Izvučeni brojevi lota

poruka: 10
|
čitano: 3.616
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Izvučeni brojevi lota

Pozdrav svima,

u excelu bi napravio tabelu gdje u prvi red upisujem izvučene brojeve lota (plus dopunski).

Od drugog do dvadesetog reda su upisani brojevi koji su na listiću lota uplaćeni.

Listić je običan , nije sistemski, izabrano je sedam brojeva u svakom redu.

Htio bi prilikom upisivanja izvučenih brojeva da mi tabela signalizira pogođene brojeve u pojedinim redovima,

bilo promjenom boje broja, promjenom boje polja ili blinkanjem.

Previše zahtjevan posao za početnika kakav sam ja, a dobra prilika da se nešto naučim ;-)

Ima li tko ideju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Izvučeni brojevi lota

Znači ti bi sam upisivao u prvom redu kakti virtualno izvučene brojeve ?

Ako da... to je vrlo lagan posao i stvarno sve što moraš znati je samo malo proguglati funkciju IF u Excelu...

Al ovo ti govorim stvarno ozbiljno da je lagano..

Da probaš sam, ako zapneš pitaj opet pa ćemo ti pomoć

Potpis:
16 godina
neaktivan

A sa čim početi?

U sva polja prvog reda (izvučeni brojevi) ide vjerojatno ista formula?

14 godina
neaktivan
3per kaže...

A sa čim početi?

U sva polja prvog reda (izvučeni brojevi) ide vjerojatno ista formula?

Savjet: Od takvi projekata što si zadaješ nečeš skužiti ni kako šta radi napravit ćeš copy > paste i program će raditi i kada skužiš da program ima bug, nećeš ga znati otkloniti. Ako želiš učiti programirati kreni od bilo kojega jezika jer svaki je dobar mada ja preferiram C++ ili C#. Ako misliš da češ nakon mj dana pisati programe bolje se ostavi programiranja, a ukoliko posvetiš pažnju tome barem 3 godine ovo što tražiš napravit češ bez problema =)))

15 godina
neaktivan

Dobro ti čovjek govori.. Nije da se mi pravimo pametni ovdje, već te želimo samo pripremiti na neke stvari.

Ova vrsta programa koju ti želiš napraviti bi bila puno lakša za naparaviti npr u C#.. tj idealno.. al je problem ,što nije lagano za napraviti ukoliko nisi nikada ništa programirao..

Evo moj savjet, probaj naučit programirat u C# ...

Za početak skini Visual C# Express 2010.... to ti je besplatan program za skinut i sasvim dovoljan za počet... I onda na google upiši "First WinForms program C#" i rokaj :)

Potpis:
17 godina
Izvučeni brojevi lota

U prvom redu su ispisani izvučeni brojevi, a u ostalim odigrane kombinacije.

Obilježiš mišem redove s odigranim kombinacijama:

Odeš na "Conditional Formatting"->"Highlight Cell Rules"->"Equal To...":

Lijevo odabereš ćeliju A1 (upišeš =$A$1), a desno odabereš željeno formatiranje i stisneš "OK":

Nakon toga s još uvijek označenim redovima s odigranim kombinacijama odeš ponovno na  "Conditional Formatting"->"Highlight Cell Rules"->"Equal To...", samo ovaj put umjesto ćelije A1 biraš B1:

Postupak ponavljaš do G1:

Ovako bi to trebalo izgledati na kraju:

Poslije samo moraš mijenjati brojeve u tablici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 9:59 (klimama).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nemam želje učiti programirati. Imam preko "pet banki" u godinama i želju za ovakvom vrstom igranja na kompu.

Nisam mislio da mi napišete program niti "kod" već uputite na koji način i kako razvijati rješenje.

Bez zamjerke sa moje strane, svjestan sam da se na forumima skrivaju razni likovi.

Hvala za sugestiju.

16 godina
neaktivan
Hvala, nisam još provjerio kako to funkcionira kod mene ali sam u startu imao u mislima jednu jednostavnu i funkcionalnu tabelu kakvu si napravio.
15 godina
neaktivan

OK OK, ja sam samo pokušao dati savjet, ništa drugo.... Nisam ja nikakav pametnjaković, naravno da bi ti pomogao kada bi krenuo sa nekakvim programiranjem.. Al eto srećom, jedan član ti je riješio problem !

Uživaj

Potpis:
16 godina
neaktivan
Klimama: Provjerio sam i uradio točno kako sam i zamislio. Sve radi. Hvala ti!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice