Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 885.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič kroz matične ploče za početnike

Imam jedno pitanje,na maticnoj mi pise da  ima Electrostatic Protection i jos nesto (Humidity Protection,Power Failure Protection i High Temperature Protection).Bili to znacilo kao da ima zastitu od udara groma ili nest?? Sto sve skupa to znaci??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike
Bartaul kaže...

Imam jedno pitanje,na maticnoj mi pise da  ima Electrostatic Protection i jos nesto (Humidity Protection,Power Failure Protection i High Temperature Protection).Bili to znacilo kao da ima zastitu od udara groma ili nest?? Sto sve skupa to znaci??

Da ima zaštitu od elektrostatičnog udara ( tvoje ruke ili nečega )

Power failure ( ako je napajanje neispravno i slično )

High temp ( od prevelike temp na vrm, nb, cpu itd )

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
14 godina
neaktivan
pranja_dakovo kaže...

poz kupio sam asus maximus v extreme, sad me zanima dali netko ima iskustva s tom plocom, kako radi rog oc key, jel trebaju biti ustekena sva dodatna napajanja na maticnoj itd.
hvala. 

nitko nista nezna o ovome ?

Potpis.
14 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...
pranja_dakovo kaže...

poz kupio sam asus maximus v extreme, sad me zanima dali netko ima iskustva s tom plocom, kako radi rog oc key, jel trebaju biti ustekena sva dodatna napajanja na maticnoj itd.
hvala. 

http://rog.asus.com/44802011/overclocking/rog-oc-key-looking-at-easy-and-deep-overclocking/

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
pranja_dakovo kaže...
pranja_dakovo kaže...

hvala. 

http://rog.asus.com/44802011/overclocking/rog-oc-key-looking-at-easy-and-deep-overclocking/

to u biti sluzi da stalno vidim na ekranu perfomanse jel. hvala. nisam to nasao nigdje -.-

Potpis.
16 godina
neaktivan

Nabavljam i5 2500k socket 1155, matična ploča ASrock P67 Pro3 pa bih volio da me savjetujete što očekivati, ima li nekih stvari na koje trebam paziti, što očekivati od stabilnosti, OC, i td.?

Ostale komponente ostale bi kao pod moj pc. Hladnjak je Freezer 7 Pro, zadovoljilo bi me 3,8-4 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asta kaže...

Nabavljam i5 2500k socket 1155, matična ploča ASrock P67 Pro3 pa bih volio da me savjetujete što očekivati, ima li nekih stvari na koje trebam paziti, što očekivati od stabilnosti, OC, i td.?

Ostale komponente ostale bi kao pod moj pc. Hladnjak je Freezer 7 Pro, zadovoljilo bi me 3,8-4 GHz.

klokanje na asrocku :S ? ja to nikad nebi radio mozda za nekih pol ghz dignes fino i tjto.

Potpis.
13 godina
neaktivan

955 klokan za cijeli GHz (na 4,2) na 890GX Extreme4 koja ima slične features i specifikacije kao P67 Pro3, slobodno ju uzmi.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 16:39 (rapture686).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

955 klokan za cijeli GHz (na 4,2) na 890GX Extreme4 koja ima slične features i specifikacije kao P67 Pro3, slobodno ju uzmi.

klogo ga jednom slucajno nisi mogo vise od 4. da radi stabilno 3,8 mu je bila taraba.

Potpis.
13 godina
neaktivan

Išao je stabilno na 4.2 al sam ga zbog temp spustio na 3.8, jer sam ga na 3.8 mogo čak i undervoltat. 

Toni
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Hejteri as rocka a fanboyevi nekih druga ploca ohladite...ploca nije losa i moze potegnut tog i5 2500 k na 3.8 do 4 ghz bez problema pogotovo ako je dobar primjerak...{#}

Asta kupujes nesto novo ili polovno???

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 20:20 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Hejteri as rocka a fanboyevi nekih druga ploca ohladite...ploca nije losa i moze potegnut tog i5 2500 k na 3.8 do 4 ghz bez problema pogotovo ako je dobar primjerak...{#}

tomo ti si uvijek imao sta za pametovat :D

Potpis.
14 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...

Imao jer sam imao iskustava u zadnje vrijeme sa as rockom dosta,imam sa gigom,a sa asusom nesto manje...Inace su mi 2 iste asrokice riknule bez razloga pa opet ne hejtam, zato kazem da za tim nema potrebe,jednostavno se desi i sve ploce imaju svojih musica kao i dobrih i losih strana...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 21:15 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
pranja_dakovo kaže...

Imao jer sam imao iskustava u zadnje vrijeme sa as rockom dosta,imam sa gigom,a sa asusom nesto manje...Inace su mi 2 iste asrokice riknule bez razloga pa opet ne hejtam, zato kazem da za tim nema potrebe,jednsotavno se desi i sve ploce imaju svojih musica kao i dobrih i losih strana...{#}

pa ašrot malo cesce rikava, koliko para toliko muzike :D
znam da je kriza al, ljudi kupe tak nes pa puno ocekuju. 

Potpis.
14 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...

Pa rikne jbga kao i neke ostale...No kako si rekao koliko para toliko muzike da...{#}

Ne treba previse ocekviat od ploce koja kosta nova 300 kn to je sigurno...{#}

14 godina
neaktivan

jel bi znao netko upalit asus maximus v extreme, sve mi svjetli na njoj itd napajanje tx 750 proc je neki i3 unutra, stisnem na njoj start i nista se ne dogadja.{#}{#}

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...
rapture686 kaže...

klogo ga jednom slucajno nisi mogo vise od 4. da radi stabilno 3,8 mu je bila taraba.

Mogao si validirati na 4.2  Ali nisi ga sigurno držao iznat 4.1 i to je plafon

rapture686 kaže...

Išao je stabilno na 4.2 al sam ga zbog temp spustio na 3.8, jer sam ga na 3.8 mogo čak i undervoltat. 

Koga lažeš ?

Tomo53nja kaže...

Tomo53nja kaže...
pranja_dakovo kaže...

Imao jer sam imao iskustava u zadnje vrijeme sa as rockom dosta,imam sa gigom,a sa asusom nesto manje...Inace su mi 2 iste asrokice riknule bez razloga pa opet ne hejtam, zato kazem da za tim nema potrebe,jednostavno se desi i sve ploce imaju svojih musica kao i dobrih i losih strana...{#}

Radim u jednoj informatičkoj firmi i mogu ti iskreno reć asrock se najmanje prodaje a najviše reklamira !

pranja_dakovo kaže...
Tomo53nja kaže...
pranja_dakovo kaže...

Imao jer sam imao iskustava u zadnje vrijeme sa as rockom dosta,imam sa gigom,a sa asusom nesto manje...Inace su mi 2 iste asrokice riknule bez razloga pa opet ne hejtam, zato kazem da za tim nema potrebe,jednsotavno se desi i sve ploce imaju svojih musica kao i dobrih i losih strana...{#}

bolje biostar uzet

14 godina
protjeran
pranja_dakovo kaže...

jel bi znao netko upalit asus maximus v extreme, sve mi svjetli na njoj itd napajanje tx 750 proc je neki i3 unutra, stisnem na njoj start i nista se ne dogadja.{#}{#}

jesi stavio i 4 i 8 pin za cpu ?

14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
pranja_dakovo kaže...

nisam nemam i 4 i 8 na napajanju, imam tx750

Potpis.
13 godina
neaktivan

Bulldozer na tebi je hoćeš vjerovati ili ne {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pranja_dakovo kaže...
Bulldozer kaže...
pranja_dakovo kaže...

nisam nemam i 4 i 8 na napajanju, imam tx750

upalio, ne radi wifi kartica pa je zbog nje izgleda :L

Potpis.
15 godina
neaktivan

Kupujem ASRock z87 extreme 4 zanima me dali trebam uzimati zvucnu karticu iki je intergrirana dovoljno dobra i kakvo je vase misljenje o samoj maticnoj?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sidras kaže...

Kupujem ASRock z87 extreme 4 zanima me dali trebam uzimati zvucnu karticu iki je intergrirana dovoljno dobra i kakvo je vase misljenje o samoj maticnoj?

vec ako dajes 1000 kn, nemoj asrock, mene osobno stomak boli kad cujem asrock prije ašrot 

EDIT:

bolje ovo: http://www.asus.com/Motherboards/Z87C/ 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=asus+z87+c

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:12 (pranja_dakovo).
15 godina
neaktivan

Problem je sto nekupujem vec sam dobio na nagradnoj igri pa tak da cu je iskoristiti =)

16 godina
pranja_dakovo kaže...
mene osobno stomak boli kad cujem asrock prije ašrot 

A mene zaboli stomak, cim vidim ovakve komentare.

Hvala Bogu, na bug forumu ih ima vele.

A kolko vidim, gluparije se ubrzano sire i ostatkom hardvera.

15 godina
neaktivan

Zanimljivo...sig. hater asrocka =)

16 godina
neaktivan
Polovno naravno
17 godina
Asta kaže...

Imam ti ja tu kombinaciju i na 4GHz ide bez problema, malo digneš napon i multy na koliko želiš ić i to je uglavnom to.

Matična je šta se tiče overclocka odlična i stabilna, a na ove šta laprdaju protiv asrocka se ne obaziri.

Meni je na 4GHz stabilno s 1.22V pomoću offseta -80 i LLC level 4 te vjerojatno može i malo niže ali mi se nije dalo zezat jer su temperature vrlo niske. Ide i na 4.4GHz bez problema ali s malo većom voltažom.

16 godina
neaktivan

Da li netko koristi extreme 555 ili kak se već zove na srock pločama ? Ono za USB-ove me zanima ?

Samsung Galaxy SIII mini :)
16 godina
neaktivan

Prodao bi matičnu i cpu i uzeo i7 4770k i neku odgovarajuću matičnu..Šta mislite o toj investiciji ? Zapela mi je za oko z87: http://www.computeruniverse.net/products/90520862/asus-z87-deluxe-dual-c2.asp. Ima neka bolja opcija u tom cjenovnom rangu ?

Da sam normalan, poludio bi
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:31 (Hanter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice