Temperatura cpu-a na novoj konfi??

poruka: 18
|
čitano: 3.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Instalirao sam everest i dolje u desnom kutu kraj sata mi piše da je temperatura cpu-a oko 81 stupanj, a svake pojedine jezgre oko 48-50 stupnjeva. Dali je to zabrinjavajuće i šta mogu napravit da to popravim. Procesor mi je Phenom II 940BE (4x3.0) Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Da mozda ugradis ventilatore na kućište?

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Temperatura cpu-a na novoj konfi??
Afro_Deco kaže...

Instalirao sam everest i dolje u desnom kutu kraj sata mi piše da je temperatura cpu-a oko 81 stupanj, a svake pojedine jezgre oko 48-50 stupnjeva. Dali je to zabrinjavajuće i šta mogu napravit da to popravim. Procesor mi je Phenom II 940BE (4x3.0) Hvala.

Koja verzija everesta?
Probaj očitat sa hardware monitorom.

Ili je senzor kriv ili je baza od coolera/procesora neravna.
EDIT: kao što kolega veli može biti i da nemaš propuha u kućištu.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 19:41 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Everest Ultimate edition v4.60.1500.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...
Afro_Deco kaže...

Koja verzija everesta?
Probaj očitat sa hardware monitorom.

Ili je senzor kriv ili je baza od coolera/procesora neravna.

Iskustvo me je naučilo da Everestovim očitanjima ne treba uvijek vjerovati kad su u pitanju AMD-ovi procesori. Još od Brisbane jezgra Everest ne čita temperature kako treba. Ne znam jesu li taj problem riješili na novijim verzijama softwarea i jezgara.  

Probaj s nekom drugom aplikacijom očitati temprerature, npr. s CoreTempom, a ne bi bilo loše ni da provjeriš temperaturu iz BIOS-a!
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 19:43 (cro_blue).
16 godina
neaktivan

Na tom programu mi piše da je temperatura svake jezgre 46 stupnjeva. El to zabrinjavajuće??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Afro_Deco kaže...

Na tom programu mi piše da je temperatura svake jezgre 46 stupnjeva. El to zabrinjavajuće??

Koliko sam ja po forumima čitao, to je uobičajena temperatura u idle načinu rada. Mislim da se nemaš zašto brinuti!
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
Afro_Deco kaže...

Everest Ultimate edition v4.60.1500.

Imaš na posljednjem bug-u verziju v5.01
Svi su programi krivo očitavali temp. brisbane-u, nakraju su samo dodali 21C na temperaturu koju izmjeri senzor i to im je neko ispravljanje. LOL
46C hmm.. To dosta visoko za idle, ali kada uzmemo u obzir stock cooler + no vents in the case + closed case + low end pasta onda je takorekoć ok.
EDIT: meni je temp. svake jezgre u full loadu sa oc-anim procesorom oko 55-60C, a idle je oko 28-30C. Ja imam freezera 64 pro sa aftermarket ventom od 120mm na njemu i kućišta nemam tj. na otvorenom je.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 19:52 (Hyperion).
16 godina
protjeran

meni za moj proc amd 6000 pise u najnovijem everestu da je temp. 3 stupnja ,a u hwmonitoru 35 sa stock hladnjakom.....pa kome vjerovati hmmmm

tak da si instaliras taj mali program link

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

meni za moj proc amd 6000 pise u najnovijem everestu da je temp. 3 stupnja ,a u hwmonitoru 35 sa stock hladnjakom.....pa kome vjerovati hmmmm

tak da si instaliras taj mali program link

Pa kada hwmonitor doda 21C na originalne vrijednosti senzora. Barem je tako pisalo na fudzilli i drugdje.
Očito to u everestu još nisu riješili!
16 godina
neaktivan

Iako je off topic moram pitati kako da napravim benchmark neke igre. Primjer: ass creed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa meni su isto visoke temp oko 40-45 u idle i do 55 u loadu, a jos iman golden orb II i OC je na 2.9
pasta je neka xilence od 20kn:D
koju da pastu u vemila uzmen?

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sad sam oko pola sata igrao Crysis sve na max 2xaa i kad sam izasao temperatura je bila oko 52 c. El to kakav pokazatelj??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Afro_Deco kaže...

Evo sad sam oko pola sata igrao Crysis sve na max 2xaa i kad sam izasao temperatura je bila oko 52 c. El to kakav pokazatelj??

Odlicna temperatura za load.
16 godina

Al zato pazi koliko ti se grafa grije u crysisu,proc se ne grije u igrama tolko koliko grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve temperature su mi jasne al jedna me brine. Temperatura svake jezgre je oko 40 u mirovanju, a oko 55 u loadu. Grafa je u idleu oko 55, a u loadu oko 65-75. Ta koja mi pravi problem je TMPIN2, a piše da je 80. Koristim program Hardware monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali itko zna što znači oznaka tmpin2 i čega je to temperatura??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Afro_Deco kaže...

Dali itko zna što znači oznaka tmpin2 i čega je to temperatura??

Nitko ti to nemože reći, na svakoj matičnoj je drukčije i sa drukčijim komponentama.
Everest najbolje detektira sve te temperature. Može biti AUX, CPU, MBO, NB, GPU...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice