Je li moguce zastiti svoj rad tokom izrade igre

poruka: 4
|
čitano: 6.614
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Je li moguce zastiti svoj rad tokom izrade igre sa partnerom. Radim igru za android sa potpunim strancem iz amerike, on programira, ja radim dizajn, ja imam mnogo vise posla. Radim pixel art, mnogo vremena ulazem u ovu igru, pomoc programera mi je prijeko potrebna, ali sta ako pred sam kraj izrade igre on uzme nasu igru i uploaduje je na playstore i sav kredit uzme sebi ? Je li moguce da se ja ikako sacuvam od ovakvog dogadjaja ? Ne zelim da pravim igru nekoliko mjeseci i na kraju ostanem na cjedilu.

Darko

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Je li moguce zastiti svoj rad tokom izrade igr

Mehanički tu nema neke pomoći, ako netko odluči uzeti tvoje resurse (slike, grafike, ikone...) teško ga možeš zaustaviti na bilo koji način osim da prije suradnje potpišete neke papire, ugovore ili sta već kako bi pravnim putem mogli dokazati tko je što radio i kako se određuje pravo vlasništva nad aplikacijom i kodom. Ja to sada govorim iz perspektive pravnog laika, vjerojatno će se naći netko tko bolje kuži tu problematiku. 

13 godina
neaktivan

ma lako ,ako je 2d art ,ubaci kriptirane podatke o sebi u slike

ako je 3d isto tako u texture

imas programe koji to rade i kod gledanja zj zoooma se vide samo random scramblitani pixeli

i ako te pokrede dispute na playstore i imas igru nazad

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Je li moguce zastiti svoj rad tokom izrade igr

Humb ti je dao dobar odgovor.

Evo ti jedan moj savjet (ma da je offtopic,sry ):

Prijateljstvo je prijateljstvo, a biznis je biznis..

Čak i ako igra na koju prvi pogled ne misliš da će biti popularna to postane..moguće je da dođe do neke svađe...

Upamti: Mnogo prijateljstava i odnosa je izgubljeno zbog biznisa, zauvijek!

Street fighter ex je najbolji
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 19:24 (Znatiželjac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice