6000+ na 90°C

poruka: 14
|
čitano: 3.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
6000+ na 90°C

pozdrav.

frend ima problem s temperaturom na procu. naime, nakon reklamacije i promjene maticne sa Gigabyte 770-ds3 na 770-ud3, temperature skocile na procu (AMD 6000+) na preko 90°C u loadu (oko 30ak vise nego sa starom plocom). pasut smo mjenjali X puta i nista, nije clockan, nije overvoltan ni nista.

prvo smo mislili da su senzori u banani ali kad se mahnito poceo rusiti smo skontali da su fkt te temperature.

posto nam je gugl dao 2, mozda cete vi biti pametniji od njega. hvala.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: 6000+ na 90°C

da probate napraviti update biosa, ili probati proc na drugoj ploči.

16 godina
6000+ na 90°C

trenutno ni jedan ni drugi nemamo vremena igrati se s drugim plocama, bios je updatean.

0 0 hvala 0
16 godina
Bass kaže...

pozdrav.

frend ima problem s temperaturom na procu. naime, nakon reklamacije i promjene maticne sa Gigabyte 770-ds3 na 770-ud3, temperature skocile na procu (AMD 6000+) na preko 90°C u loadu (oko 30ak vise nego sa starom plocom). pasut smo mjenjali X puta i nista, nije clockan, nije overvoltan ni nista.

prvo smo mislili da su senzori u banani ali kad se mahnito poceo rusiti smo skontali da su fkt te temperature.

posto nam je gugl dao 2, mozda cete vi biti pametniji od njega. hvala.

Koji cooler, koja pasta?

Kojim načinom ste stavljali pastu? Koliko (količniski)?

Jeste sigurni da je hladnjak uopće sjeo na proc? Je li sam pasivni dio cooler-a vruć u load-u?

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina

cooler je spire (ne znam koji model) sa 92mm ventom. pasta je stavljana na sve moguce nacine (linija, tocka, "X" i ne znam kako jos sve ne). heatsink je vruc sto znaci da psta radi i da odvodi toplinu. pasta je neka za 10ak kn, iako sumnjam da ce neka za 70 skinuti 30°C s max temperature.

u slucaju da treba info, napon je 1.35V

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 12:38 (Bass).
16 godina
neaktivan

Kolko je star CPU? Jel postoji mogucnost da njega reklamirate?

Pravi programeri programiraju binarno!
16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

Kolko je star CPU? Jel postoji mogucnost da njega reklamirate?

Probajte procesor na drugoj ploči.

Ako su na drugoj ploči temp. normalne, reklamirajte matičnu, ponovno.

Drugog načina da otkrijete u čemu je problem nema.

Nađite vremena za premještanje proca na drugu matičnu Namigiva

16 godina
6000+ na 90°C

ako nam faila flashanje bioa i ostale dinde-minde onda ide premjestanje. ako kod mene proc radi ok, onda izgleda da ce ovi u shopu moram durat deranjvu i omalovazavanje jednog jako ljutog kupca >:D

4 0 hvala 0
16 godina
Bass kaže...

cooler je spire (ne znam koji model) sa 92mm ventom. pasta je stavljana na sve moguce nacine (linija, tocka, "X" i ne znam kako jos sve ne). heatsink je vruc sto znaci da psta radi i da odvodi toplinu. pasta je neka za 10ak kn, iako sumnjam da ce neka za 70 skinuti 30°C s max temperature.

Dakle ili se proc iz nekog razloga užansno grije (razlog mi ne pada na pamet) ili vent umire...

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina
DamageHigh kaže...
Bass kaže...

Dakle ili se proc iz nekog razloga užansno grije (razlog mi ne pada na pamet) ili vent umire...

ili proc umire...

Imao sam isti problem s Pentium IV 2.6 procom. GRijao se sve vise i vise bez obzira na cooler...

Nakraju je izgorio...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
6000+ na 90°C

deckici (eventualno koja cura :D), fala na pomoci, nakon 4 biosa i 2 CMOSa, tempe u loadu pale na 70°C sa OCom na 3.3GHz.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bass kaže...

deckici (eventualno koja cura :D), fala na pomoci, nakon 4 biosa i 2 CMOSa, tempe u loadu pale na 70°C sa OCom na 3.3GHz.

Mogao si odmah na početku reć da je procesor overclockan...

Nije ni čudo da su temperature povišene, pogotovo ako je neki no-name ne kvalitetni hladnjak na njemu, pogotovo STOCK.

I ako je to verzija na 3.1GHz default, od tog overclocka ionako nikakve koristi, vratite na 3.1GHz, bar se neće pržit tolko.

Jer ako su sad po hladnijim danima takve temp, po ljetu će proc izgorit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 16:40 (VeX7).
15 godina

Meni je na 3.2 oko 65 ,normalno,sa 3.01 je oko 45-55

16 godina

nisam mogao reci jer dok smo tesitrali temperature onda NIJE bio OCan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice