Imam problem na laptopu ASUS A6000; naime nakon sto radi neko vrijeme (vrijeme ovisi od intenziteta koristenja; internet igre itd..) ekran pocrni (kao da je ugasen) pa se vrati pa ponovo i tako u intervalima od 2-3 sekunde ide jedno 15-20 sekundi i onda pocrni skroz. Par puta se je desilo da bi nakon nekog vremen a proradio opet al to je rijetkost, laptop je servisiran ali sta god da su radili u servisu nije rjesilo problem, molim vas za pomoc ako itko zna kako rjesiti i u cemu je problem!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Laptop je od prijatelja kojeg nisam mogao kontaktirati do nedavno pa sam popričao s njime o laptopu, naime tu se radi o seriji problema koji su vjerojatno na koncu doveli do ovog problema.
Laptop je prvo izgleda imao problema sa resetiranjem (zbog pregrijavanja), laptop je odnešen serviseru (negdje na moru zaboravio sam gdje), lik je navodno rješio problem ali se par dana kasnije javio ovaj problem sa crnjenjem ekrana. Naime tada je bio ovdje pa je dao laptop meni i otišao raditi na more, kako ste preporučili provjerio sam temperaturu pomoću everesta, sve je bilo uredu osim procesora koji je pokazivao 120+ stupnjeva...... nisam mogao vjerovat pa sam probao sa jos nekim drugim programima koje sam našao za praćenje temperature i svi su pokazivali isto. Izvadio sam hlađenje i vidio da nema termalne paste (ali ni kapi), osim toga nisam primjetio oštećenja na procesoru ili drugim komponentama, al onda opet moglo mi je i promaknut tisuću stvari kad neznam šta da tražim. Uglavnom temperatura procesora je pala na nekih 70-ak do 80 stupnjeva i ponekad još uvjek zna preći 85, no problem je što ekran pocrni bez obzira kolik aje temperatura u nasumičnim intervalima (ali obično unutar 15 minuta).
Sada ako itko zna šta bi mogao biti problem nakon ovoga bio bi zahvalan, i naravno imam još i pitanje : kako k vragu laptop može raditi kad temperatura procesora prelazi 120 stupnjeva???? zašto se nije automatski ugasio??? jel moguće da je 'serviser' nekako isključio failsafe-ove?