ASRock P55 Extreme 4 problem

poruka: 10
|
čitano: 2.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dobro jutro svima.

Problem je taj sto ploca zaboravi (kad je iskljucena iz struje vise od dvije-tri minute) sat/datum i prilikom paljenja se ugasi sama od sebe. Bio sam kod trgovca koji mi je prodao plocu i zakljucio je da je ploca neispravna. 

Medutim Pc se nakon par neuspjelih paljenja moze upalit i nastavit sa radom bez problema. Sad dolazi do problema trgovac zna da je maticna polu ispravna ali nije siguran hoce li decki na servisu htjeti zamijenit za novu.

Ponudio mi je dvije opcije 1: Poslati je na servis i nadati se da ce oni htjeti zamijenit za novu. 2: Kupit novu.

Pitanje koje sam htio pitati vas je da li ce oni zamijenit je za novu ili ce mi je vratit nazad jer oni to ne smatraju kvarom ?

Garancija i dalje vrijedi. Dvije baterije sam kupio da probam da nije mozda to problem.

Hvala na komentarima.

I won't be a rock star. I will be a legend - Freddie Mercury 1946-1991
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemas kaj razmisljat, posalji ju na servis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

To sam i htio napravit ali onda mi je on rekao da nije siguran jel to spada pod "kvar", posto se moze radit na njoj nakon 5-6 paljenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemas kaj izgubit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: ASRock P55 Extreme 4 problem
Puls3 kaže...

To sam i htio napravit ali onda mi je on rekao da nije siguran jel to spada pod "kvar", posto se moze radit na njoj nakon 5-6 paljenja.

Ploca kao takva je neispravna i moraju ti ju zamijeniti.

Clock2much :)
14 godina
protjeran

I daj navedi u kojem je ducanu kuljena tak da znamo sto se moze tamo ocekivati. Osobno mi se bas i  ne svidja ducan koji se hoce izvuci od zamjene polu-ispravne ploce.

0 0 hvala 0
17 godina
Puls3 kaže...

-svašta... reklamacija.

Ipak, prvo provjeri sve kontekte, USB, ... pinove na socketu. 95% da su pinovi svinuti ili neki kontakt.

Odspoji sve (baš sve, i konektore za paljenje-diodice...) s MBO, bez VGA, bez RAMa, samo napajanje i CPU (cooler). Mora paliti iz prve i beepati. Vraćaj postupno, RAM, VGA.... i dalje mora raditi iz prve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
Puls3 kaže...

-svašta... reklamacija.

Ipak, prvo provjeri sve kontekte, USB, ... pinove na socketu. 95% da su pinovi svinuti ili neki kontakt.

Odspoji sve (baš sve, i konektore za paljenje-diodice...) s MBO, bez VGA, bez RAMa, samo napajanje i CPU (cooler). Mora paliti iz prve i beepati. Vraćaj postupno, RAM, VGA.... i dalje mora raditi iz prve.

Sve je on to vec napravio i zakljucio da je maticna.

Zaboravio sam napomenuti da mi je u 1 mjesecu napajanje crklo (CX-600) usred rada. Dobio sam novo i sve je radilo bez problema. Mozda kad je napajanje crklo napravilo je neku stetu na maticnoj.

15 godina

A cuj, moguce je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

CX600 je baš zayebano napajanje.

+3.3V padne na 1.6V i najčešće ubije i ploču i RAM. Veoma loše napajanje (i V2, dakle cijela nova CX serija je po meni loša).

Za početak, promjeni baterijicu na ploču i testiraj. Ako se ne bude dešavalo, super. Ako da, onda probaj sa drugim napajanjem.

Ako i onda, probaj sa drugim RAM-om. Ako i onda, reklamiraj ploču.

PS - Uzrok može biti i nestabilan OC. Dakle budi siguran da ništa nije clockano dok testiraš. 

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice