dump File Size    : 160.312
Dump File Time    : 1.2.2014. 17:48:56

Dump File         : 012814-14320-01.dmp
Crash Time        : 28.1.2014. 2:12:29
Bug Check String  : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code    : 0x0000000a
Parameter 1       : 0xc0145240
Parameter 2       : 0x00000000
Parameter 3       : 0x00000000
Parameter 4       : 0x82cb53d0
Caused By Driver  : ntkrnlpa.exe
Caused By Address : ntkrnlpa.exe+467eb
File Description  : NT Kernel & System
Product Name      : Microsoft® Windows® Operating System
Company           : Microsoft Corporation
File Version      : 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
Processor         : 32-bit
Crash Address     : ntkrnlpa.exe+467eb
Stack Address 1   : ntkrnlpa.exe+a03d0
Stack Address 2   : ntkrnlpa.exe+a5098
Stack Address 3   : ntkrnlpa.exe+248d22
Computer Name     :
Full Path         : C:\Windows\Minidump\012814-14320-01.dmp
Processors Count  : 2
Major Version     : 15
Minor Version     : 7600
Dump File Size    : 160.272
Dump File Time    : 28.1.2014. 2:13:18

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

ToXiC aLiEn

- Instaliraj program BlueScreenView, pokreni ga, stavi sliku na forum.

Ok... Instaliro sam ga samo sto ne znam da ga pokrenem... (mozes li malo pojasniti Hvala) {#}

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Zna li itko sta je uzrokovalo ova moja 3 BSOD-a?

-Prva dva su se desila igrajuci Assasins creed 4(nije orginal)

-Za treci nemam pojma sta je bilo!

Eh da...komp nikada nije clockan!

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

Hvala!

Jesi probao testirati memoriju sa memtest ?

StarChild
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Trebam pomoć oko bsod-a!

evo screen-ovi iz bsview-a:

deinstalirao sam intel rapid storage 9.6.0.1014, mat. je p5q se2, zadnji bios

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 11:31 (goran666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goran666 kaže...

Trebam pomoć oko bsod-a!

Reinstaliraj drivere od grafe.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Silwncer kaže...
Milka30 kaže...

Hvala!

Jesi probao testirati memoriju sa memtest ?

Evo upravo je završio memtest-sve je OK!

Također sinoć bez problema je komp šibao oko 3 sata Assasins creed!

11 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
goran666 kaže...

Trebam pomoć oko bsod-a!

Reinstaliraj drivere od grafe.

Misliš da se registry pošemerio?

12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...
Valentin17 kaže...

ToXiC aLiEn

Ok... Instaliro sam ga samo sto ne znam da ga pokrenem... (mozes li malo pojasniti Hvala) {#}

Evo Slika sta da uradim do cega je problem ...  evo tek sad sam nasao i ovo 

Dump File      : 020814-35069-01.dmp

Crash Time     : 8.2.2014 1:37:19

Bug Check String  : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Bug Check Code   : 0x00000050

Parameter 1     : fffff900`c23517a0

Parameter 2     : 00000000`00000000

Parameter 3     : fffff960`0079dc51

Parameter 4     : 00000000`00000000

Caused By Driver  : ntoskrnl.exe

Caused By Address : ntoskrnl.exe+6f880

File Description  : NT Kernel & System

Product Name    : Microsoft® Windows® Operating System

Company       : Microsoft Corporation

File Version    : 6.1.7600.17273 (win7_gdr.130318-1532)

Processor      : x64

Crash Address    : ntoskrnl.exe+6f880

Stack Address 1   : 

Stack Address 2   : 

Stack Address 3   : 

Computer Name    : 

Full Path      : C:\Windows\Minidump\020814-35069-01.dmp

Processors Count  : 6

Major Version    : 15

Minor Version    : 7600

Dump File Size   : 276.112

Dump File Time   : 8.2.2014 1:39:15

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 2:41 (ToXiC aLiEn).
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

ToXiC aLiEn

- Za ubuduće, ova slika koju si stavio je dovoljna, samo je malo mala, ali vidio sam gdje je problem.

- Probaj ovo, pokreni CMD kao administrator, tamo upiši ovako, SFC /SCANNOW, pričekaj da odradi svoje.

- Što si zadnje radio, prije nego se počeo događati BSOD? Jesi instalirao kakav update, programe,

nadograđivao drivere?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 11:00 (Valentin17).

1 0 hvala 0
15 godina
goran666 kaže...
luxxxfromhell kaže...
goran666 kaže...

Misliš da se registry pošemerio?

Prije bih rekao da su se driveri pošemerili.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

ToXiC aLiEn

- Za ubuduće, ova slika koju si stavio je dovoljna, samo je malo mala, ali vidio sam gdje je problem.

- Probaj ovo, pokreni CMD kao administrator, tamo upiši ovako, SFC /SCANNOW, pričekaj da odradi svoje.

- Što si zadnje radio, prije nego se počeo događati BSOD? Jesi instalirao kakav update, programe,

nadograđivao drivere?

To sam u CMD jednom uradio i bas u tom trenutku dak sam stisnuo Enter mi je se monitor pokvario poceo je da mi blica sa crnom slikom...

a BSOD mi se vecinom pojavi tokom Igranja igrica ili kad izadjem iz igrice...

uradio sam sinoc Windows Update i sad cu da izbrism AMD 13.12 Drajvere da predjem na 14.1 Beta...

Mada mi se ne svidjaju ta zadnja vezija jer mi FPS opadne u svim igrama...

a u ovom trenutnku kad pokrenem  BlueScreenView nista mi ne pokazuje...

Evo Probacu opet sa CMD SFC /SCANNOW pa ti javim... 

Hvala

12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...
Valentin17 kaže...

ToXiC aLiEn

nadograđivao drivere?

To sam u CMD jednom uradio i bas u tom trenutku dak sam stisnuo Enter mi je se monitor pokvario poceo je da mi blica sa crnom slikom...

a BSOD mi se vecinom pojavi tokom Igranja igrica ili kad izadjem iz igrice...

uradio sam sinoc Windows Update i sad cu da izbrism AMD 13.12 Drajvere da predjem na 14.1 Beta...

Mada mi se ne svidjaju ta zadnja vezija jer mi FPS opadne u svim igrama...

a u ovom trenutnku kad pokrenem  BlueScreenView nista mi ne pokazuje...

Evo Probacu opet sa CMD SFC /SCANNOW pa ti javim... 

Hvala

Evo Slika 

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

ToXiC aLiEn

- Gledaj sad samo da li se BSOD pojavljuje.

- Ako se javi opet, onda prije postanja optereti PC i paralelno prati temp. s HWmonitor,

tako da onda možeš stavit i sliku s temp.

ihush

- Ako radi, ne diraj, ako ne radi, onda reinstall. ;D

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 17:45 (Valentin17).

1 0 hvala 1
16 godina
ToXiC aLiEn kaže...
..

Evo Slika 

-nije potrebna slika, nego ono što ti je na slici ispisano... sistem je oštećen. Možeš pokušati reinstall ili clean install.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Poštovanje! 

Trebao bi pomoc,u zadnja 3 tj. imam problema s BSOD barem 1-2 puta dnevno ako netko moze pomoc bio bi zahvalan 

Ovo je log : 

020814-19687-01.dmp 8.2.2014. 23:05:19 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x0000000a 00000000`00000040 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff800`030e114c ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+71f00 NT Kernel & System Microsoft® Windows® Operating System Microsoft Corporation 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) x64 ntoskrnl.exe+71f00 C:\Windows\Minidump\020814-19687-01.dmp 4 15 7600 274.656 8.2.2014. 23:06:57 

i

020814-23984-01.dmp 8.2.2014. 2:17:39 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 0x0000003b 00000000`c0000005 fffff960`000f4283 fffff880`029a9060 00000000`00000000 win32k.sys win32k.sys+c4283 x64 ntoskrnl.exe+71f00 C:\Windows\Minidump\020814-23984-01.dmp 4 15 7600 274.656 8.2.2014. 2:19:41 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xeroth kaže...

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo slika 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 11:32 (Xeroth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Xeroth

- Što točno je instalirano na računalu prije nego se BSOD počeo pojavljivati?

- Da li su nadograđivani neki driveri, BIOS, instalirani neki programi, update možda?

0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nista posebno : mijenjani su jedino graficki driveri - ATI ,drugo nisam nista dirao - prije sam imao samo problema s BSOD dok je izlazio iz sleep mode-a

Ovo sada mi je vec iritantno pogotovo ako radim nesto u photoshopu,illustratoru pa izgubim sve kaj sam radio u tom trenutku

Problemi su poceli prije 2 tj. kao sto rekoh mijenjao sam drivere i snimao neke igre s steam i to je to - trenutno sumnjam na memoriju

Testirao sam jedino s nekim od windowsa programom za testiranje RAMA sad je to vrijedi sta nisam upucen : mozda bi bio bolji memtest ,takoder bacam sumnju na mem. od graficke  - u full loadu mi je temp apsurdna

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Xeroth

- Moguće je da ti taj grafički driver stvara probleme, probaj se poigrati s starijim verzijama drivera.

- Memoriju možeš testirati sa memtest86+, možeš probati u CMD upisati sfc /scannow, pokreni CMD

kao administrator.

- Ovo možeš probati, KLIK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 14:55 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

Xeroth

- Što točno je instalirano na računalu prije nego se BSOD počeo pojavljivati?

- Da li su nadograđivani neki driveri, BIOS, instalirani neki programi, update možda?

- nepotrebno pitanje, win.ver.7600... bez SP1 nema polovice nadogradnji uz pitanje koji je razlog (aktivator) iz tog mogući problemi.

Prvi korak, nadogradnje, jer bez njih je moguće svašta, uz problem ažuriranja drivera, utilsa...

oni koji imaju probleme: kratke upute, tj kako da sami dođete do odgovora (ili da barem prolistate temu, jer svaki BOSD je već više puta prijavljen).

- BSOD je samo log, nešto što možda pomogne u traženju uzroka. Uzrok je (uvijek) hardware ili software. Za hardware nema pomoći osim zamjene komponente, samo je stvar testa-potvrde koja je konkretno komponenta odgovorna-neispravna. Može biti nešto 'sporedno' npr USB tipkovnica, može biti napajanje moće biti bilo koja komponenta. Samo se po simptomima i BSOD code pokušava 'prečicom' doći do odgovora.

- Koristite BSOD viewer i googlajte bcc, prvih par linkova će vam dati moguć odgovor. To je brže nego čekanje da netko za vas to napravi na forumu, ali ako se ne snalazite tad će (nadamo se) netko pomoći.

-ako su soft problemi, ... redom: OS, verzija, aktivacija, nadogradnje, driveri (za sav HW)... i sve utilse, aplikacije, igre.. koje koristite uz malware mogu biti uzrok, ali recimo popravljivo za razliku od HW uzroka. Pošto su kompjuteri deterministički, 2+2 je 4, uvjek daju isti rezultat. Tako je s ispravnim HW+SW. Sve ostalo je rezultat BSOD.

50% problema je kombinacija softwarea (antivirus, dodatci, resursi, verzija drivera), tako da je svaki PC specifičan i potrebno bi bilo znati više 'sitnica'. Drugih 50% se možda riješi npr novim driverom.

Povratak na prošlo stanje (recovery) nije rješenje, to je zaobilaženje rješenja, jer je uzrok nepoznat pa tako i rješenje. Uz to recovery ne mora biti ispravan, jer je već možda u njemu taj isit problem. Ako je nešto do jučer radilo OK, to ne znači da će i stra raditi, jer npr igra može tražiti najnoviji driver ili patch (povezano). Uz to se sve kvari (tad-tad) kao i neki soft koji na prvi pogled nije poezan (npr neki player koji može pregaziti codece ili sl.). Npr skype na 8.1 ... od prije godinu dana je to MSov soft, ovisan o verziji .net-a i rješenje je reinstall netframworka 3.5 ...

Takvi problemi se (teoretski) eliminiraju korištenjem updateova, koji će (teoretski) uvjek proći bez greške i (teoretski) sve radi savršeno. To je jako puno 'teorije' za determinizam.

Korištenje nekog specifičnog softwarea također može biti povezano, npr kao razlog ne nadograđivanju nekih dijelova, npr java do ver.6 koja je bila potrebna za ePoreznu prije godinu dana. Tad jedan dio može raditi probleme (u ovom primjeru to nije BSOD), za koji se možda samo treba čekati... mjesec, možda izađe novi driver ili patch. Tako da se možda tek sutra dođe do rješenja ili da je potrebno više povezanih stvari postaviti na starije verzije. Tu se morate malo snaći, malo koristiti logiku i znati što-i-kako ste instalirali (uobičajeno igra+crack, proizvođačima je jedini interes zarada, ne to da igra radi, logično je očekivati probleme).

kad imate problem kao BSOD, neki postovi kažu.. imam BOSD već nekoliko mjeseci povremeno, ali zadnjih dana stalno.. to je trebalo odavno riješiti, ovako se samo nagomilava i u jednom trenu se može sve raspasti.

Ili kad se spomene npr AMD s otključanim jezgrama, OCom i sl. ... tad je odgovor 'pa naravno', jer samo su u reklamnojm dijelu svi CPUi bili ispravni, većina 'normalnih' sa zaključanom jezgrom je ipak s razlogom tj nestabilna jezgra. Drugi dio, obično trgovci proberu takve koji rade za sebe, nepozati kupac obično dobije model koji nije stabilan i tad su BSODi normalna posljedica.

Održavanje npr hlađenje-temperature, dobri kontakti na svim konektorima, često prekopčavanje ili raskliman konektor mogu biti uzrok. Prvi test treba biti povratak na defaulte (jezfre i OC) uz test RAMa, temperature i sl. Ponekad je stvar verzije BIOSa (vrlo rijetko je potreba za novim, pročititi changelog) ili neke postavke u BIOSu koja se može npr zbog nestanka struje prebaciti na defaultnu tj pogrešnu, ponekad zbog dual BIOSa se ni ne primjeti da je glavni BIOS pogrešan, jer se tad automatika pobrine za paljenje s rezervnog itd.

-čemu post? Da se korisnici malo sami potrude, da ne očekuju s ove strane Vidovitog Milana & Čarobnu Kuglu. Neke stvari su neispravne, dok je za neke dovoljno u google utipkati bcc i za sekundu imati rješenje umjesto čekanja na forumu. Još važnije, korisnik bi prije problema trebao navratiti u temu, tek da ima ideju što se može ili ne može, jer ponekad je potreban pravi servis ili npr postoji garancija.

Dobar dio software problema se može eliminirati (ili potrvditi) bootanjem nekog live OSa (linux, miniPE.. ili installa). Za to bi trebalo imati pripremljene medije (Cd-DVD-USB) prije BSODa, jer poslje je možda nemoguće nabaviti i snimiti ih. Ako smislite sami to rješavati (to je smisao teme) tad to trebate zanti PRIJE pojave problema... i imati malo sreće.

Pomogni te si sami ili nam pomognite da Vam pomognemo.. tad je sreća malo manji faktor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 15:13 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

jer bez njih je moguće svašta

- I s njima je moguće svašta, dokaz, ma znaš...

- Ja sam veliki fan onoga, "ako radi, ne diraj", ako ne radi, e onda...

- Svaka čast na detaljnom opisu stvari, ali ovo bi trebalo biti u prvom postu, ovako se bude "izgubilo među ruljom" i

opet bude sve isto kao i do sada, tako da..., svejedno sve pohvale i kapa dolje na trudu, ja to ne bih mogao 100%.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 16:33 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Javio mi se BSOD atikmpag, gledao sam video na 2160p 4k.

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
kl1203 kaže...

Ajme meni i vi padobranci, daj malo više detalja, dali je komp radio normalno prije ili je bilo trzaja? U biti, error je Catalystova komponenta, reinstaliraj drivere od grafe pa javi rezultate.

15 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
kl1203 kaže...

Ajme meni i vi padobranci, daj malo više detalja, dali je komp radio normalno prije ili je bilo trzaja? U biti, error je Catalystova komponenta, reinstaliraj drivere od grafe pa javi rezultate.

najnormalnije.. ok

ivan.buti@gmail.com
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Uzrok? 

http://imgur.com/MclZxj3

dmp file link . http://speedy.sh/zCEGF/021114-13000-01.dmp

hvala , za odgovor !

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 6:28 (g3arv8).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

MEMORY_MANAGEMENT ti je klasični error s RAM-om.

Ono što bi trebao napraviti:

1) ako si OC-an, stavi sve na stock, vidi da li će se ponoviti

2) ako ne pomaže, za prvu ruku možeš pokrenuti Windows memory diagnostics (upiši u start memory). Ako baca errore, idi pod 3, ako ne baca moguć ti je corrupt sustava. Napravi u run-u chkdsk c: /f

3) ako ti WMD baca error, za potvrdu, skini memtest86+ i pokreni ga preko noći, 99.9% ćeš imati errore i ako imaš, to je dovoljno za bilo koji servis da ti zaprimi memoriju na garanciju.

Anyway, taj error ti je skoro uvijek neispravna memorija. Žao mi je. Imao sam isti problem, i danas mi nova memorija dolazi sa servisa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice