C# i baza - povezivanje grada i države

poruka: 6
|
čitano: 1.919
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C# i baza pomoć

lijep pozdrav

napravio sam dvije tabele,država i grad.u formi država imam textbox za unos punog naziva države i skraćenica.u formi grad imam textbox naziv grada,poštanski broj i combobox koji vežem na državu.problem nastane kada izaberem u formi grad neku državu iz comboboxa ona se ne upiše u bazu a sve ostalo jeste.može li mi netko objasniti princip povezivanja ovoga kako bi se sve spremilo u bazu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 18:07 (barisha5).

0 0 hvala 0
16 godina
C# i baza pomoć

Napiši kod koji si napravio pa ćemo lako

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C# i baza pomoć

SqlConnection cs = new SqlConnection("Data Source=SERVER;Initial Catalog=PROBA1;Integrated Security=True");
            SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter();
            da.InsertCommand = new SqlCommand("INSERT INTO GRAD(NAZIV, PBROJ) VALUES(@NAZ, @PB)", cs);
            da.InsertCommand.Parameters.Add("@NAZ", SqlDbType.NVarChar).Value = textBox1.Text;
            da.InsertCommand.Parameters.Add("@PB", SqlDbType.NVarChar).Value = textBox2.Text;
            cs.Open();
            da.InsertCommand.ExecuteNonQuery();
            cs.Close();

do sada sam ovo napisao i izvršava se uredno.u SQL Server Managment Studio-u kada gledam tabele,u tabeli grad imam strani ključ države i kada kliknem dodat novi grad(i izaberem državu iz comboboxa) želio bi da se upiše u strani ključ ona vrijednost koja pripada toj izabranoj državi.mora da je neko jednostavno rješenje al mi ne ide u glavu

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 12:38 (barisha5).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: C# i baza pomoć

napraviš dropdonwlist s državama (stavio sam kao primjer da mu je id ddlDrzava), txet field ti je ime države a value ti je id države

da.InsertCommand = new SqlCommand("INSERT INTO GRAD(NAZIV, PBROJ,fkdrzava) VALUES(@NAZ, @PB,@fkdrzava)", cs);

da.InsertCommand.Parameters.Add("@NAZ", SqlDbType.NVarChar).Value = textBox1.Text;

da.InsertCommand.Parameters.Add("@PB", SqlDbType.NVarChar).Value = textBox2.Text;

da.InsertCommand.Parameters.Add("@fkdrzava", SqlDbType.NVarChar).Value = ddlDrzava.SelectedValue;

16 godina
neaktivan
C# i baza pomoć

to je to.hvala ti do neba {#}

0 0 hvala 0
16 godina
C# i baza pomoć

np :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: