Zanima me kakvi su to procesori i koja im je razlika u perfomansama od običnih duo i quad procesora. Vidim da ih je rijetko gdje za vidjet.
Unaprijed hvala.
Zanima me kakvi su to procesori i koja im je razlika u perfomansama od običnih duo i quad procesora. Vidim da ih je rijetko gdje za vidjet.
Unaprijed hvala.
-isti kao i 'obični' samo stroža kontrola kvalitete jer su najmjenjei serverima, serija 5xxx ima drugi utor 771, server MBO (i dvoprocesorske)
ECC memorija itd.. tako da konfiguracija na xeonu za ploču, memoriju, redundant PS itd postane jako skupa. -zato ih nema u 'normalnim' trgovinama.
Ukratko ako ti ne treba za neki ozbiljan server, nemoj ni razmišljat o njima... ovi zadnji Xeoni uglavnom idu uz FB-DIMM-ove, što ti je dovoljno da ti kaže da će bit sve zajedno skupo... JAKO skupo.
i nema igranja na njima!
i nema igranja na njima!
Nisam ja to ni razmišljao kupiti nego pitam samo da saznam o čemu se radi
nema tu dileme xeon je jednak p4 samo je to za serverske kompove on podrzava rad sa jos jednim procesorom npr mbo sa dva socketa
nema tu dileme xeon je jednak p4 samo je to za serverske kompove on podrzava rad sa jos jednim procesorom npr mbo sa dva socketa
Zapravo ja mislim da ima razlike u kolicini cachea, da ima razlike u instrukcijama i slicno... Nije to bash "kvalitetniji od normalnih tip"...
Ovi procesori koje mi koristimo (AMD i Intec dvo i cetverojezgreni) su namjenjeni opcoj uporabi. Xeoni nisu...
Evo, ja će se pohvaliti. Evo našeg servera. Ako vas još nešto zanima, pitajte. Od ostalih stvari, 2GB RAMA i 4TB raid polja.
Heh mi imamo 2x DL380 ProLiant od HP-a sa Xeonima 5450, 4 GB rama... i 2 TB diskovlja :D
Kod nas je IBM. Nema zajebancije s nama. hehe
Evo, ja će se pohvaliti. Evo našeg servera. Ako vas još nešto zanima, pitajte. Od ostalih stvari, 2GB RAMA i 4TB raid polja.
Konstantna obrada i spremanje videa. Od 4TB još imam jedno 100GB slobodno. Prometa u minuti ima cca. GB. Naravno, neki se brišu, neki se pišu...
respect!
to je sve na utp cat 7?
Jesu ovi bliži serveru, toga nema puno. Ovi dalji su cat.6. Mreža je većina gigabitni switchevi, od servera. Zatim su konvertori u optiku, pa optički kablovi, pa opet konvertori, pa switchevi, itd.
Jesu ovi bliži serveru, toga nema puno. Ovi dalji su cat.6. Mreža je većina gigabitni switchevi, od servera. Zatim su konvertori u optiku, pa optički kablovi, pa opet konvertori, pa switchevi, itd.
Gore?!
EDIT: Evo koliko prođe prometa, prntscrn je rađen točno na 1 minuti.
Ja imam 2 Dell Workstation-a sa 2.33 Ghz Xeon quad-core procesorima
Moram reci da sam vrlo zadovoljan,nikad me nisu razocarali ili zastekali
Sto se tice igrica hmm igrao sam Crysis na Quadro FX 3500 na visokim postavkama nikad nije zastekalo
Za posla su dusu dali,e sad za ostalo...
ja na poslu radim na:
i ploca ima pcie.... no pitanje zasto oni nisu za igre?? ne kuzim sta moze biti lose da recimo ova dva procesorcica na jednoj ploci pokrenu npr UT3...
evo donosim jedno vijes neda mi se otvarati novu tema bla bla,,,
Intelov šestojezgarni Gulftown radiće na X58 pločamaIntel za sledeću godinu sprema šestojezgarni procesor kodnog imena Gulftown, proizvedenog u 32-nanometarskom tehnološkom procesu. Dobra vest je da će ovaj procesor koristiti LGA 1366 podnožje i raditi na svim postojećim pločama sa X58 čipsetom (najverovatnije uz apdejt BIOS-a). Jedini problem je što Intel još uvek nema finalni dizajn ovog procesora, ali dokle god su X58 ploče proizvedene prateći Intelova uputstva, problema ne bi trebalo da bude. Svakako, Intel je imao na umu aktuelnu svetsku ekonomsku situaciju koja će potrajati, pa ne namerava da menja podnožja svaki čas.
ja imam server doma sto mi je dao stric xeon na 2. nesto nema ni agp ni pci u biti stvar j je ova 771 socket rad u paru i zbog toga su skupi zato sto server moze radiri i do 6 godina bez gasenja a da nista ne rikne ja sam neko vrijeme digo hp ov server i riknulo napajanje ja se cudio i onje na popravak a napajane je samo malo da vidim ruus nesto tak pise i kosta 2000 kn mislim to prodat kaj ce mi to uopce
Koja dva imaš ?