Xeon procesori

poruka: 28
|
čitano: 11.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Xeon procesori

Zanima me kakvi su to procesori i koja im je razlika u perfomansama od običnih duo i quad procesora. Vidim da ih je rijetko gdje za vidjet.

Unaprijed hvala.

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Xeon procesori

-isti kao i 'obični' samo stroža kontrola kvalitete jer su najmjenjei serverima, serija 5xxx ima drugi utor 771, server MBO (i dvoprocesorske)

ECC memorija itd.. tako da konfiguracija na xeonu za ploču, memoriju, redundant PS itd postane jako skupa. -zato ih nema u 'normalnim' trgovinama.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
Xeon procesori

Ukratko ako ti ne treba za neki ozbiljan server, nemoj ni razmišljat o njima... ovi zadnji Xeoni uglavnom idu uz FB-DIMM-ove, što ti je dovoljno da ti kaže da će bit sve zajedno skupo... JAKO skupo.

0 0 hvala 0
17 godina
Xeon procesori

i nema igranja na njima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

i nema igranja na njima!

Zašto ne?
Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
Xeon procesori

Nisam ja to ni razmišljao kupiti nego pitam samo da saznam o čemu se radi

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

nema tu dileme xeon je jednak p4 samo je to za serverske kompove on podrzava rad sa jos jednim procesorom npr mbo sa dva socketa

Bruno Bruno Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig komp je Intel core 2 duo quad 2.88ghz nvidia ge force 9600gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IBM ROADRUNER kaže...

nema tu dileme xeon je jednak p4 samo je to za serverske kompove on podrzava rad sa jos jednim procesorom npr mbo sa dva socketa

Pentiumu 4?

Znaš da postoje i Conroe verzije Xeona right?
Ili npr. da ima i verzija sa više od 2 socketa...
17 godina
Xeon procesori

Zapravo ja mislim da ima razlike u kolicini cachea, da ima razlike u instrukcijama i slicno... Nije to bash "kvalitetniji od normalnih tip"...

Ovi procesori koje mi koristimo (AMD i Intec dvo i cetverojezgreni) su namjenjeni opcoj uporabi. Xeoni nisu...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

Evo, ja će se pohvaliti. Evo našeg servera. Ako vas još nešto zanima, pitajte. Od ostalih stvari, 2GB RAMA i 4TB raid polja.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
17 godina
Xeon procesori

Heh mi imamo 2x DL380 ProLiant od HP-a  sa Xeonima 5450, 4 GB rama... i 2 TB diskovlja :D

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

Kod nas je IBM. Nema zajebancije s nama. hehe Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
17 godina
IBM ROADRUNER kaže...

nisu iste instrukcije podrzane kao i kod "obicnih" procesora....
i maticne poloce za servere NEMAJU PCIE za graficku vec dodu sa 16MB integrirane grafike i to je to....

osim, naravno, pravih radnih stanica (IBM i HP) koje imaju "profi" grafičke certificirane za OpenGL i programe kao sto je CATI, AutoCAD, Maya,...
17 godina
Smooth Operator kaže...

Evo, ja će se pohvaliti. Evo našeg servera. Ako vas još nešto zanima, pitajte. Od ostalih stvari, 2GB RAMA i 4TB raid polja.

sta je na njemu kada je takvo opterecenje????
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

Konstantna obrada i spremanje videa. Od 4TB još imam jedno 100GB slobodno. Prometa u minuti ima cca. GB. Naravno, neki se brišu, neki se pišu...

0 0 hvala 0
17 godina
Xeon procesori

respect!

to je sve na utp cat 7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

Jesu ovi bliži serveru, toga nema puno. Ovi dalji su cat.6. Mreža je većina gigabitni switchevi, od servera. Zatim su konvertori u optiku, pa optički kablovi, pa opet konvertori, pa switchevi, itd.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Jesu ovi bliži serveru, toga nema puno. Ovi dalji su cat.6. Mreža je većina gigabitni switchevi, od servera. Zatim su konvertori u optiku, pa optički kablovi, pa opet konvertori, pa switchevi, itd.

carsko.. i sta sve imate gore?
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

Gore?!

EDIT: Evo koliko prođe prometa, prntscrn je rađen točno na 1 minuti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 12:20 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
 nisu iste instrukcije podrzane kao i kod "obicnih" procesora....
i maticne poloce za servere NEMAJU PCIE za graficku vec dodu sa 16MB integrirane grafike i to je to....

osim, naravno, pravih radnih stanica (IBM i HP) koje imaju "profi" grafičke certificirane za OpenGL i programe kao sto je CATI, AutoCAD, Maya,...
 Postoje i matične za servere koje imaju PCI-E x16, kao i zasebno nabavljive matične za radne stanice.
17 godina
neaktivan
Xeon procesori

Ja imam 2 Dell Workstation-a sa 2.33 Ghz Xeon quad-core procesorima

Moram reci da sam vrlo zadovoljan,nikad me nisu razocarali ili zastekali

Sto se tice igrica hmm igrao sam Crysis na Quadro FX 3500 na visokim postavkama nikad nije zastekalo

Za posla su dusu dali,e sad za ostalo...

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 15:03 (xxtoni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja na poslu radim na:

[URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=82152577.jpg][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/7413/82152577.th.jpg[/IMG][/URL]

i ploca ima pcie.... no pitanje zasto oni nisu za igre?? ne kuzim sta moze biti lose da recimo ova dva procesorcica na jednoj ploci pokrenu npr UT3...

16 godina
protjeran
Xeon procesori

evo donosim jedno vijes neda mi se otvarati novu tema bla bla,,,

Intelov šestojezgarni Gulftown radiće na X58 pločama

Intel za sledeću godinu sprema šestojezgarni procesor kodnog imena Gulftown, proizvedenog u 32-nanometarskom tehnološkom procesu. Dobra vest je da će ovaj procesor koristiti LGA 1366 podnožje i raditi na svim postojećim pločama sa X58 čipsetom (najverovatnije uz apdejt BIOS-a). Jedini problem je što Intel još uvek nema finalni dizajn ovog procesora, ali dokle god su X58 ploče proizvedene prateći Intelova uputstva, problema ne bi trebalo da bude. Svakako, Intel je imao na umu aktuelnu svetsku ekonomsku situaciju koja će potrajati, pa ne namerava da menja podnožja svaki čas.

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ovo je odlicna vijest
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
protjeran
benko kaže...
ovo je odlicna vijest
 naravno da je za to vrijeme padne cijena ploca i memorije i zivioCool
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 20:18 (kris_marko).
16 godina
neaktivan
Xeon procesori

ja imam server doma sto mi je dao stric xeon na 2. nesto  nema ni agp ni pci u biti stvar  j je ova 771 socket rad u paru i zbog toga su skupi zato sto server moze radiri i do 6 godina bez gasenja a da nista ne rikne ja sam neko vrijeme digo hp ov server i riknulo napajanje ja se cudio i onje na popravak a napajane je samo malo da vidim ruus nesto tak pise i kosta 2000 kn mislim  to prodat kaj ce mi to uopce

Bruno Bruno Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig komp je Intel core 2 duo quad 2.88ghz nvidia ge force 9600gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xeon procesori
Dali su dobri ovi procesori jer imam dva u racunaru nezz kako

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Xeon procesori
Adoxxxxxsdi kaže...
Dali su dobri ovi procesori jer imam dva u racunaru nezz kako

Koja dva imaš ?