Dobar Dan svima prvo .
Zanima me kako da napravi nesto slicnu MSN-u . Samo da ima CHAT , Login/Register Sistem i svoj status .
Ako neko zna neki dobar TUT neki mi posalje link ili neki mi malo u ovoj temi objasni. HVALA !
Dobar Dan svima prvo .
Zanima me kako da napravi nesto slicnu MSN-u . Samo da ima CHAT , Login/Register Sistem i svoj status .
Ako neko zna neki dobar TUT neki mi posalje link ili neki mi malo u ovoj temi objasni. HVALA !
Jos jedan programer.. :D
Pitaj MrCroatian100, mozda on zna ..
Neš ti posla....rađe se na OS baci
Dobar Dan svima prvo .
Prouci sockete, trebat ce ti server za loin/register. Pri socketima mislim na winsock (ako je windows aplikacija u planu)
Prvo moraš znati engleski programersk jezik. Onda dalje možeš
ovaj ce napravit u VB msn copy u 5 minuta :)
cemu praviti nesto sto vec postoji ?
Moj sinko igraj se ti u pijesku kani se corava posla.
Dobar Dan svima prvo .
Nije teško. Ja sam (ne do kraja, projekt trenutno stoji)napravio nešto slično u manje od 1k linija koda u pythonu. Nije pretjerano ljep i ima par bugova, ali radi, mogu ti dati kod ako želiš. Koristio sam sockete i PyGTK za grafiku, tako da to guglaš ako te zanima. Ima i drugih načina, možeš umjesto low-level socketa koristiti i neki standardizirani protokol tipa XMPP.
EDIT:
@rebelsy da bi nešto naučio ili radi zabave?
cemu praviti nesto sto vec postoji ?
Da nešto naučiš!
Samo sumnjam da ovi hoće nešto sistematski učiti, on želi tut. s nazivom "How to made MSN clone", a sumnjam da takvo nešto može naći.
Dobar Dan svima prvo .
google is your friend!
winsocket, network programming (TCP/IP), C++, client/server,... imaš dvije knjige, tj. jednu ali u dva dijela o network programming-u u C++.... to ti je cca nekoliko tisuća stranica, nekoliko mjeseci cjelodnevnog učenja i tipkanja kôda,...
Mislim cemu silni TD i pljuvanje(cast izuzecima) po covijeku, a samo je trazio pomoc oko necega sto uopce nije nemoguce. Uz malo vise truda, i ulozenog slobodnog vremena, i naravno znanja, dalo bi se sklepati i tako nesto.